Dózsa György tér
Dózsa György tér
Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza
Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza
Duna-part
Duna-part
Kortárs Művészeti Intézet
Kortárs Művészeti Intézet
Molnár László Emlékpark
Molnár László Emlékpark
Aratók c. szobor
Aratók c. szobor
Petőfi liget
Petőfi liget
Korsós lány szobra (Békás szökőkút)
Korsós lány szobra (Békás szökőkút)
Parázs-Varázs Családi hétvége
Parázs-Varázs Családi hétvége
Motorcsónak verseny
Motorcsónak verseny
Duna-parti sétány
Duna-parti sétány
Sárkányhajózás
Sárkányhajózás
Látkép a víztoronyról
Látkép a víztoronyról
Belvárosi kincsek
Belvárosi kincsek
A Dunaújvárosi Főiskola látképe
A Dunaújvárosi Főiskola látképe
Római kori dombormű másolata
Római kori dombormű másolata
Pentele híd
Pentele híd
Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza - aula
Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza - aula
Koncert a Petőfi ligetben
Koncert a Petőfi ligetben
Római Kőtár
Római Kőtár
Szoborpark
Szoborpark
Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza
Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza
Büszkék vagyunk sportolóinkra!
Büszkék vagyunk sportolóinkra!
Bartók és Kodály a Petőfi ligetben
Bartók és Kodály a Petőfi ligetben
Festői Duna-part
Festői Duna-part
Római kori fürdő
Római kori fürdő
previous következő

Januártól egyetemmé válik a Dunaújvárosi Főiskola

Hírkép: Januártól egyetemmé válik a Dunaújvárosi Főiskola

2016. január elsejétől Dunaújvárosi Egyetem néven, az Alkalmazott Tudományok Egyetemeként működhet tovább a Dunaújvárosi Főiskola. A témával kapcsolatban sajtóközleményt adott ki Cserna Gábor polgármester és dr. András István, a főiskola rektora. http://dunaujvaros.com/hirek/201510/januartol_egyetemme_valik_a_dunaujva...

2015. október 8.

Miben élünk? - felmérik a háztartások lakáshelyzetét

A háztartások lakáskörülményeit feltáró országos felmérés lesz 2015. október 10. és november 30. között Miben élünk? – Lakásviszonyok, 2015 címmel. Az adatfelvételt a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hajtja végre. A felmérés az ország közel 500 településén, köztük Dunaújvárosban zajlik, és összesen 20 ezer véletlenszerűen kiválasztott háztartást érint.

2015. október 8.

Újabb dunaújvárosi siker! - Viszokai László a Wembley Stadionban!

Hírkép: Újabb dunaújvárosi siker! - Viszokai László a Wembley Stadionban!

Pályafutása egyik legnagyobb feladata előtt áll Viszokai László FIFA Játékvezető asszisztens, aki csütörtökön utazik Angliába, hogy közreműködjön az Anglia-Észtország Európa Bajnoki- selejtező mérkőzésen. Anglia már kvalifikálta magát a kontinensviadalra, azonban a balti állam még nem, de egy szigetországi bravúrral komoly lépést tennének az EB-részvétel felé. Tehát a tét nagy, a teltház (90 ezer néző) garantált. Nagyon bízunk abban, hogy a dunaújvárosi Viszokai László, aki az MLSZ FMI JB elnökségi tagja és a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Játékvezetői Bizottságának az elnöke is, a tőle eddig megszokott magabiztossággal és rutinnal fogja ellátni a feladatát a Wembley Stadionban, ami Európa második legnagyobb befogadó képességű arénája és a világ legnagyobb tetővel fedett futball-pályája. A találkozó játékvezetője Vad II. István lesz.

2015. október 8.

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság tájékoztatása

Forduljon az Egyenlő Bánásmód Hatóság ügyfélszolgálatához, ha neme, faji hovatartozása, bőrszíne, nemzetisége, nemzetiséghez való tartozása, fogyatékossága, életkora, egészségi állapota, vallási-vagy világnézeti meggyőződése, politikai vagy más véleménye, anyanyelve, családi állapota, anyasága vagy apasága, szexuális irányultsága, nemi identitása, vagyoni helyzete vagy egyéb tulajdonsága miatt hátrányos megkülönböztetés éri. Az Egyenlő Bánásmód Hatóság feladata az egyenlő bánásmód követelményének megsértése miatt benyújtott panaszok kivizsgálása és az egyenlő bánásmód szempontjainak érvényesítése. Ott vagyunk a közelében! Keresse fel dr. Szatmári Éva Fejér megyei egyenlő bánásmód-referens ügyfélfogadását!

2015. október 6.

Ingyenes család- és gyermekvédelmi tanácsadás

Az Alba Regia Ifjúsági és Szabadidős Egyesület, Székesfehérvári Álláskeresők Egyesülete ingyenes jogi tanácsadást indított család- és gyermekvédelmi témakörben Sziklainé dr. Kiss Erzsébet ügyvéd segítségével. Helyszín: Székesfehérvári Álláskeresők Egyesülete Székesfehérvár, Tolnai u.10. Időpont: minden pénteken 10.00 - 12.00 óráig. TOVÁBBI INFORMÁCIÓ ÉS IDŐPONT EGYEZETETÉS MUNKANAPOKON A 06-22/333-460-as TELEFONSZÁMON.

2015. október 6.

Városunkat sem most, sem a jövőben nem érinti majd közvetlenül a migránskérdés

Hírkép: Városunkat sem most, sem a jövőben nem érinti majd közvetlenül a migránskérdés

Városunkat közvetlenül nem érinti, és nem is fogja érinteni a migránskérdés. Kiállnak a kormány politikája mellett, amellyel a magyar családokat, a hazát és a schengeni határokat védik, továbbá köszönetet és támogatást nyújtanának a határon dolgozó honvédségnek és rendvédelmi szerveknek. Mindezekről Cserna Gábor, a Fidesz Dunaújvárosi Szervezetének elnöke beszélt hétfői sajtótájékoztatóján. A pártelnök azzal kezdte, hogy az elmúlt hét végéig több mint háromszázezer migráns lépte át a magyar határt. Meggyőződése, hogy még a bevándorlási hullám elején vagyunk, és év végéig akár a milliós nagyságrendet is elérheti a bevándorlók száma, akik rajtunk keresztül Nyugat-Európa irányába mennek. http://dunaujvaros.com/hirek/201510/varosunkat_sem_most_sem_a_jovoben_ne...

2015. október 6.

Nagy lépés kis cipőben - Pályaátadó a Pajtás utcai óvodában

Hírkép: Nagy lépés kis cipőben - Pályaátadó a Pajtás utcai óvodában

Ma délelőtt ünnepélyes keretek között adták át a Pajtás utcai, Római Városrészi Tagóvodában azt a műfüves focipályát, mely az önkormányzat és az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány együttműködése révén készülhetett el. http://dunaujvaros.com/hirek/201510/nagy_lepes_kis_cipoben_palyaatado_a_...

2015. október 2.

Szirénapróba 2015. október 05-én, hétfőn!

Minden hónap első hétfőjén szirénapróbával tesztelik a szakemberek a Monitoring és Lakossági Riasztó rendszert. Dunaújvárosban, a soron következő csökkentett üzemű (morgató) próbára 2015. október 05-én, hétfőn, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság döntése alapján, 11:00 órakor kerül sor. A következő szöveget, illetve jelzést hallhatja a lakosság -szöveges rész: "Figyelem! Ez a lakossági tájékoztató és riasztórendszer akusztikus próbája 1,2,3,4,5 1,2,3,4,5" "Figyelem ez próba! Figyelem ez próba! Most a csökkentett üzemű próba jelét hallják! Most a csökkentett üzemű próba jelét hallják!". A szöveges részt követően azonnal a szirénajelzés lesz hallható: "Morgató próba" jelzés leadása.  A próba során alkalmazott jelzés első részében rövid ideig (6 másodperces időtartamban) mély tónusú felfutó hangjelzés, majd a jel lefutása következik. Szöveges rész: "A próbának vége! A próbának vége!" A jelzésekkel kapcsolatban a lakosságnak ezúttal sincs teendője. Ez a rendszer próbája. Amennyiben tájékozódni szeretnének, hogy egy lehetséges fennálló veszélyhelyzetben mi a teendő, további információkat olvashatnak az alábbi linkre kattintva (Ha megszólal a sziréna…): http://dunaujvaros.hu/katasztrofavedelem

2015. október 2.

II. Kulcsi Kézműves Kamra - ELMARAD a rendezvény!

Hírkép: II. Kulcsi Kézműves Kamra - ELMARAD a rendezvény!

A szervezők tájékoztatása szerint a várható rossz időjárás miatt ELMARAD a rendezvény!

2015. október 9.

CSÓK150 Vándorkiállítás

Hírkép: CSÓK150 Vándorkiállítás

A Csók István születésének 150. évfordulója alkalmából rendezett vándorkiállítás a festőművész gazdag életpályáját eleveníti fel archív fotográfiák és festményreprodukciók segítségével. A fényképek a gyermekkortól kezdve egészen Csók idős koráig villantják fel a páratlan életút legfontosabb állomásait .A kiállítás a  Vörösmarty Színház Forrás Galériájában nyílt meg 2015. szeptember 26-án, és  október 9-ig tekinthető meg.

2015. szeptember 28.

LÓKI JUDIT SZÍNEK NÁSZA C. KIÁLLÍTÁSA

Hírkép: LÓKI JUDIT SZÍNEK NÁSZA C. KIÁLLÍTÁSA

LÓKI JUDIT SZÍNEK NÁSZA C. KIÁLLÍTÁSA A DUNAÚJVÁROSI SÁNDOR FRIGYES ZENEISKOLÁBAN MEGNYITÓ: 2015. OKTÓBER 5. 16.30 A KIÁLLÍTÁST MEGNYITJA: Nógrádi Katalin festő-és grafikusművész A megnyitót követően Matuz Gergely fuvolaművész koncertjét élvezhetik! A tárlat november 9-ig tekinthető meg.

2015. szeptember 28.

Nyitott Zenede a Zene Világnapján!

Hírkép: Nyitott Zenede a Zene Világnapján!

A Dunaújvárosi Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola 2015. október 1-jén Nyitott Zenede című programjával ünnepli a Zene Világnapját. A program két részből áll. A délelőtt folyamán az iskolában tanító zenetanárok tartanak rögtönzött koncerteket a város frekventált helyein, több helyszínen. Délután pedig a zeneiskola megnyitja kapuit, s betekintést enged bárki számára egy-egy zenekari próbába, hiszen ki ne volna kíváncsi arra, hogyan működik egy vonós- harmonika, fúvószenekar, hogyan készül fel egy hangversenyre, vagy hogyan telik a dzsesszbanda egy napja? A közönség bepillantást nyer a próbaterem mindennapjaiba, valamint - az elhangzó utasítások és magyarázatok, az egyes részletek többszöri eljátszása, gyakorlása által - a zenei folyamatokba.

2015. szeptember 28.

Magyarország, szeretlek! - Kétnapos rendezvény a Városháza téren!

Hírkép: Magyarország, szeretlek! - Kétnapos rendezvény a Városháza téren!

Egy település múltja, jelene, jövője összekapcsolódik személyes sorsunkkal és szeretteink életével. Ez teszi egyetlenné és megismételhetetlenné bármelyik települést, ettől válik otthonná, hazává, mint nekünk Dunaújváros. Szeptember 26-án és 27-én, azaz szombaton és vasárnap mind helyi előadók, mind országosan is ismert művészek lépnek a Városháza téren felállított színpadra! Bár a Nyárbúcsúztató rendezvényt a rossz idő elmosta, az Önkormányzat és a szervező Tourinform iroda ezzel a kétnapos rendezvénnyel szeretne élménydús és szórakoztató programot kínálni a közönségnek!

2015. szeptember 24.

INTERCISA MÚZEUM – MÚZEUMOK ŐSZI FESZTIVÁLJA

Hírkép: INTERCISA MÚZEUM – MÚZEUMOK ŐSZI FESZTIVÁLJA

Az Intercisa Múzeum szeretettel vár minden kedves érdeklődőt a Múzeumok Őszi Fesztiválja c. országos programsorozatára! Időpont: 2015. szeptember 28 – november 15. között. A részletes programajánlót megtekinthetik az alábbiakban, valamint az Intercisa Múzeum weboldalán. A programokon való részvétel, előzetes bejelentkezéssel és a Múzeum változatlan jegyáraival történik. Helyszín: Intercisa Múzeum 2400 Dunaújváros, Városháza tér 4. Bővebb felvilágosítás kérhető a 25/411-315 és 25/408-970 telefonszámokon, illetve: e-mail: intercisamuz@gmail.com web: www.dunaujvaros.tmmi.hu

2015. szeptember 23.

Élet-Stílus Nap a Városháza téren!

Hírkép: Élet-Stílus Nap a Városháza téren!

Egy nap a sportért és egészségért! - Mozogjon a város! Szeretettel várják az érdeklődőket 2015. október 03-án, szombaton a Városháza téren rendezett Élet-Stílus Napon! Az ingyenes rendezvényen színpadi produkciókkal, életmód tanácsadással és gyermekprogramokkal készülnek! Részleteket a plakáton olvashatnak!

2015. szeptember 23.

Beszélgetések 1956-os események kapcsán a kulcsi Faluházban

Hírkép: Beszélgetések 1956-os események kapcsán a kulcsi Faluházban

Kulcs Község Önkormányzata az érdeklődők és szakemberek számára közvetlen beszélgetések formájában kíván új információkkal szolgálni olyan eseményekről, melyek eddig nem voltak ismertek vagy tudatosan elferdítettek és elhallgatottak voltak. A beszélgetéseknek a kulcsi Faluház ad otthont. Sok szeretettel várnak mindenkit! Részletek a plakáton olvashatók!

2015. szeptember 22.

Képviselői fogadóóra

Hírkép: Képviselői fogadóóra

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Tóth Kálmán, a 9. vk. önkormányzati képviselője, 2015. október 13-án, kedden 17:30 órától képviselői fogadóórát tart a Pentele Klubházban (Magyar út 25.).

2015. október 7.

Képviselői fogadóóra

Hírkép: Képviselői fogadóóra

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Cserni Béla, a 3. vk. önkormányzati képviselője 2015. október 12-én, hétfőn 17:00 és 19:00 óra között képviselői fogadóórát tart a Római krt. 36/b szám alatt lévő, volt APEH iroda helyén létrehozott, Közösségi (Szolgáltató) Pontban.

2015. október 7.

Képviselői fogadóóra

Hírkép: Képviselői fogadóóra

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Iván László, a 6. vk. önkormányzati képviselője egy napon és két időpontban, azaz október 12-én, hétfőn 16:00 órától a Vasvári Pál Általános Iskolában tart képviselői fogadóórát, valamint ugyanezen a napon, de 17:00 órától a Technikum városrészben az Esze Tamás u. 13. szám alatti irodában várja az érdeklődő lakosságot!

2015. október 7.

Képviselői fogadóóra

Hírkép: Képviselői fogadóóra

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Nagy Zoltánné, a 7 vk. önkormányzati képviselője (minden hónap második csütörtöki napján) 2015. október 08-án, csütörtökön, 15:30 óra és 16:30 óra között képviselői fogadóórát tart a Hild József Szakközépiskolában.

2015. szeptember 30.

Képviselői fogadóóra

Hírkép: Képviselői fogadóóra

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Pintér Tamás önkormányzati képviselő 2015. október 07-én, szerdán 15 órától 17 óráig képviselői fogadóórát tart a Vasmű út 41. 1. emelet 124. irodában. 

2015. szeptember 30.

Képviselői fogadóóra

Hírkép: Képviselői fogadóóra

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Gombos István az 1 vk. önkormányzati képviselője 2015. október 05-én, hétfőn 17:00 és 19:00 óra között képviselői fogadóórát tart Móricz Zsigmond Általános Iskolában.

2015. szeptember 30.

Képviselői fogadóóra

Hírkép: Képviselői fogadóóra

Tájékoztatjuk a 2. vk. lakóit, hogy Lőrinczi Konrád a 2. vk. önkormányzati képviselője 2015. október elsején (csütörtökön), 17:00 órakor, a Polgármesteri Hivatal 9. emeleti, 915-ös képviselői irodában képviselői fogadóórát tart a körzet lakói számára. (A képviselő úr a hónap minden első és harmadik csütörtöki napján fogadóórát tart, így az ezt követő esedékes fogadóórájának időpontja: 2015. október 15. csütörtök.)

2015. szeptember 30.

Képviselői fogadóóra

Hírkép: Képviselői fogadóóra

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Hingyi László a 10. választókerület önkormányzati képviselője, minden hétköznap várja a körzetében élők megkeresését az alábbi elérhetőségen: 0630/298-4305, továbbá a Polgármesteri Hivatalban, a képviselő úr postafiókjában, üzenetet is lehet hagyni a számára.

2015. szeptember 17.

Európai Mobilitási Hét Dunaújvárosban

Csatlakozva az Európai Unió és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium felhívásához Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Főépítészi és Környezetvédelmi Osztálya megrendezi Dunaújvárosban az Európai Mobilitási Hetet, melyre mindenkit szeretettel meghívunk. A rendezvények időpontja: 2015. szeptember 16-22. A rendezvény keretén belül sor kerül a hagyománynak számító takarítási akció megszervezésére „Tiszta utcák, tiszta terek” várostakarítás egész héten a mellékelt felhívás alapján. A kesztyűket és a zsákokat mi biztosítjuk. Fontos információ, hogy szeptember 22-én, kedden az Autómentes napon a KNYKK Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. (Alba Volán) támogatásával, Dunaújváros MJV helyi buszjáratain egész nap ingyenes lesz a közlekedés!

2015. szeptember 10.

Virágosítási Versenyfelhívás

Hírkép: Virágosítási Versenyfelhívás

A gazdasági és területfejlesztési bizottság egyetértésével Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármestere városunk települési környezetvédelmi programja valamint az EMAS Környezetvédelmi Vezetési és Hitelesítési rendszer feladatainak és célkitűzéseinek megvalósítására érdekében „Virágos Dunaújvárosért 2015.” címmel tizenhatodik alkalommal versenyt ír ki a dunaújvárosi lakosság számára. A következő 6 kategóriában lehet nevezni: A legszebb közterületi lakossági előkert ; A legszebb lakosság által virágosított ablak és/vagy franciaerkély ; A legszebb lakosság által virágosított erkély ; A legszebb virágosított intézményudvar és/vagy homlokzat ; A legszebb családi házas előkert ; A legszebb virágosított üzlet/vállalkozás előkert és/vagy homlokzat.

2015. május 26.

TeSzedd 2015.

Hírkép: TeSzedd 2015.

Az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatósága idén az ötödik alkalommal szervezte és bonyolította le a "TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért 2015." elnevezésű országos hulladékgyűjtési akciót. Az idei évben is részt vettek a TeSzedd akcióban a Polgármesteri Hivatal környezetvédelmi-, és főépítészi csoport munkatársai. A Szalki-szigeten takarítottak és 14 zsák szemetet gyűjtöttek össze.

2015. május 21.

Hasznos információk - Veszélyes hulladék begyűjtését végző cégek Dunaújvárosban

Név Cím/telefon Mit gyűjt Nyitva tartás
E-Elektra Zrt.

Papírgyári u. 36.

25/510-380

Elektronikai

hulladék

Hétköznap

7:00-15:00

Méhecske 97 Kft.

Verebély út 23.

25/411-736

Használt akkumulátor

Hétköznap

7:00-15:00

Dunaferr Ferromark Kft. Vasmű tér 1-3. Azbeszt hulladék, pala hulladék Egyeztetés telepvezetővel 25/583-650

A lejárt szavatosságú vagy megmaradt gyógyszereket Dunaújváros összes gyógyszertárában átveszik.

Főépítészi, Építésügyi és Környezetvédelmi Osztály

2015. január 1.

2014. szeptember 16-22-ig Európai Mobilitási Hét

Tervezett programok: 2014. 09. 16. kedd  „Hivatali Zöld Nap” Polgármesteri Hivatal 910 - 912-es Iroda és IX. emeleti tárgyaló (Betekinthetnek a hivatal „zöld” munkájába) 800-1600 óra között (10 fős csoportokban időpont egyeztetéssel) 2014. 09. 17. szerda „Ismeretterjesztő előadás” Polgármesteri Hivatal VII. emeleti tárgyaló 1300 órától kerül megrendezésre (vendégelőadónk: Petrovickijné Dr. Angerer Ildikó) „A mi utcánk, a mi jövőnk, Dunaújváros környezeti állapota” A teremben 40 fő fér el egyszerre (előzetes bejelentkezést kérünk). További információért kattintson a tovább linkre!

2014. szeptember 8.

"A mi utcánk, a mi jövőnk!"

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megkeresésére, Dunaújváros 2014. évben részt vesz az Európai Mobilitási Hét megrendezésében. A rendezvény keretén belül a Dunaújváros MJV Polgármesteri Hivatal, Hatósági Igazgatósága Főépítészi, Építésügyi és Környezetvédelmi Osztály környezetvédelmi szakcsoportja a korábbi hagyományokhoz híven ebben az évben is megrendezi takarítási akcióját „A mi utcánk, a mi jövőnk” érdekében.

2014. szeptember 5.

Virágos Dunaújvárosért Verseny 2014.

Hírkép: Virágos Dunaújvárosért Verseny 2014.

A gazdasági és területfejlesztési bizottság egyetértésével Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármestere városunk települési környezetvédelmi programja valamint az EMAS Környezetvédelmi Vezetési és Hitelesítési rendszer feladatainak és célkitűzéseinek megvalósítására érdekében „Virágos Dunaújvárosért 2014. címmel tizenötödik alkalommal versenyt ír ki a dunaújvárosi lakosság számára.

2014. március 25.

Hivatalunk újra megkapta az EMAS tanúsítványt

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Polgármesteri Hivatalunk az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőségtől 2014. január 13-ai keltezéssel újabb 3 évre megkapta az EMAS Környezetvédelmi Vezetési és Hitelesítési rendszer regisztrációs okiratát.

2014. február 5.

Fontos határidők következnek!

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzati Adóhatósága szeretné felhívni az adózók és könyvelőik figyelmét néhány fontosabb helyi iparűzési adót érintő bejelentési, bevallási határidőre.

2014. december 8.

Tisztelt Adózók!

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése a 23/2014. (XI.28.) önkormányzati rendeletével módosította az építményadóról szóló 57/2011. (XII.16.) önkormányzati rendeletét.

A módosítás főként az építményadó alkalmazott mértékeit érintette. (A rendelet szövege megtalálható az általános tudnivalók menüpontban.)

2014. december 8.

Tisztelt Érintettek!

A helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény (a továbbiakban: Htv.) 1. § (1) bekezdése felhatalmazza a települési önkormányzatok képviselő-testületeit arra, hogy illetékességi területükön az e törvényben nevesített helyi adókat vezessenek be.

Dunaújváros Megyei Jogú Város közgyűlése e felhatalmazás alapján 2004. július 01. napjával bevezette az építményadót, melynek tárgyi hatálya kiterjed a nem lakás céljára szolgáló épületre, épületrészre, valamint a nem magánszemély tulajdonában lévő lakásra.

2014. december 8.

Tájékoztatás KATA adóalanyok részére

Tisztelt Adózók!

E tájékoztatóban a kisadózó vállalkozások tételes adója (továbbiakban KATA) hatálya alá tartozó adózók iparűzési adókötelezettségével kapcsolatos tudnivalókat foglaljuk össze, amelyet a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény (Htv.) 39/B. § (3)-(10) bekezdése szabályoz.

2014. január 14.

Kata-alanyokra vonatkozó rendelkezések változásai

Tisztelt Érintettek!

A kisadózó vállalkozások iparűzési adókötelezettségét érintően 2014. január 1. napjától több pontban is változott a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény (továbbiakban Htv.).

2013. december 10.

Közeleg az iparűzési adóelőleg feltöltés határideje

Tisztelt Vállalkozás!

Az Adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény (Art.) 2. számú melléklet II/A/2/c) pontja értelmében a társaságiadó-előlegnek az adóévi várható fizetendő adó összegére történő kiegészítésére kötelezett, naptári évvel azonos üzleti évet választó vállalkozónak a helyi iparűzési adóelőleget a várható éves fizetendő adó összegére az adóév december 20. napjáig kell kiegészítenie.

2013. december 10.

A helyi adóztatás szabályainak változása 2012-től

Tisztelt Adózók!

Felhívjuk a szíves figyelmet arra, hogy 2012. évtől változtak a helyi adóztatás szabályai. A helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény (Htv.) módosítása következtében 2012. január 1. napjától szűkült az építményadó mentességek köre.

2013. január 23.

Lakáshoz, üdülőhöz tartozó gépjárműtároló építményadó kötelezettsége

Tisztelt Adóalanyok!

A helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény (továbbiakban: Htv.) 2009. évi változását követően a gépjárműtároló kikerült a lakások kiegészítő helyiségeinek a fogalomköréből, és mint önálló adótárgy adóztatandó.

2013. január 23.

A belvárosi felújításokkal kapcsolatos információk
Közvilágítással kapcsolatos észrevételek

Együttműködés az együttnevelésért pályázat