Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza - aula
Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza - aula
Aratók c. szobor
Aratók c. szobor
Korsós lány szobra (Békás szökőkút)
Korsós lány szobra (Békás szökőkút)
Római kori dombormű másolata
Római kori dombormű másolata
Belvárosi kincsek
Belvárosi kincsek
Petőfi liget
Petőfi liget
Molnár László Emlékpark
Molnár László Emlékpark
Római kori fürdő
Római kori fürdő
Dózsa György tér
Dózsa György tér
Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza
Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza
Duna-part
Duna-part
Kortárs Művészeti Intézet
Kortárs Művészeti Intézet
Bartók és Kodály a Petőfi ligetben
Bartók és Kodály a Petőfi ligetben
Pentele híd
Pentele híd
Motorcsónak verseny
Motorcsónak verseny
Római Kőtár
Római Kőtár
Sárkányhajózás
Sárkányhajózás
Parázs-Varázs Családi hétvége
Parázs-Varázs Családi hétvége
Duna-parti sétány
Duna-parti sétány
Látkép a víztoronyról
Látkép a víztoronyról
A Dunaújvárosi Főiskola látképe
A Dunaújvárosi Főiskola látképe
Szoborpark
Szoborpark
Festői Duna-part
Festői Duna-part
Koncert a Petőfi ligetben
Koncert a Petőfi ligetben
Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza
Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza
Büszkék vagyunk sportolóinkra!
Büszkék vagyunk sportolóinkra!
previous következő

Napközis nyaralás a városban

Hírkép: Napközis nyaralás a városban

Javában tombol a nyár, ennek ellenére nem mindenki teheti meg, hogy több hét szabadságot vegyen ki, s nyaralni utazzon a családjával együtt. Amíg a szülők dolgoznak, a gyermekeiket igyekeznek biztos helyen tudni. http://dunaujvaros.com/hirek/201507/napkozis_nyaralas_a_varosban

2015. július 27.

Időszerű volt a közgyűlési terem felújítása

Hírkép: Időszerű volt a közgyűlési terem felújítása

Elkezdték a Városháza C szárnyában lévő közgyűlési terem felújítási munkálatait. A feladatokat a Dunaújvárosi Vagyonkezelő Zrt. végzi el. http://dunaujvaros.com/hirek/201507/idoszeru_volt_a_kozgyulesi_terem_fel...

2015. július 27.

Tájékoztatás - forgalomkorlátozás

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy távhővezeték csőtörése miatt 2015. 07. 21-től előreláthatóan 2015. augusztus közepéig forgalomkorlátozásra kell számítani az Esze T. u.  - Táncsics M. u. kereszteződésében. Kérjük a közlekedők fokozott figyelmét!

2015. július 21.

Áramszünet lesz augusztus 06-án a Szávics öntöző területén!

Az EON Zrt. folyamatos korszerűsítést hajt végre a hálózaton. A tervszerű beavatkozások biztonságos elvégzése érdekében elengedhetetlen a vezeték időszakos feszültség-mentesítése. A szükséges munkálatok elvégzésének érdekében 2015. augusztus 06-án, csütörtökön 8 órától várhatóan 15 óra 30 percig a Szávics öntöző területén áramszünet lesz. A balesetek megelőzése érdekében felhívják a figyelmet, hogy amennyiben a fogyasztó áramfejlesztőt használ, akkor áramszolgáltatói engedély nélkül az aggregátort a belső hálózatra kötni - még a közcélú hálózatról leválasztott módon is - szigorúan tilos! A szolgáltatás átmeneti szüneteltetése miatt kérik a lakosság megértését!

2015. július 20.

TÁJÉKOZTATÁS

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy az augusztus 20-ai munkaszüneti nap miatt a Polgármesteri Hivatalban az ügyfélfogadás az alábbiak szerint változik:

Augusztus 07. péntek 8-12 óráig

Augusztus 08. szombat 8-12 óráig

Augusztus 17. hétfő 8-12, 13-16 óráig

Augusztus 18. kedd nincs ügyfélfogadás

Augusztus 19. szerda 8-12, 13-18 óráig

Augusztus 20. csütörtök munkaszüneti nap

Augusztus 21. péntek nincs ügyfélfogadás

Köszönjük megértésüket!

2015. július 20.

Rászoruló gyerekek táborozhattak ingyen

Hírkép: Rászoruló gyerekek táborozhattak ingyen

Mintegy hetven rászoruló gyermek szerezhetett életre szóló élményeket a mohácsi lovas táborban az önkormányzat támogatásával. Cserna Gábor polgármester sajtótájékoztató keretében elmondta, a táborozás lehetőségéről még májusban kereste meg az önkormányzatot a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Dunaújvárosi Tankerülete. Támogatást kértek arra, hogy a Mohácsi Lovasklubban táborozhassanak a gyermekek.http://dunaujvaros.com/hirek/201507/raszorulo_gyerekek_taborozhatnak_ingyen

2015. július 17.

III. fokú hőségriadó - Tájékoztatás

Hírkép: III. fokú hőségriadó - Tájékoztatás

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Dr. Paller Judit mb. országos tisztifőorvos asszony az ország egész területére vonatkozóan III. fokú hőségriasztást adott ki 2015. július 17. péntek 00:00 órától kezdődően július 20. hétfő 16:00 óráig. A hőségre való tekintettel Dunaújváros MJV Önkormányzata megteszi a szükséges intézkedéseket. Hétköznapokon a polgármesteri hivatal valamennyi mosdóját az ügyfelek rendelkezésére bocsájtjuk, ahol műanyag poharakat helyezünk el, hogy a folyadék utánpótlás lehetősége is megoldott legyen. Július 17-én, pénteken és július 20-án, hétfőn a Polgármesteri Hivatal „A” épületének földszintjén lévő díszteremben folyamatosan működtetjük a légkondicionálót, ezért ezt a hűvös tárgyalót valamennyi látogató - akár azok, akik az ügyintézés miatt érkeznek a hivatalba, akár a közelben sétálók – rövid felfrissülés céljából igénybe veheti. A hőségriadó ideje alatt 11 órától 15 óráig locsoló autó hűsíti majd a város útjait, tereit.

2015. július 17.

A Szent Pantaleon Kórház lakossági tájékoztatása a szemészeti műtéti várólistával kapcsolatban

Kedves Betegeink!

Az elmúlt években a teljesítményvolumen korlát miatt (csak meghatározott számú beavatkozás finanszírozása) kezdetben havi 50-60, majd 90 szürkehályog műtét elvégzését vállalhatta fel a kórház szemészeti osztálya. Az ellátási területünkön ennél jóval nagyobb számban lett volna szükség szürkehályog műtétekre, ezért évek alatt hosszú, közel egy éves várólista alakult ki. Ezzel párhuzamosan megindult egy betegelvándorlás olyan kistérségi ellátó helyekre, ahol szintén végeztek TB finanszírozott ellátást. Ezzel együtt sem volt elérhető elfogadható időn belül a műtéti lehetőség.

2015. július 16.

Petőfi Művészeti Liget ezen a héten is!

Hírkép: Petőfi Művészeti Liget ezen a héten is!

BILL MANHOFF, BAGOLY ÉS CICA a színházteremben ;BALOGH GYULA JR. QUARTET – FEAT. ELEK ISTVÁN a Művész-teraszon ; vasárnap pedig ÚTI LEVELEK Csadi Zoltán tolmácsolásában a zenepavilonban! Július 29-én a JOLLY JACKERS lemezbemutató koncertjét láthatja a közönség, majd július 31-én pénteken 20 órakor a szabadtéri színpadon MASZKURA ÉS A TÜCSÖKRAJ ad koncertet!

2015. július 20.

IV. Decathlon Nyári Kispályás Foci Bajnokság

Hírkép: IV. Decathlon Nyári Kispályás Foci Bajnokság

Petrás Gábor, a DLSZ főtitkára, az alábbi felhívással fordul a labdarúgó csapatokhoz: "A nyári hőségben is a focipályára hívjuk az amatőr labdarúgó csapatokat, hogy lehetőségük legyen a csapatépítésre és a testmozgásra. A Decathlon bajnokságra 8 csapat nevezését fogadjuk el, akik bajnoki rendszerben küzdenek meg a helyezésekért. A mérkőzések csütörtökön és pénteken az esti órákban lesznek a Lorántffy Sportpályán, ahová várjuk a kilátogatókat, szurkolókat. A bajnokság érdekessége, hogy a csapatok 5 fő próbajátékossal indulhatnak a bajnokságnak, így lesz alkalmuk kipróbálni és beépíteni az új játékosokat is a csapatba. Természetesen a bajnokság végén a legjobbakat díjazásban részesítjük, hogy elismerjük eredményüket, tehetségüket! Várunk benneteket is a IV. Decathlon Nyári Bajnokságban, mert ha nyár, akkor is FOCI! Jelentkezni a +36 70 616 59 41 telefonszámon lehet vagy a szövetség irodájában!"

2015. július 9.

Szabó Nil rendező (TSA-K Műhely):Élet-mentés című misztikus-romantikus film (’80) vetítése az Intercisa Múzeumban

Hírkép: Szabó Nil rendező (TSA-K Műhely):Élet-mentés című misztikus-romantikus film (’80) vetítése az Intercisa Múzeumban

Az Intercisa Múzeum szeretettel vár minden kedves érdeklődőt Szabó Nil rendező (TSA-K Műhely):Élet-mentés című misztikus-romantikus film (’80) vetítésére. Időpont: 2015. július 15. szerda 16.00h A vetítést követően kötetlen beszélgetés a rendezővel. Helyszín: Intercisa Múzeum Il. emelet 2400 Dunaújváros, Városháza tér 4. Bővebb felvilágosítás kérhető a 25/411-315 és 25/408-970 telefonszámokon, illetve: e-mail: intercisamuz@gmail.com web: www.dunaujvaros.tmmi.hu.

2015. július 8.

GERSHWIN SZERELMEI, OLÁH KÁLMÁN TRIO és VERS-ES-ES(E)T a Petőfi liget e heti programkínálatában!

Hírkép: GERSHWIN SZERELMEI, OLÁH KÁLMÁN TRIO és VERS-ES-ES(E)T a Petőfi liget e heti programkínálatában!

A rövid ideig (1898–1937) élt amerikai zeneszerző, George Gershwin és két legnagyobb szerelme, Kay Swift (komponista) és Paulette Goddard (Charlie Chaplin felesége, Gershwin számára a „végzet asszonya”) térnek vissza amolyan szellemként, dalokkal, történetekkel, teremtenek kapcsolatot a múlt és jelen között. Az egyszerre ironikus, egyszerre drámai mesében – a jazz köré, mellé „építve” – a létezés értelmét is firtatják. Ahogy a címszereplő, Barabás Kiss Zoltán fogalmazott „az életében nagy fájdalmakkal küszködő Gershwin itt most kiteljesedik, nincsenek problémák, csak érzelmek és az őt igazán jellemző fanyar humor.”

2015. július 7.

"A Felajánlás kapuja" Pintér Lajos képzőművész kiállítása

Hírkép: "A Felajánlás kapuja" Pintér Lajos képzőművész kiállítása

Szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt Pintér Lajos képzőművész "A Felajánlás kapuja" című kiállítására a Kamara Galériába! Megnyitó: 2015. július 10-én, 18 órakor.

2015. július 6.

„SZIVÁRVÁNYORSZÁG” cimbora-olvasótábor a Szalki-szigeten július 4-9-ig

Hírkép: „SZIVÁRVÁNYORSZÁG” cimbora-olvasótábor a Szalki-szigeten július 4-9-ig

A József Attila Könyvtár és az általa támogatott Cimbora Klub a Nemzeti Kulturális Alap Szépirodalmi és Ismeretterjesztő Kollégiuma által meghirdetett pályázaton 1 millió forintos támogatást nyert a „Szivárványország” cimbora-olvasótábor megvalósítására. A tábor az országban működő cimbora klubok részvételével zajlik. A dunaújvárosi cimborák mellett Balatonalmádiból, Békéscsabáról, Budapestről, Nyíregyházáról, Rácalmásról érkeznek ide gyerekek.

2015. július 2.

Intercisa Múzeum - júliusi programajánló

Hírkép: Intercisa Múzeum - júliusi programajánló

Az Intercisa Múzeum a júliusi hónapban is várja az érdeklődőket! Belépő díjak: Állandó/Időszaki kiállítás: teljes és csoportos: 700Ft/fő, kedvezményes: 350Ft, kedvezm. csop.: 350Ft/fő, családi jegyek (2 felnőtt és 1 vagy több gyerek): 1.400 Ft Látogatható: Keddtől péntekig 10.00 – 16.00 között Szombat – Vasárnap ZÁRVA TART A hónap első vasárnapján 14.00 – 18.00 között Hétfő szünnap. Részletek a tovább linkre kattintva olvasható!

2015. június 30.

Az APÁCÁK musical komédia, BEAT KOHO 5 éves jubileumi koncert és NAKED WOODS koncert a Petőfi ligetben!

Hírkép: Az APÁCÁK musical komédia, BEAT KOHO 5 éves jubileumi koncert és NAKED WOODS koncert a Petőfi ligetben!

Lehetséges több mint ötven gombamérgezésben elhunyt apácáról és az afrikai lepratelepen átélt évekből fergeteges vígjátékot írni? Bizarr ötlet, de Dan Gogginnak sikerült. A vidám dalokból és szellemesen megírt jelenetekből álló gálaest alatt lassan-lassan megismerjük a szereplőket, és kiderül, hogy a nővéreknek csak a ruhájuk egyforma. Mind-mind külön személyiség, más múlttal, álmokkal és vágyakkal. Többek között ezzel a darabbal is vár minket ezen a héten a Petőfi liget! Részletes programokért kattintson a tovább linkre!

2015. június 29.

Képviselői fogadóóra

Hírkép: Képviselői fogadóóra

Tájékoztatjuk a 2. vk. lakóit, hogy Lőrinczi Konrád a 2. vk. önkormányzati képviselője 2015. augusztus 06-án (csütörtökön), 17:00 órakor, a Polgármesteri Hivatal 9. emeleti, 915-ös képviselői irodában fogadóórát tart. (A képviselő úr a hónap minden első és harmadik csütörtöki napján fogadóórát tart. Tekintettel arra, hogy az augusztus 20-ára eső fogadóóra elmarad, ezért az ezt követő esedékes fogadóórájának időpontja: 2015. szeptember 03. csütörtök.)

2015. július 20.

Képviselői fogadóóra

Hírkép: Képviselői fogadóóra

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Hingyi László a 10. választókerület önkormányzati képviselője, minden hétköznap várja a körzetében élők megkeresését az alábbi elérhetőségen: 0630/298-4305, továbbá a Polgármesteri Hivatalban a képviselő úr postafiókjában üzenetet is lehet hagyni a számára.

2015. július 6.

Képviselői fogadóóra

Hírkép: Képviselői fogadóóra

Tájékoztatjuk a 2. vk. lakóit, hogy Lőrinczi Konrád a 2. vk. önkormányzati képviselője 2015. július 02-án (csütörtökön), 17:00 órakor, a Polgármesteri Hivatal 9. emeleti, 915-ös képviselői irodában fogadóórát tart. A képviselő úr a hónap minden első és harmadik csütörtöki napján fogadóórát tart, így az ezt követő esedékes fogadóórájának időpontja: 2015. július 16. csütörtök.

2015. július 6.

Képviselői fogadóóra

Hírkép: Képviselői fogadóóra

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Gombos István az 1 vk. önkormányzati képviselője 2015. július 06-án, hétfőn 17:00 és 19:00 óra között képviselői fogadóórát tart Móricz Zsigmond Általános Iskolában.

2015. július 6.

Képviselői fogadóóra

Hírkép: Képviselői fogadóóra

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Gál Roland a 4. vk. önkormányzati képviselője 2015. június 22-én, hétfőn 15:00 órától 16:00 óráig a képviselői fogadóóráján várja az érdeklődőket a Petőfi Sándor Általános Iskolában.

2015. június 11.

Képviselői fogadóóra

Hírkép: Képviselői fogadóóra

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Izsák Máté az 5. vk. önkormányzati képviselője (minden hónap harmadik hétfőjén) 2015. június 15-én, hétfőn 17:00 óra és 18:00 óra között képviselői fogadóórát tart a Dózsa György Általános Iskolában.

2015. június 11.

Képviselői fogadóóra

Hírkép: Képviselői fogadóóra

Tájékoztatjuk a 2. vk. lakóit, hogy Lőrinczi Konrád a 2. vk. önkormányzati képviselője 2015. június 18-án (csütörtökön), 17:00 órakor, a Polgármesteri Hivatal 9. emeleti, 915-ös képviselői irodában fogadóórát tart. (A képviselő úr a hónap minden első és harmadik csütörtöki napján fogadóórát tart, így az ezt követő esedékes fogadóórájának időpontja: 2015. július 02. csütörtök.)

2015. június 2.

Képviselői fogadóóra

Hírkép: Képviselői fogadóóra

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Tóth Kálmán, a 9. vk. önkormányzati képviselője, 2015. június 16-án, kedden 17:30 órától fogadóórát tart az Arany János Általános Iskolában (Március 15. tér 5.).

2015. június 2.

Virágosítási Versenyfelhívás

Hírkép: Virágosítási Versenyfelhívás

A gazdasági és területfejlesztési bizottság egyetértésével Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármestere városunk települési környezetvédelmi programja valamint az EMAS Környezetvédelmi Vezetési és Hitelesítési rendszer feladatainak és célkitűzéseinek megvalósítására érdekében „Virágos Dunaújvárosért 2015.” címmel tizenhatodik alkalommal versenyt ír ki a dunaújvárosi lakosság számára. A következő 6 kategóriában lehet nevezni: A legszebb közterületi lakossági előkert ; A legszebb lakosság által virágosított ablak és/vagy franciaerkély ; A legszebb lakosság által virágosított erkély ; A legszebb virágosított intézményudvar és/vagy homlokzat ; A legszebb családi házas előkert ; A legszebb virágosított üzlet/vállalkozás előkert és/vagy homlokzat.

2015. május 26.

TeSzedd 2015.

Hírkép: TeSzedd 2015.

Az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatósága idén az ötödik alkalommal szervezte és bonyolította le a "TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért 2015." elnevezésű országos hulladékgyűjtési akciót. Az idei évben is részt vettek a TeSzedd akcióban a Polgármesteri Hivatal környezetvédelmi-, és főépítészi csoport munkatársai. A Szalki-szigeten takarítottak és 14 zsák szemetet gyűjtöttek össze.

2015. május 21.

Hasznos információk - Veszélyes hulladék begyűjtését végző cégek Dunaújvárosban

Név Cím/telefon Mit gyűjt Nyitva tartás
E-Elektra Zrt.

Papírgyári u. 36.

25/510-380

Elektronikai

hulladék

Hétköznap

7:00-15:00

Méhecske 97 Kft.

Verebély út 23.

25/411-736

Használt akkumulátor

Hétköznap

7:00-15:00

Dunaferr Ferromark Kft. Vasmű tér 1-3. Azbeszt hulladék, pala hulladék Egyeztetés telepvezetővel 25/583-650

A lejárt szavatosságú vagy megmaradt gyógyszereket Dunaújváros összes gyógyszertárában átveszik.

Főépítészi, Építésügyi és Környezetvédelmi Osztály

2015. január 1.

2014. szeptember 16-22-ig Európai Mobilitási Hét

Tervezett programok: 2014. 09. 16. kedd  „Hivatali Zöld Nap” Polgármesteri Hivatal 910 - 912-es Iroda és IX. emeleti tárgyaló (Betekinthetnek a hivatal „zöld” munkájába) 800-1600 óra között (10 fős csoportokban időpont egyeztetéssel) 2014. 09. 17. szerda „Ismeretterjesztő előadás” Polgármesteri Hivatal VII. emeleti tárgyaló 1300 órától kerül megrendezésre (vendégelőadónk: Petrovickijné Dr. Angerer Ildikó) „A mi utcánk, a mi jövőnk, Dunaújváros környezeti állapota” A teremben 40 fő fér el egyszerre (előzetes bejelentkezést kérünk). További információért kattintson a tovább linkre!

2014. szeptember 8.

"A mi utcánk, a mi jövőnk!"

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megkeresésére, Dunaújváros 2014. évben részt vesz az Európai Mobilitási Hét megrendezésében. A rendezvény keretén belül a Dunaújváros MJV Polgármesteri Hivatal, Hatósági Igazgatósága Főépítészi, Építésügyi és Környezetvédelmi Osztály környezetvédelmi szakcsoportja a korábbi hagyományokhoz híven ebben az évben is megrendezi takarítási akcióját „A mi utcánk, a mi jövőnk” érdekében.

2014. szeptember 5.

Virágos Dunaújvárosért Verseny 2014.

Hírkép: Virágos Dunaújvárosért Verseny 2014.

A gazdasági és területfejlesztési bizottság egyetértésével Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármestere városunk települési környezetvédelmi programja valamint az EMAS Környezetvédelmi Vezetési és Hitelesítési rendszer feladatainak és célkitűzéseinek megvalósítására érdekében „Virágos Dunaújvárosért 2014. címmel tizenötödik alkalommal versenyt ír ki a dunaújvárosi lakosság számára.

2014. március 25.

Hivatalunk újra megkapta az EMAS tanúsítványt

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Polgármesteri Hivatalunk az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőségtől 2014. január 13-ai keltezéssel újabb 3 évre megkapta az EMAS Környezetvédelmi Vezetési és Hitelesítési rendszer regisztrációs okiratát.

2014. február 5.

Fontos határidők következnek!

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzati Adóhatósága szeretné felhívni az adózók és könyvelőik figyelmét néhány fontosabb helyi iparűzési adót érintő bejelentési, bevallási határidőre.

2014. december 8.

Tisztelt Adózók!

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése a 23/2014. (XI.28.) önkormányzati rendeletével módosította az építményadóról szóló 57/2011. (XII.16.) önkormányzati rendeletét.

A módosítás főként az építményadó alkalmazott mértékeit érintette. (A rendelet szövege megtalálható az általános tudnivalók menüpontban.)

2014. december 8.

Tisztelt Érintettek!

A helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény (a továbbiakban: Htv.) 1. § (1) bekezdése felhatalmazza a települési önkormányzatok képviselő-testületeit arra, hogy illetékességi területükön az e törvényben nevesített helyi adókat vezessenek be.

Dunaújváros Megyei Jogú Város közgyűlése e felhatalmazás alapján 2004. július 01. napjával bevezette az építményadót, melynek tárgyi hatálya kiterjed a nem lakás céljára szolgáló épületre, épületrészre, valamint a nem magánszemély tulajdonában lévő lakásra.

2014. december 8.

Tájékoztatás KATA adóalanyok részére

Tisztelt Adózók!

E tájékoztatóban a kisadózó vállalkozások tételes adója (továbbiakban KATA) hatálya alá tartozó adózók iparűzési adókötelezettségével kapcsolatos tudnivalókat foglaljuk össze, amelyet a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény (Htv.) 39/B. § (3)-(10) bekezdése szabályoz.

2014. január 14.

Kata-alanyokra vonatkozó rendelkezések változásai

Tisztelt Érintettek!

A kisadózó vállalkozások iparűzési adókötelezettségét érintően 2014. január 1. napjától több pontban is változott a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény (továbbiakban Htv.).

2013. december 10.

Közeleg az iparűzési adóelőleg feltöltés határideje

Tisztelt Vállalkozás!

Az Adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény (Art.) 2. számú melléklet II/A/2/c) pontja értelmében a társaságiadó-előlegnek az adóévi várható fizetendő adó összegére történő kiegészítésére kötelezett, naptári évvel azonos üzleti évet választó vállalkozónak a helyi iparűzési adóelőleget a várható éves fizetendő adó összegére az adóév december 20. napjáig kell kiegészítenie.

2013. december 10.

Építményadó mértékek változása 2013-tól

Tisztelt Adóalanyok!

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy 2013. január 01-jétől változtak az építményadó alkalmazott mértékei.
Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatának építményadóról szóló 57/2011. (XII.16.) önkormányzati rendelete alapján egyes adómértékek módosulnak. (A rendelet szövege megtalálható az általános tudnivalók menüpontban.) Adóhatóságunk a 2013. évtől fizetendő építményadó kötelezettségről az adózókat határozatban fogja értesíteni.

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzat Adóhatósága

2013. január 23.

Tájékoztató a súlyosan mozgáskorlátozottak gépjárműadó ügyeiben követendő eljárásokról

Tisztelt Ügyfelek!

2012. évben megváltozott a súlyos mozgáskorlátozott személyek közlekedési kedvezményeiről szóló 102/2011. (VI.29) Kormány rendelet (továbbiakban: Korm. rendelet), így ennek következtében a súlyos mozgáskorlátozottság esetén adható gépjárműadómentesség/kedvezmény feltételrendszere is.

2013. január 23.

A belvárosi felújításokkal kapcsolatos információk
Közvilágítással kapcsolatos észrevételek

Együttműködés az együttnevelésért pályázat