Római kori dombormű másolata
Római kori dombormű másolata
A Dunaújvárosi Főiskola látképe
A Dunaújvárosi Főiskola látképe
Szoborpark
Szoborpark
Dózsa György tér
Dózsa György tér
Bartók és Kodály a Petőfi ligetben
Bartók és Kodály a Petőfi ligetben
Sárkányhajózás
Sárkányhajózás
Korsós lány szobra (Békás szökőkút)
Korsós lány szobra (Békás szökőkút)
Parázs-Varázs Családi hétvége
Parázs-Varázs Családi hétvége
Motorcsónak verseny
Motorcsónak verseny
Petőfi liget
Petőfi liget
Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza
Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza
Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza
Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza
Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza - aula
Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza - aula
Duna-parti sétány
Duna-parti sétány
Molnár László Emlékpark
Molnár László Emlékpark
Aratók c. szobor
Aratók c. szobor
Festői Duna-part
Festői Duna-part
Látkép a víztoronyról
Látkép a víztoronyról
Duna-part
Duna-part
Római Kőtár
Római Kőtár
Pentele híd
Pentele híd
Római kori fürdő
Római kori fürdő
Belvárosi kincsek
Belvárosi kincsek
Büszkék vagyunk sportolóinkra!
Büszkék vagyunk sportolóinkra!
Koncert a Petőfi ligetben
Koncert a Petőfi ligetben
Kortárs Művészeti Intézet
Kortárs Művészeti Intézet
previous következő

Védelmi bizottsági gyakorlat – az ár- és belvíz ellen

Hírkép: Védelmi bizottsági gyakorlat – az ár- és belvíz ellen

A Megyei Védelmi Bizottság gyakorlatot tartott Székesfehérváron, a Megyeházán, április 16-án. A törzsgyakorlaton az ár- és belvíz elleni védekezéshez kapcsolódó feladatok kerültek előtérbe.

2015. április 17.

A Római városrész megszépült és a sor folytatódik

Hírkép: A Római városrész megszépült és a sor folytatódik

Tavaly júniusban kezdték a Római városrész megújulását célzó projekt kivitelezési munkálatait. Idén februárban elkészült vele a kivitelező. Az ellenőrzések után április 16-án ünnepélyes keretek között hivatalosan is átadták a beruházást. Forrás: DO

2015. április 16.

Intercisa Kupa: szép jubileum előtt

Hírkép: Intercisa Kupa: szép jubileum előtt

Immáron ötvenedik alkalommal rendezik meg az Intercisa Kézilabda Kupát, melynek jubileumi tornájának ismét Dunaújváros ad otthont. A péntektől vasárnapig tartó megméretésen tíz együttes csaphat össze egymással a főiskola sportcsarnokában. Forrás: DO

2015. április 14.

Fejér Megyei Diáknapok - szép újvárosi sikerekkel

Három nap, negyvenhárom középiskola, több mint ezerkétszáz résztvevő – idén is sikerrel rendezték meg a Fejér Megyei Diáknapokat. A középiskolások versenyének ezúttal a megyeszékhely adott otthont (kétévente Dunaújvárosban, kétévente Székesfehérváron rendezik meg). A diákok tizenegy művészeti kategóriában mutathatták meg tudásokat, ahol a zsűri arany, ezüst vagy bronz fokozatban minősítette a produkciókat, és persze a pénteki-szombati megmérettetések alapján dobogós helyezéseket, különdíjakat ítéltek a kategóriák kiválóságainak. Forrás:DO

2015. április 14.

A magyar élelmiszerlánc-biztonság rendszere megfelel a kihívásoknak

Hírkép: A magyar élelmiszerlánc-biztonság rendszere megfelel a kihívásoknak

A magyar élelmiszerlánc-biztonság integrált rendszere képes megfelelni azoknak a kihívásoknak, amelyek az elmúlt néhány évtizedben jelentkeztek a tudományos és gazdasági változások nyomán - jelentette ki az élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár egy szakmai tanácskozáson.

2015. április 14.

Lakossági fórum „A devizahitelek és ÖN” címmel április 15-én!

Dunaújváros MJV Önkormányzata, az MNB és a Széchenyi Hitelszövetség együttműködésével lakossági fórumot tartanak városunkban! A jelenlegi sokféle jogszabályi változás kapcsán több családnak vannak, lehetnek gondjaik, kérdéseik a devizahitelekkel /lakás, autó, személyi kölcsön/ kapcsolatban. „A devizahitelek és ÖN” egy olyan fórum, ahol lehetőséget kap, hogy kérdéseire iránymutatást kapjon! Időpont: 2015. április 15. szerda 17:00 órától 19:00 óráig. Helyszín: 2400 Dunaújváros, Polgármesteri Hivatal „C” szárny rendezvényterem.

PROGRAM:
17:00 – 17:45 A devizahitelekkel kapcsolatos törvényi háttér ismertetése (megszűnt kölcsönök, problémamentes fizetés, késedelem, felmondás, végrehajtás, követelésengedményezés, peres eljárás)

17:45-            Egyéni kérdések feltevése-válasza, őszintén, nyíltan!

Kérjük, jöjjenek, tájékozódjanak és kérdezzenek!

Minden érdeklődőt tisztelettel várnak a szervezők!

2015. április 14.

Fejér Megyei Építőipari Nívódíj 2015

Az ARÉV Baráti Kör Egyesület kezdeményezésére 2006-ban Építőipari Nívódíj alapján, a folytonosság fenntartása és a hatókör kiterjesztése érdekében az ARÉV Baráti Kör Egyesület, a Fejér Megyei Építészek Kamarája, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Fejér Megyei Mérnöki Kamara úgy határozott 2012-ben, hogy új díjat alapít FEJÉR MEGYEI ÉPÍTŐIPARI NÍVÓDÍJ néven. A Nívódíj azon épített alkotásoknak adományozható, melyek megvalósítása 5 évnél régebben történt, az azóta eltelt időben az üzemeltetés során igazolta a várhatóan tartós, az eredeti célnak megfelelő használat lehetőségét. Műemléki és helyi védettség alatt álló épületek esetében csak azok felújítási munkáira adományozható Nívódíj. A jelölések beküldési határideje: 2015. május 4. A Díj átadása a 2015. május 29-30. között megtartandó Építők Napja rendezvénysorozat keretében, május 29-én történik. Részleteket a csatolt felhívásban olvashatnak!

2015. április 13.

A DPASE JEGYVÁSÁRLÁSI TÁJÉKOZTATÓJA

A Dunaújváros–Puskás Akadémia FC találkozóra, a 2015. április 18-án szombat 18:30 órakor kezdődő mérkőzésre a hatályos jogszabályok szerint csak névre szóló jeggyel lehet belépni a Dunaújváros Stadionba. A mellékletben csatoltuk a részletes jegyvásárlási tájékozatót!
 

2015. április 13.

Kiállítás a Ferenczy Noémi-díjas alpolgármester, Gombos István ötvös-iparművész eddigi életművéből

Hírkép: Kiállítás a Ferenczy Noémi-díjas alpolgármester, Gombos István ötvös-iparművész eddigi életművéből

Nagyszabású tárlatra készül Gombos István, városunk humán ügyekért felelős alpolgármestere, a Vörösmarty-díjas és Ferenczy Noémi-díjas ötvös-iparművész. Egy különleges felkérésnek tesz eleget, ugyanis meghívást kapott a ráckevei Árpád Múzeum, mint a Keve Galéria üzemeltetőjétől, hogy a jelenlegi kiállítási évadjukban tárlatot rendezhessenek műveiből. Ez a galéria egyébként évenként hat-hét képző- és iparművészeti kiállítást rendez.

2015. április 17.

Májusi Mulatság

Hírkép: Májusi Mulatság

Május elsején a Városháza téren már reggel kilenc órától elkezdődnek a programok! Játszóház, kisvonat, mesebusz, körhinta, trambulinok, légvárak várják a gyerekeket! 14:00 órától éled meg a színpad, a színvonalas produkciókat a 20:30 órakor kezdődő Dolly Roll koncert zárja! Részleteket a csatolt plakáton olvashatnak!

2015. április 14.

Míves Emberek Vására áprilisban is az MMK-ban!

Hírkép: Míves Emberek Vására áprilisban is az MMK-ban!

A szelek havában újra jelentkezik a kézművesek vására! Április 18-án szombaton az MMK-ban várják a helyi és környékbeli kézművesek 9 és 18 óra között az érdeklődőket!
 

2015. április 14.

Sándor Frigyes Napok - Generációk egy szólamban

Hírkép: Sándor Frigyes Napok - Generációk egy szólamban

A Sándor Frigyes Napok április 20-án a növendékek koncertjével kezdődik, melynek része az április 23-án (csütörtök) 16:30 órakor kezdődő Generációk egy szólamban játékos zenei vetélkedő, valamint ezt követően a Szülő-diák koncert. A részletes programokat az alábbiakban ismertetjük.

2015. április 13.

Borhy Anna filmrendező Dunaújvárosról és a Dunai Vasműről szóló utolsó, eddig még be nem mutatott 30 perces filmjének vetítése

Az Intercisa Múzeum szeretettel vár minden kedves érdeklődőt Borhy Anna filmrendező Dunaújvárosról és a Dunai Vasműről szóló utolsó, eddig még be nem mutatott 30 perces filmjének vetítésére! Időpont: 2015. április 17. péntek, 17.00 óra Bevezetőt mond: Klein András Miklós Helyszín: Intercisa Múzeum. II. emelet, előadó 2400 Dunaújváros, Városháza tér 4. A belépés: ingyenes Bővebb felvilágosítás kérhető a 25/411-315 és 25/408-970 telefonszámokon, illetve: Mail: intercisamuz@gmail.com Web: www.dunaujvaros.tmmi.hu

2015. április 13.

Tavaszi Magnum Borünnep Dunaújvárosban

Hírkép: Tavaszi Magnum Borünnep Dunaújvárosban

2015 április 16-án, 17-én és 18-án több helyszínen, ízletes borok, népszerű előadók, színes programok várják az érdeklődőket! Részletek a csatolt plakáton! "Borünnepeljen Dunaújvárosban!"

2015. április 11.

Nemzeti Rákellenes Nap

Magyarországon 1993 óta tarjuk meg a Nemzeti Rákellenes Napot Dollinger Gyula sebész, az Országos Rákbizottság 1902. évi megalapítójának születésnapján. A Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya Szabadbattyánban tartja megyei rendezvényét a Nemzeti Rákellenes Nap alkalmából április 11-én, szombaton. A községi önkormányzattal együttműködve reggel 9 órától a Művelődési Házban várja a helyi és környéki lakosokat.

2015. április 10.

Katonai Toborzó Nap Székesfehérváron

Hírkép: Katonai Toborzó Nap Székesfehérváron

A Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 3. Katonai Igazgatási Központja 2015. 04. 29-én 09.00-15.00 között „Katonai Toborzó Napot” szervez Székesfehérváron, a belvárosi
Zichy-ligetben. A rendezvény célja, hogy az érdeklődő állampolgárok valós és hiteles képet kapjanak a katonai szolgálatvállalás lehetőségeiről és formáiról, a fegyveres és rendvédelmi dolgozókat érintő, 2015. július elsejével
bevezetésre kerülő új közszolgálati életpályamodellről, illetve a továbbtanulási lehetőségekről.

2015. április 9.

Képviselői fogadóóra

Hírkép: Képviselői fogadóóra

Tájékoztatjuk a 2. vk. lakóit, hogy Lőrinczi Konrád a 2. vk. önkormányzati képviselője 2015. április 16-án csütörtökön 17:00 órakor, a Polgármesteri Hivatal 9. emeleti, 915-ös képviselői irodában fogadóórát tart. (A képviselő úr a hónap minden első és harmadik csütörtöki napján fogadóórát tart, így az ezt követő esedékes fogadóórájának időpontja: 2015. május 07. csütörtök.)

2015. április 10.

Képviselői fogadóóra

Hírkép: Képviselői fogadóóra

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Sztankovics László a 8. vk. önkormányzati képviselője 2015. április 29-én, szerdán 17:00 – 18:00 óra között képviselői fogadóórát tart az Erdősor 41. sz. alatti irodában.

2015. április 10.

Képviselői fogadóóra

Hírkép: Képviselői fogadóóra

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Tóth Kálmán, a 9. vk. önkormányzati képviselője, 2015. április 21-én, kedden 17:30 órától fogadóórát tart az Arany János Általános Iskolában (Március 15. tér 5.).

2015. április 10.

Képviselői fogadóóra

Hírkép: Képviselői fogadóóra

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Izsák Máté az 5. vk. önkormányzati képviselője 2015. április 20-án, hétfőn 17:00 óra és 18:00 óra között képviselői fogadóórát tart a Dózsa György Általános Iskolában.

2015. április 10.

Képviselői fogadóóra

Hírkép: Képviselői fogadóóra

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Cserni Béla a 3. vk. önkormányzati képviselője 2015. április 20-án, hétfőn 17:00 és 19:00 óra között a Római körút 23. földszinti irodában képviselői fogadóórát tart.

2015. április 10.

Képviselői fogadóóra

Hírkép: Képviselői fogadóóra

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Gál Roland a 4. vk. önkormányzati képviselője 2015. április 13-án, hétfőn 15:00 órától 16:00 óráig várja az érdeklődőket a Petőfi Sándor Általános Iskolában.

2015. március 30.

Képviselői fogadóóra

Hírkép: Képviselői fogadóóra

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Iván László, a 6. vk. önkormányzati képviselője április 13-án, hétfőn 17 órától a Vasvári Pál Általános Iskolában képviselői fogadóórát tart, valamint a Technikum városrészben az Esze Tamás u. 13. szám alatti irodában (a Vöröskereszt régi irodájában) április 14-én, kedden 17:00 órától várja az érdeklődő lakosságot.

2015. március 30.

Képviselői fogadóóra

Hírkép: Képviselői fogadóóra

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Gombos István az 1 vk. önkormányzati képviselője 2015. április 13-án hétfőn 17:00 és 19:00 óra között képviselői fogadóórát tart Móricz Zsigmond Általános Iskolában.

2015. március 30.

Virágosítási Versenyfelhívás

Hírkép: Virágosítási Versenyfelhívás

A gazdasági és területfejlesztési bizottság egyetértésével Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármestere városunk települési környezetvédelmi programja valamint az EMAS Környezetvédelmi Vezetési és Hitelesítési rendszer feladatainak és célkitűzéseinek megvalósítására érdekében „Virágos Dunaújvárosért 2015.” címmel tizenhatodik alkalommal versenyt ír ki a dunaújvárosi lakosság számára. A következő 6 kategóriában lehet nevezni: A legszebb közterületi lakossági előkert ; A legszebb lakosság által virágosított ablak és/vagy franciaerkély ; A legszebb lakosság által virágosított erkély ; A legszebb virágosított intézményudvar és/vagy homlokzat ; A legszebb családi házas előkert ; A legszebb virágosított üzlet/vállalkozás előkert és/vagy homlokzat.

2015. március 19.

Hasznos információk - Veszélyes hulladék begyűjtését végző cégek Dunaújvárosban

Név Cím/telefon Mit gyűjt Nyitva tartás
E-Elektra Zrt.

Papírgyári u. 36.

25/510-380

Elektronikai

hulladék

Hétköznap

7:00-15:00

Méhecske 97 Kft.

Verebély út 23.

25/411-736

Használt akkumulátor

Hétköznap

7:00-15:00

Dunaferr Ferromark Kft. Vasmű tér 1-3. Azbeszt hulladék, pala hulladék Egyeztetés telepvezetővel 25/583-650

A lejárt szavatosságú vagy megmaradt gyógyszereket Dunaújváros összes gyógyszertárában átveszik.

Főépítészi, Építésügyi és Környezetvédelmi Osztály

2015. január 1.

2014. szeptember 16-22-ig Európai Mobilitási Hét

Tervezett programok: 2014. 09. 16. kedd  „Hivatali Zöld Nap” Polgármesteri Hivatal 910 - 912-es Iroda és IX. emeleti tárgyaló (Betekinthetnek a hivatal „zöld” munkájába) 800-1600 óra között (10 fős csoportokban időpont egyeztetéssel) 2014. 09. 17. szerda „Ismeretterjesztő előadás” Polgármesteri Hivatal VII. emeleti tárgyaló 1300 órától kerül megrendezésre (vendégelőadónk: Petrovickijné Dr. Angerer Ildikó) „A mi utcánk, a mi jövőnk, Dunaújváros környezeti állapota” A teremben 40 fő fér el egyszerre (előzetes bejelentkezést kérünk). További információért kattintson a tovább linkre!

2014. szeptember 8.

"A mi utcánk, a mi jövőnk!"

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megkeresésére, Dunaújváros 2014. évben részt vesz az Európai Mobilitási Hét megrendezésében. A rendezvény keretén belül a Dunaújváros MJV Polgármesteri Hivatal, Hatósági Igazgatósága Főépítészi, Építésügyi és Környezetvédelmi Osztály környezetvédelmi szakcsoportja a korábbi hagyományokhoz híven ebben az évben is megrendezi takarítási akcióját „A mi utcánk, a mi jövőnk” érdekében.

2014. szeptember 5.

Virágos Dunaújvárosért Verseny 2014.

Hírkép: Virágos Dunaújvárosért Verseny 2014.

A gazdasági és területfejlesztési bizottság egyetértésével Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármestere városunk települési környezetvédelmi programja valamint az EMAS Környezetvédelmi Vezetési és Hitelesítési rendszer feladatainak és célkitűzéseinek megvalósítására érdekében „Virágos Dunaújvárosért 2014. címmel tizenötödik alkalommal versenyt ír ki a dunaújvárosi lakosság számára.

2014. március 25.

Hivatalunk újra megkapta az EMAS tanúsítványt

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Polgármesteri Hivatalunk az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőségtől 2014. január 13-ai keltezéssel újabb 3 évre megkapta az EMAS Környezetvédelmi Vezetési és Hitelesítési rendszer regisztrációs okiratát.

2014. február 5.

Autómentes Nap 2013

Mindenkit szeretettel várunk
2013. szeptember 19-én
a Vasvári Pál Általános Iskola előtti téren a Petőfi ligetben az

Európai Autómentes Napra

2013. szeptember 13.

Fontos határidők következnek!

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzati Adóhatósága szeretné felhívni az adózók és könyvelőik figyelmét néhány fontosabb helyi iparűzési adót érintő bejelentési, bevallási határidőre.

2014. december 8.

Tisztelt Adózók!

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése a 23/2014. (XI.28.) önkormányzati rendeletével módosította az építményadóról szóló 57/2011. (XII.16.) önkormányzati rendeletét.

A módosítás főként az építményadó alkalmazott mértékeit érintette. (A rendelet szövege megtalálható az általános tudnivalók menüpontban.)

2014. december 8.

Tisztelt Érintettek!

A helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény (a továbbiakban: Htv.) 1. § (1) bekezdése felhatalmazza a települési önkormányzatok képviselő-testületeit arra, hogy illetékességi területükön az e törvényben nevesített helyi adókat vezessenek be.

Dunaújváros Megyei Jogú Város közgyűlése e felhatalmazás alapján 2004. július 01. napjával bevezette az építményadót, melynek tárgyi hatálya kiterjed a nem lakás céljára szolgáló épületre, épületrészre, valamint a nem magánszemély tulajdonában lévő lakásra.

2014. december 8.

Tájékoztatás KATA adóalanyok részére

Tisztelt Adózók!

E tájékoztatóban a kisadózó vállalkozások tételes adója (továbbiakban KATA) hatálya alá tartozó adózók iparűzési adókötelezettségével kapcsolatos tudnivalókat foglaljuk össze, amelyet a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény (Htv.) 39/B. § (3)-(10) bekezdése szabályoz.

2014. január 14.

Kata-alanyokra vonatkozó rendelkezések változásai

Tisztelt Érintettek!

A kisadózó vállalkozások iparűzési adókötelezettségét érintően 2014. január 1. napjától több pontban is változott a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény (továbbiakban Htv.).

2013. december 10.

Közeleg az iparűzési adóelőleg feltöltés határideje

Tisztelt Vállalkozás!

Az Adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény (Art.) 2. számú melléklet II/A/2/c) pontja értelmében a társaságiadó-előlegnek az adóévi várható fizetendő adó összegére történő kiegészítésére kötelezett, naptári évvel azonos üzleti évet választó vállalkozónak a helyi iparűzési adóelőleget a várható éves fizetendő adó összegére az adóév december 20. napjáig kell kiegészítenie.

2013. december 10.

Építményadó mértékek változása 2013-tól

Tisztelt Adóalanyok!

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy 2013. január 01-jétől változtak az építményadó alkalmazott mértékei.
Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatának építményadóról szóló 57/2011. (XII.16.) önkormányzati rendelete alapján egyes adómértékek módosulnak. (A rendelet szövege megtalálható az általános tudnivalók menüpontban.) Adóhatóságunk a 2013. évtől fizetendő építményadó kötelezettségről az adózókat határozatban fogja értesíteni.

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzat Adóhatósága

2013. január 23.

Tájékoztató a súlyosan mozgáskorlátozottak gépjárműadó ügyeiben követendő eljárásokról

Tisztelt Ügyfelek!

2012. évben megváltozott a súlyos mozgáskorlátozott személyek közlekedési kedvezményeiről szóló 102/2011. (VI.29) Kormány rendelet (továbbiakban: Korm. rendelet), így ennek következtében a súlyos mozgáskorlátozottság esetén adható gépjárműadómentesség/kedvezmény feltételrendszere is.

2013. január 23.

A belvárosi felújításokkal kapcsolatos információk
Közvilágítással kapcsolatos észrevételek

Együttműködés az együttnevelésért pályázat