Szoborpark
Szoborpark
Dózsa György tér
Dózsa György tér
Kortárs Művészeti Intézet
Kortárs Művészeti Intézet
Duna-part
Duna-part
Molnár László Emlékpark
Molnár László Emlékpark
Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza - aula
Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza - aula
Festői Duna-part
Festői Duna-part
A Dunaújvárosi Egyetem látképe
A Dunaújvárosi Egyetem látképe
Büszkék vagyunk sportolóinkra!
Büszkék vagyunk sportolóinkra!
Római Kőtár
Római Kőtár
Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza
Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza
Parázs-Varázs Családi hétvége
Parázs-Varázs Családi hétvége
Duna-parti sétány
Duna-parti sétány
Római kori fürdő
Római kori fürdő
Petőfi liget
Petőfi liget
Korsós lány szobra (Békás szökőkút)
Korsós lány szobra (Békás szökőkút)
Sárkányhajózás
Sárkányhajózás
Látkép a víztoronyról
Látkép a víztoronyról
Koncert a Petőfi ligetben
Koncert a Petőfi ligetben
Belvárosi kincsek
Belvárosi kincsek
Római kori dombormű másolata
Római kori dombormű másolata
Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza
Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza
Motorcsónak verseny
Motorcsónak verseny
Aratók c. szobor
Aratók c. szobor
Bartók és Kodály a Petőfi ligetben
Bartók és Kodály a Petőfi ligetben
Pentele híd
Pentele híd
previous következő

Alacsony influenza aktivitás

A megye területén a figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján 2016. 17. hetében (2016. április 25. és május 1. között) végzett becslés szerint a megye területén 69 fő, az előző hetinél 19,0%-al kevesebb beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. A 100 ezer lakosra vonatkoztatott megyei megbetegedési arány 16,6%ooo-nek bizonyult.

2016. május 4.

Szurkoljunk együtt!

Hírkép: Szurkoljunk együtt!

Szurkoljunk együtt csapatunknak 2016. május 06-án, pénteken a Városháza téren az EHF-Kupa női kézilabda döntőjén! 17:30 órakor kezdődik a program esélylatolgatással, majd a meccs után szeretettel és zenés bulival várja a közönség a térre a csapatot! Részletek a csatolt plakáton!

2016. május 4.

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság tájékoztatása

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság feladata a hátrányos megkülönböztetéssel okozott jogsértések kivizsgálása és megszüntetése. Keresse fel Dr. Szatmári Éva Fejér megyei egyenlő bánásmód-referens ügyfélfogadását: 06 30/ 960-2657, eva.drszatmari@gmail.com vagy hétköznapokon 9:00 és 14:00 között a 0622/333-460-as telefonszámon.

2016. május 4.

Ingyenes család- és gyermekvédelmi tanácsadás

Az Alba Regia Ifjúsági és Szabadidős Egyesület, Székesfehérvári Álláskeresők Egyesülete ingyenes jogi tanácsadást indít család- és gyermekvédelmi témakörben Sziklainé dr. Kiss Erzsébet ügyvéd segítségével. Helyszín: Székesfehérvári Álláskeresők Egyesülete Székesfehérvár, Tolnai u.10. Időpont:  minden pénteken 12.00 - 14.00 óráig. TOVÁBBI INFORMÁCIÓ ÉS IDŐPONT EGYEZETETÉS MUNKANAPOKON 9:00 és 14:00 KÖZÖTT A 06-22/333-460-as TELEFONSZÁMON!

2016. május 4.

Guinness-rekorddal a fertőzések megelőzéséért

A Guinness-rekordot kívánják megdönteni: május 5-én Fejér megyében 10 iskolában egyszerre kezdődik meg a kézmosás oktatása 1000 diák és 200 felnőtt számára. Miért az iskolákban? Ismert tény, hogy a nátha, influenza, hasmenéses megbetegedések közösségekben gyorsan terjednek, rövid idő alatt nagy számú megbetegedést okozhatnak. Egyéb higiénés szabályok betartása mellett, sokszor egyszerű kézmosással is megelőzhető lenne a fertőzés továbbadása.

 

2016. május 4.

A HVB tájékoztatása

A Helyi Választási Bizottság 2016. május 02-án, hétfőn ülésezett, feladatuk Dunaújváros 04. számú egyéni választókerületében 2016. június 05-ére kitűzött időközi helyi önkormányzati képviselő választás képviselő-jelöltjeinek szavazólapon szereplő sorrendjének kisorsolása volt. Az erről szóló hivatalos határozatot, illetve jegyzőkönyvet a mellékletben olvashatják.

2016. május 3.

„Tekerd jobbra!” – elképesztő érdeklődés

Hírkép: „Tekerd jobbra!” – elképesztő érdeklődés

A Hankook Tire Magyarország Kft. 2016. április 25-én hirdette meg új társadalmi programját „Tekerd jobbra!” néven. Az akció keretében a jelentkezők kerékpározás közben gyűjthetnek majd kilométereket a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház Szülészet-nőgyógyászati Összevont osztálya és a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat részére. A programot - amely május 14-én, a 32. Dunaújvárosi Bringatúrán startol - hihetetlen lelkesedés fogadta, a meghirdetés után alig egy héttel máris betelt a 200 hely.

2016. május 2.

A polgármester is köszöntötte a Széchenyi ballagóit

Hírkép: A polgármester is köszöntötte a Széchenyi ballagóit

Szombaton délelőtt tartották a Széchenyi István Gimnázium ballagási ünnepségét, mely rendhagyó módon egy sétával is kiegészült. A végzős diákok és tanáraik az iskolából átvonultak a Városháza térre, ahol Cserna Gábor polgármester köszöntötte őket. http://dunaujvaros.com/hirek/201604/a_polgarmester_is_koszontotte_a_szec...

2016. május 2.

Sportágak a gyermekek egészségéért!

Hírkép: Sportágak a gyermekek egészségéért!

A DUPENT Polgárőr Egyesület kispályás fociversenyt szervez az alsótagozatos iskolásoknak 2016. május 15-én 09:00 órától 18:00 óráig! Részletek a csatolt plakáton!

2016. május 6.

Pentelei Molnár János festőművész szülőházánál emlékeznek

A pentelei civilszervezetek nevében 2016. 05. 06-án, pénteken 13,00 órakor Pentelei Molnár János festőművész szülőházánál a nagyhírű festő születésének 138. évfordulója alkalmából koszorúzásal emlékeznek. Fellép: a Pentelei Kéknefelejcs Énekkar. Megemlékezést tart: Pókné Nyers Mária a Pentelei Molnár János iskola igazgató helyettese. Énekel: Horváth Nikolett a Pentelei M.J. iskola tanulója. Sok szeretettl várnak minden kedves érdeklődőt!

2016. május 5.

„Kelet Népe ’80. A Sebes-Kőrös partjától az Adler nyomdáig”

Hírkép: „Kelet Népe ’80. A Sebes-Kőrös partjától az Adler nyomdáig”

Az Intercisa Múzeum szeretettel vár minden kedves érdeklődőt a „Kelet Népe ’80. A Sebes-Kőrös partjától az Adler nyomdáig” című Időszaki vándorkiállítás megnyitójára. Időpont: 2016. május 9. hétfő, 16 óra. Helyszín: 2400 Dunaújváros, Városháza tér 4. Intercisa Múzeum földszint. A tárlat Berettyóújfaluról érkezik, a Bihari Múzeum és Sinka István Városi Könyvtár jóvoltából. Dunaújváros a vándorkiállítás utolsó állomása, a tárlaton az érdeklődő Barsi Dénes, Szabó Pál, Sinka István és Adler József életével, valamint a Kelet Népe című folyóirat létrejöttével ismerkedhet meg.

2016. május 4.

Nyári tábor a múzeumban

Hírkép: Nyári tábor a múzeumban

Nyári tábort szerveznek az Intercisa Múzeumban, ahol az általános iskolás gyermekek megismerkedhetnek a régészettel és néprajzzal játékos formában. Részleteket a mellékelt plakáton olvashatnak!

2016. április 27.

Mentők Napja 2016 – Dunaújváros

Hírkép: Mentők Napja 2016 – Dunaújváros

Szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt a MENTŐK NAPJA alkalmából az Országos Mentőszolgálat Dunaújvárosi mentőállomása által szervezett egész napos nyílt napra! Időpont: 2016. május 06. 8 órától – 15 óráig HELYSZÍN: Dunaújváros mentőállomás, Kossuth u. 2/C. Egész napos programok: Arcfestés, Ugrálóvár, Sebek bemutatója, Újraélesztési bemutató, Mentéstechnikai bemutató, Ügyességi játékok. Hozza el gyermekét és ismerkedjenek meg a mentődolgozók és a mentőállomás mindenapjaival Bejelentkezés e-mailben: reszegi.imre@mentok.hu

2016. április 26.

Májusban is Intercisa Múzeum!

Hírkép: Májusban is Intercisa Múzeum!

Májusban is szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt az Intercisa Múzeumban! Az alábbiakban olvashatják a májusi programokat.

2016. április 25.

SZENT FLÓRIÁN EMLÉKEK FEJÉR MEGYÉBEN

Hírkép: SZENT FLÓRIÁN EMLÉKEK FEJÉR MEGYÉBEN

Szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt  DR.VARRÓ ÁGNES (NÉPRAJZKUTATÓ) a SZENT FLÓRIÁN EMLÉKEK FEJÉR MEGYÉBEN című előadására. Időpont:2016. április 25. hétfő, 16:00 óra. Helyszín: 2400 Dunaújváros, Városháza tér 4. Intercisa Múzeum II. emeleti előadó Belépés: díjtalan Bővebb felvilágosítás kérhető a 25/411-315 és 25/408-970 telefonszámokon, illetve: e-mail: intercisamuz@gmail.com web: www.intercisamuzeum.hu facebook: Intercisa Múzeum.

2016. április 25.

Ismét elrajtol a Bringatúra!

Hírkép: Ismét elrajtol a Bringatúra!

2016. május 14-én, szombaton 9 órától ismét elrajtol a Bringatúra! Útvonal: Dunaújváros - Mezőfalva – Dunaújváros. A rendezvény minden résztvevő számára ingyenes, előzetes regisztrációt, nevezést nem igényel! A kerékpározók a rajtmezőben karszalagot kapnak, mely a visszaérkezést követő tombolasorsoláson nyereményszelvényként is funkcionál. A rendezvényt a rendőrség, a polgárőrság biztosítja. Felhívjuk a figyelmet, hogy a közlekedési szabályokat az indulóknak is kötelező betartani! Az esetleges kerékpáros balesetek gyors segítségnyújtásában a mentők és a kerékpárjavítók segítenek.

Az idei évben a Hankook Tire Magyarország Kft. is csatlakozik a rendezvényhez, ugyanis „Tekerd jobbra!” néven indít új társadalmi célú programot! Az akció keretében a jelentkezők kerékpározás közben gyűjthetnek kilométereket a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház Szülészet-nőgyógyászati Összevont osztálya és a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat részére. A kezdeményezéshez a vállalat dolgozóin kívül bárki csatlakozhat, aki fontosnak tartja a két szervezet támogatását, és emellett odafigyel a saját egészségére is. A gyűjtőakció a 32. Dunaújvárosi Bringatúrán veszi kezdetét, 2016. május 14-én.

2016. április 25.

Képviselői fogadóóra

Hírkép: Képviselői fogadóóra

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Hingyi László a 10. választókerület önkormányzati képviselője, minden hétköznap várja a körzetében élők megkeresését az alábbi elérhetőségen: 0630/298-4305, továbbá a Polgármesteri Hivatalban, a képviselő úr postafiókjában, üzenetet is lehet hagyni a számára.

2016. április 28.

Képviselői fogadóóra

Hírkép: Képviselői fogadóóra

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Cserni Béla a 3. vk. önkormányzati képviselője 2016. május 17-én, kedden 17:00 és 19:00 óra között képviselői fogadóórát tart a Római krt. 36/b szám alatt lévő, volt APEH iroda helyén létrehozott, Közösségi (Szolgáltató) Pontban.

2016. április 28.

Képviselői fogadóóra

Hírkép: Képviselői fogadóóra

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Tóth Kálmán a 9. vk. önkormányzati képviselője 2016. május 17-én, kedden 17:30 órától Duna Menti Regionális Népfőiskolában képviselői fogadóórát tart (Jókai Mór u. 19.).

2016. április 28.

Képviselői fogadóóra

Hírkép: Képviselői fogadóóra

Tájoztatjuk a lakosságot, hogy Nagy Zoltánné, a 7 vk. önkormányzati képviselője (minden hónap második csütörtöki napján) 2016. május 12-én, csütörtökön, 15:30 óra és 16:30 óra között képviselői fogadóórát tart a Hild József Szakközépiskolában.

2016. április 28.

Képviselői fogadóóra

Hírkép: Képviselői fogadóóra

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Pintér Tamás önkormányzati képviselő 2016. május 11-én, szerdán 15-17 óráig képviselői fogadóórát tart a Vasmű út 41. 1. emelet 124. irodában, valamint kérdéseikkel, javaslataikkal az alábbi elérhetőségeken is fordulhatnak képviselő úrhoz:  pinter.tamas@jobbik.hu, +36706255692.

2016. április 28.

Képviselői fogadóóra

Hírkép: Képviselői fogadóóra

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Iván László a 6. vk. önkormányzati képviselője egy napon és két időpontban, azaz 2016. május 09-én, hétfőn 16:00 órától a Vasvári Pál Általános Iskolában tart képviselői fogadóórát, valamint ugyanezen a napon, de 17:00 órától a Technikum városrészben az Esze Tamás u. 13. szám alatti irodában várja az érdeklődő lakosságot!

2016. április 28.

Képviselői fogadóóra

Hírkép: Képviselői fogadóóra

Tájékoztatjuk a 2. vk. lakóit, hogy Lőrinczi Konrád a 2. vk. önkormányzati képviselője 2016. május 05-én (csütörtökön), 17:00 órakor, a Polgármesteri Hivatal 9. emeleti, 915-ös képviselői irodában fogadóórát tart. (A képviselő úr a hónap minden első és harmadik csütörtöki napján fogadóórát tart, így az ezt követő esedékes fogadóórájának időpontja: 2016. május 19. csütörtök.)

2016. április 28.

Képviselői fogadóóra

Hírkép: Képviselői fogadóóra

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Gombos István az 1 vk. önkormányzati képviselője 2016. május 02-án (hétfőn) 17:00 és 19:00 óra között képviselői fogadóórát tart Móricz Zsigmond Általános Iskolában.

2016. április 28.

Avar és kerti hulladékégetésre vonatkozó szabályok

Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlésének 23/2015. (IX. 18.) önkormányzati rendelete az alábbi szabályozást foglalja össze az avar és kerti hulladék égetésére vonatkozóan.

2016. március 24.

Virágosítási versenyfelhívás

Hírkép: Virágosítási versenyfelhívás

A Városüzemeltetési, környezetvédelmi és turisztikai bizottság egyetértésével Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármestere városunk települési környezetvédelmi programja, valamint az EMAS Környezetvédelmi Vezetési és Hitelesítési rendszer feladatainak és célkitűzéseinek megvalósítása érdekében „Virágos Dunaújvárosért 2016.” címmel tizenhetedik alkalommal versenyt ír ki a dunaújvárosi lakosság számára.

2016. március 22.

Elismerés a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól

Hírkép: Elismerés a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól

Az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap sikeres megszervezéséért városunk önkormányzata a kiemelkedő munkát végző szervezőknek járó dicsérő oklevelet vehetett át a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól 2016. január 7-én, melyet a környezetvédelmi csoport munkatársai személyesen vettek át Szabó Zsolt fejlesztés- és klímapolitikáért felelős államtitkár úrtól.

2016. január 13.

Elismerő Oklevél a Polgármesteri Hivatalunk részére

Hírkép: Elismerő Oklevél a Polgármesteri Hivatalunk részére

Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának az Európai Bizottság Környezetvédelmi Főigazgatósága 2015. decemberében elismerő oklevelet adományozott az EMAS Környezetvédelmi Vezetési és Hitelesítési Rendszer legkorábban történt bevezetéséért és eddigi leghosszabb idejű sikeres működtetéséért. Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala a közigazgatásban egyedüliként részesült ilyen  elismerésben országunkban.

2015. december 18.

Európai Mobilitási Hét Dunaújvárosban

Csatlakozva az Európai Unió és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium felhívásához Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Főépítészi és Környezetvédelmi Osztálya megrendezi Dunaújvárosban az Európai Mobilitási Hetet, melyre mindenkit szeretettel meghívunk. A rendezvények időpontja: 2015. szeptember 16-22. A rendezvény keretén belül sor kerül a hagyománynak számító takarítási akció megszervezésére „Tiszta utcák, tiszta terek” várostakarítás egész héten a mellékelt felhívás alapján. A kesztyűket és a zsákokat mi biztosítjuk. Fontos információ, hogy szeptember 22-én, kedden az Autómentes napon a KNYKK Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. (Alba Volán) támogatásával, Dunaújváros MJV helyi buszjáratain egész nap ingyenes lesz a közlekedés!

2015. szeptember 10.

Virágosítási Versenyfelhívás

Hírkép: Virágosítási Versenyfelhívás

A gazdasági és területfejlesztési bizottság egyetértésével Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármestere városunk települési környezetvédelmi programja valamint az EMAS Környezetvédelmi Vezetési és Hitelesítési rendszer feladatainak és célkitűzéseinek megvalósítására érdekében „Virágos Dunaújvárosért 2015.” címmel tizenhatodik alkalommal versenyt ír ki a dunaújvárosi lakosság számára. A következő 6 kategóriában lehet nevezni: A legszebb közterületi lakossági előkert ; A legszebb lakosság által virágosított ablak és/vagy franciaerkély ; A legszebb lakosság által virágosított erkély ; A legszebb virágosított intézményudvar és/vagy homlokzat ; A legszebb családi házas előkert ; A legszebb virágosított üzlet/vállalkozás előkert és/vagy homlokzat.

2015. május 26.

TeSzedd 2015.

Hírkép: TeSzedd 2015.

Az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatósága idén az ötödik alkalommal szervezte és bonyolította le a "TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért 2015." elnevezésű országos hulladékgyűjtési akciót. Az idei évben is részt vettek a TeSzedd akcióban a Polgármesteri Hivatal környezetvédelmi-, és főépítészi csoport munkatársai. A Szalki-szigeten takarítottak és 14 zsák szemetet gyűjtöttek össze.

2015. május 21.

Hasznos információk - Veszélyes hulladék begyűjtését végző cégek Dunaújvárosban

Név Cím/telefon Mit gyűjt Nyitva tartás
E-Elektra Zrt.

Papírgyári u. 36.

25/510-380

Elektronikai

hulladék

Hétköznap

7:00-15:00

Méhecske 97 Kft.

Verebély út 23.

25/411-736

Használt akkumulátor

Hétköznap

7:00-15:00

Dunaferr Ferromark Kft. Vasmű tér 1-3. Azbeszt hulladék, pala hulladék Egyeztetés telepvezetővel 25/583-650

A lejárt szavatosságú vagy megmaradt gyógyszereket Dunaújváros összes gyógyszertárában átveszik.

Főépítészi, Építésügyi és Környezetvédelmi Osztály

2015. január 1.

Tájékoztatás a magánfőzésre (otthoni pálinka főzésre) vonatkozó szabályokról

Tisztelt Ügyfelünk!

A magánfőzés szabályait a jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának különös szabályairól szóló 2003. évi CXXVII. törvény tartalmazza.

2015. december 17.

Közeleg az iparűzései adóelőleg kiegészítés határideje!

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatai Adóhatósága szeretné felhívni az adózók és könyvelőik figyelmét, hogy az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény (továbbiakban: Art.) 2. számú mellékletének II/A/2/c) pontja szerint a társasági adóelőlegnek az adóévi várható fizetendő adó összegére történő kiegészítésre kötelezett vállalkozónak az iparűzési adóelőleget a várható éves fizetendő adó összegére az adóév december 20. napjáig kell kiegészítenie.

2015. december 17.

Fontos határidők következnek!

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzati Adóhatósága szeretné felhívni az adózók és könyvelőik figyelmét néhány fontosabb helyi iparűzési adót érintő bejelentési, bevallási határidőre.

2014. december 8.

Tisztelt Adózók!

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése a 23/2014. (XI.28.) önkormányzati rendeletével módosította az építményadóról szóló 57/2011. (XII.16.) önkormányzati rendeletét.

A módosítás főként az építményadó alkalmazott mértékeit érintette. (A rendelet szövege megtalálható az általános tudnivalók menüpontban.)

2014. december 8.

Tisztelt Érintettek!

A helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény (a továbbiakban: Htv.) 1. § (1) bekezdése felhatalmazza a települési önkormányzatok képviselő-testületeit arra, hogy illetékességi területükön az e törvényben nevesített helyi adókat vezessenek be.

Dunaújváros Megyei Jogú Város közgyűlése e felhatalmazás alapján 2004. július 01. napjával bevezette az építményadót, melynek tárgyi hatálya kiterjed a nem lakás céljára szolgáló épületre, épületrészre, valamint a nem magánszemély tulajdonában lévő lakásra.

2014. december 8.

Tájékoztatás KATA adóalanyok részére

Tisztelt Adózók!

E tájékoztatóban a kisadózó vállalkozások tételes adója (továbbiakban KATA) hatálya alá tartozó adózók iparűzési adókötelezettségével kapcsolatos tudnivalókat foglaljuk össze, amelyet a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény (Htv.) 39/B. § (3)-(10) bekezdése szabályoz.

2014. január 14.

Kata-alanyokra vonatkozó rendelkezések változásai

Tisztelt Érintettek!

A kisadózó vállalkozások iparűzési adókötelezettségét érintően 2014. január 1. napjától több pontban is változott a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény (továbbiakban Htv.).

2013. december 10.

Közeleg az iparűzési adóelőleg feltöltés határideje

Tisztelt Vállalkozás!

Az Adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény (Art.) 2. számú melléklet II/A/2/c) pontja értelmében a társaságiadó-előlegnek az adóévi várható fizetendő adó összegére történő kiegészítésére kötelezett, naptári évvel azonos üzleti évet választó vállalkozónak a helyi iparűzési adóelőleget a várható éves fizetendő adó összegére az adóév december 20. napjáig kell kiegészítenie.

2013. december 10.

A belvárosi felújításokkal kapcsolatos információk

Együttműködés az együttnevelésért pályázat