Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza
Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza
Római Kőtár
Római Kőtár
Festői Duna-part
Festői Duna-part
Korsós lány szobra (Békás szökőkút)
Korsós lány szobra (Békás szökőkút)
A Dunaújvárosi Főiskola látképe
A Dunaújvárosi Főiskola látképe
Molnár László Emlékpark
Molnár László Emlékpark
Pentele híd
Pentele híd
Aratók c. szobor
Aratók c. szobor
Sárkányhajózás
Sárkányhajózás
Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza - aula
Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza - aula
Duna-parti sétány
Duna-parti sétány
Büszkék vagyunk sportolóinkra!
Büszkék vagyunk sportolóinkra!
Bartók és Kodály a Petőfi ligetben
Bartók és Kodály a Petőfi ligetben
Kortárs Művészeti Intézet
Kortárs Művészeti Intézet
Római kori dombormű másolata
Római kori dombormű másolata
Belvárosi kincsek
Belvárosi kincsek
Dózsa György tér
Dózsa György tér
Petőfi liget
Petőfi liget
Duna-part
Duna-part
Parázs-Varázs Családi hétvége
Parázs-Varázs Családi hétvége
Római kori fürdő
Római kori fürdő
Szoborpark
Szoborpark
Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza
Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza
Motorcsónak verseny
Motorcsónak verseny
Látkép a víztoronyról
Látkép a víztoronyról
Koncert a Petőfi ligetben
Koncert a Petőfi ligetben
previous következő

Sajtóközlemény

Hírkép: Sajtóközlemény

ÁROP-1.A.5-2013-2013-0090 kódszámú Önkormányzati Szervezetfejlesztés pályázathoz kapcsolódóan lakossági felmérés második üteme kezdődik Dunaújvárosban.

2014. szeptember 1.

Ingyenes család- és gyermekvédelmi tanácsadás Székesfehérváron!

Az Alba Regia Ifjúsági és Szabadidős Egyesület, Székesfehérvári Álláskeresők Egyesülete ingyenes jogi tanácsadást indít család- és gyermekvédelmi témakörben Sziklainé dr. Kiss Erzsébet ügyvéd segítségével. Helyszín: Székesfehérvári Álláskeresők Egyesülete Székesfehérvár, Tolnai u.10. Időpont:  minden pénteken 10.00 - 12.00 óráig TOVÁBBI INFORMÁCIÓ, ELÖZETES BEJELENTKEZÉS 06-20/562-96-19 TELEFONSZÁMON Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

2014. szeptember 1.

Az Egyenő Bánásmód Hatósága szeptemberben is várja az ügyfeleket!

Ott vagyunk a közelében! Keresse fel dr. Szatmári Éva Fejér megyei egyenlő bánásmód-referens ügyfélfogadását 2014. szeptember 3–án (szerda) 12.00 és 16.00 óra között Székesfehérvári Álláskeresők Regionális Egyesülete (8000 Székesfehérvár, Tolnai utca 10.) bejárat az iskolaudvar felől. 2014. szeptember 10–én (szerda) 12.00 és 16.00 óra között Család, Esélyteremtési és Önkéntes Házak Hálózata, Fejér Megyei Esélyteremtési Iroda (8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.) 2014. szeptember 17–én (szerda) 08.00 és 16.00 óra között Székesfehérvári Álláskeresők Regionális Egyesülete (8000 Székesfehérvár, Tolnai utca 10.) bejárat az iskolaudvar felől, 2014. szeptember 24–én (szerda) 12.00 és 16.00 óra között Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata, Polgármesteri Hivatal (2400 Dunaújváros, Városháza tér 1. VII. em. tárgyaló). Egyenlő bánásmód – mindenkit megillet!

2014. szeptember 1.

Szeptember 30-ig lehet javaslatot tenni a „Dunaújváros Egészségügyéért” díjra!

Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése a 36/2011. (X. 14.) önkormányzati rendeletével „Dunaújváros Egészségügyéért” díjat alapított, melyet adományozhat Dunaújváros egészségügyi intézményeiben dolgozó vagy Dunaújvárosban magángyakorlat keretében egészségügyi feladatokat ellátó orvosnak, közép- és felsőfokú egészségügyi képesítéssel rendelkező egészségügyi dolgozónak, egészségügyben dolgozó kollektívának, vagy posztumusz díjként elhunyt személynek. A díj adományozására írásbeli javaslatot tehet bármely dunaújvárosi nagykorú állampolgár, illetve közösség. A kezdeményezésnek tartalmaznia kell a díjra méltónak tartott személy vagy közösség nevét, címét, valamint az elismerni kívánt tevékenység ismertetését. A kezdeményezést 2014. szeptember 30. napjáig írásban kell eljuttatni Cserna Gábor polgármester úrhoz (2400 Dunaújváros, Városháza tér 1.). A díj odaítéléséről a közgyűlés dönt. Kérjük a lakosságot, hogy javaslataikat a megadott határidőig írásban szíveskedjenek megtenni.

2014. szeptember 1.

Sikeres volt a kísérlet!

Hírkép: Sikeres volt a kísérlet!

A harcsapacal után most az újraélesztés rekordját is városunk tartja. Nagy teljesítmény, nagy összefogás, nagyon pompás hangulat. Forrás: http://www.infodunaujvaros.hu/hir_olvas/permalink:egy-ev-ket-guiness-rekord-2014-08-30-212544/

2014. szeptember 1.

Tizenhat helyi vállalkozás nyert a kiírt pályázaton

Tizenhat helyi és három környékbeli vállalkozás nyert azon a TÁMOP pályázaton, amelyen pályakezdő fiatalok foglalkoztatását támogatják. Két érintett vállalkozás vezetője nyilatkozott. Forrás: http://www.dkik.hu/hu/helyi-kamara-hirei/cikkek/tizenhat-helyi-vallalkozas-nyert-a-kiirt-palyazaton-74370

2014. szeptember 1.

Dunaújvárosi íjászok sikere

Hírkép: Dunaújvárosi íjászok sikere

A törökök több évszázados múltra visszatekintő PUTA céllövésében (70 méter) most először avattak magyar bajnokot a női mezőnyben, Dr. Skaliczky Andrea (Dunaújváros) a Magyar Hagyományos Íjász Tábla idei győzelme után most Törökországban is aranyérmet nyert! A mozgó PUTA férfi mezőnyében Marx Tibor a második, az álló PUTA (90 méter) versenyszámban Dr. Rácz Attila (Dunaújváros) a harmadik helyen végzett!

2014. szeptember 1.

A Helyi Választási Bizottság nyilvántartásba vételéről szóló döntése

Dunaújváros Megyei Jogú Város Helyi Választási Bizottsága 2014. augusztus 29-ei pénteki ülésén döntött a polgármester-jelöltek és egyéni választókerületi képviselő-jelöltek nyilvántartásba vételéről, melyről szóló határozatokat a csatolt mellékletben olvashatják.

2014. augusztus 30.

Kamara Galéria: Baráth Adél tárlata

Hírkép: Kamara Galéria: Baráth Adél tárlata

A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara székházának Kamara Galériájában szeptember 5-én, pénteken 18 órakor nyílik Baráth Adél kiállítása Kezdet címmel. A tárlatot ift. Koffán Károly festőművész nyitja meg, moderátor Balogh Tamás újságíró. A kiállítás megtekinthető október 9-éig, hétköznap 8-tól 16 óráig. A megnyitóra, illetve a kiállítás megtekintésére minden érdeklődőt szeretettel várnak!

2014. szeptember 2.

A DUNAÚJVÁROSI INTERCISA MÚZEUM 2014. SZEPTEMBER HAVI PROGRAMJA

„Az eltemetett múlt – Bronzkori temető Kisapostagon” c. kiállítás; Kim Corbisier: „Fészek” c. kiállítása; MÚZEUMPEDAGÓGIAI FOGLALKOZÁSOK; : Előadás az I. világháború kitörésének 100. évfordulója kapcsán; Látogatható: Keddtől péntekig 10.00 – 16.00 között, Szombat – Vasárnap ZÁRVA TART. A hónap első vasárnapján 14.00 – 18.00 között; Hétfő szünnap. További részletek a tovább linkre kattintva olvasható!

2014. szeptember 1.

Kalmár Pál és Móder Rezső kiállítása nyílik Kecskeméten, szeptember 2-án 17.00-kor

Hírkép: Kalmár Pál és Móder Rezső kiállítása nyílik Kecskeméten, szeptember 2-án 17.00-kor

Szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt 2014. szeptember 02-án 17:00 órakor Kalmár Pál Életmű-kiállítására!
Helyszín: 6000 Kecskemét, Zimay László u.4. (egykori Dán Intézet). Részletek a csatolt képen!
 

2014. augusztus 28.

Családi- és Rendőr Nap augusztus 31-én a mozi előtti téren!

Hírkép: Családi- és Rendőr Nap augusztus 31-én a mozi előtti téren!

Mindenkit sok szeretettel várnak most vasárnap (augusztus 31-én) a 09 órakor kezdődő Családi- és Rendőr Napra a Dózsa György téren! Részletek a plakáton!

2014. augusztus 27.

Augusztális sportprogramok a nemzeti ünnepen

Hírkép: Augusztális sportprogramok a nemzeti ünnepen

Augusztális sportprogramok a nemzeti ünnepen Petrás Gábor a munkacsoport sportért felelős szervezője értékelte az augusztus 20-án rendezett sportprogramokat. Idén is – csakúgy, mint minden évben – nagy munkát
fordítunk a sportprogramok megszervezésére, hiszen a nemzeti ünnep fontos része a sportolás, az egészséges életre buzdítás. A sportban megmutatkozik a közösség ereje, a győzni akarás, az ellenfelek tisztelete és nem utolsó sorban a társadalmi összefogás. Ez tapasztalható volt most is, hiszen a nyárinak nem nevezhető időjárás sem szegte kedvét a játékosoknak. Délutánra szerencsére már a nap is kisütött, így az eredményhirdetéseket már akadálytalanul tudtuk lebonyolítani. Három csapatsportban szerveztünk versenyeket (strandfociban, strandkézilabdában és strandröplabdában) melyeken több mint 350 sportoló vett részt.

2014. augusztus 22.

ÉJSZAKAI ÁTSZÁLLÓ – CSAKODA

Hírkép: ÉJSZAKAI ÁTSZÁLLÓ – CSAKODA

Az Éjszakai Átszálló tizedik alkalommal ismét járatokat indít a dunaújvárosi Kortárs Művészeti Intézet állomásról - ezúttal Csakoda. Ebben az évben egy olyan csoport részvételére épül az fesztivál, amely maga is missziót folytat: a Csakoda hazánk kisebb településein bukkan fel időről-időre, tagjai kerékpárral és/vagy vonattal járják az országot, a hátukon szállítva alkotásaikat, csak hogy a kortárs művészettel azokat is megismertessék, akik attól az érkezésükig szinte teljesen el voltak zárva. Az őket jellemző elszánt tenniakarás és kreatívitás azonban nem csak a falvak, községek művelődési házaiban lehet hatékony, hanem egy nagyvárosban is.

2014. augusztus 21.

Kiss, Móder, Nemes - finisszázs

Kellemes nyárvégi piknik 2014. augusztus 22-én, pénteken 18 órától a dunaújvárosi Kortárs Művészeti Intézetben! Kiss Ervin Gábor Lábadozó kékek, Móder Rezső ErőtérEtűdök és Nemes Ferenc haladék című kiállításának zárásán bográcson közreműködik: Medvegy Zsuzsanna és Házi(as)szony. Mindenkit szeretettel várnak a művészek, a közreműködők és az ICA-D stábja!

2014. augusztus 21.

Családi Nap a Szabadstrandon!

A DECHATLON és a Duna-Pent NKSE közös rendezésű családi napot szervez 2014. augusztus 17-én vasárnap 09:00 órától 18:00 óráig a Szabadstrandon! A Strandkézilabda Torna megnyitója 09:00 órától kezdődik, ahol női és férfi csapatoknak együtt szurkolhatunk! A DECHATLON SPORTÓRIÁS kivonul sporteszközeivel, amit ingyenesen kipróbálhatnak a torna ideje alatt: Trambulin, Ping-Pong, Tollas labda, Strandfoci, Strandröplabda. Szeretettel várnak kicsiket és nagyokat a DECHATLON CSALÁDI NAPON!

2014. augusztus 13.

Képviselői fogadóóra

Hírkép: Képviselői fogadóóra

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Gombos István az 1 vk. önkormányzati képviselője 2014. szeptember elsején (hétfőn) 17:00 és 19:00 óra között képviselői fogadóórát tart Móricz Zsigmond Általános Iskolában.

2014. augusztus 28.

Képviselői fogadóóra

Hírkép: Képviselői fogadóóra

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Nagy Zoltánné, a 7 vk. önkormányzati képviselője 2014. szeptember 11-én csütörtökön, 15:30 óra és 16:30 óra között képviselői fogadóórát tart a Hild József Szakközépiskolában.

2014. augusztus 27.

Képviselői fogadóóra

Hírkép: Képviselői fogadóóra

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Pintér Tamás önkormányzati képviselő 2014. szeptember 10-én, szerdán 15-17 óráig képviselői fogadóórát tart a Vasmű út 41. 1. emelet 124. irodában.

2014. augusztus 27.

Képviselői fogadóóra

Hírkép: Képviselői fogadóóra

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Gál Roland a 4. vk. önkormányzati képviselője 2014. szeptember 08-án hétfőn 15:00 órától 16:00 óráig a Petőfi Sándor Általános Iskolában várja az érdeklődőket.

2014. augusztus 27.

Képviselői fogadóóra

Hírkép: Képviselői fogadóóra

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Cserni Béla a 3. vk. önkormányzati képviselője 2014. szeptember 08-án, hétfőn 17:00 és 19:00 óra között a Római körút 23. földszinti irodában képviselői fogadóórát tart.

2014. augusztus 27.

Képviselői fogadóóra

Hírkép: Képviselői fogadóóra

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Kismoni László a 6. vk. önkormányzati képviselője 2014. szeptember 03-án, szerdán 16 órától képviselői fogadóórát tart a Lorántffy Kollégiumban.

2014. augusztus 27.

Képviselői fogadóóra

Hírkép: Képviselői fogadóóra

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Pintér Tamás önkormányzati képviselő 2014. augusztus 27-én, szerdán 14-17 óráig képviselői fogadóórát tart a Vasmű út 41. 1. emelet 124. irodában.

2014. augusztus 27.

Képviselői fogadóóra

Hírkép: Képviselői fogadóóra

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Gál Roland a 4. vk. önkormányzati képviselője minden héten hétfőn fogadóórát tart. 2014. augusztus 11-én, hétfőn 15:00 órától 16:00 óráig a Polgármesteri Hivatal 9. emeleti, 915-ös képviselői irodában várja az érdeklődő lakosságot!

2014. augusztus 7.

Virágos Dunaújvárosért Verseny 2014.

Hírkép: Virágos Dunaújvárosért Verseny 2014.

A gazdasági és területfejlesztési bizottság egyetértésével Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármestere városunk települési környezetvédelmi programja valamint az EMAS Környezetvédelmi Vezetési és Hitelesítési rendszer feladatainak és célkitűzéseinek megvalósítására érdekében „Virágos Dunaújvárosért 2014. címmel tizenötödik alkalommal versenyt ír ki a dunaújvárosi lakosság számára.

2014. március 25.

Hasznos információk - Veszélyes hulladék begyűjtését végző cégek Dunaújvárosban

 

Név Cím/telefon Mit gyűjt Nyitva tartás
E-Elektra Zrt.

Papírgyári u. 36.

25/510-380

Elektronikai

hulladék

Hétköznap

7:00-15:00

Méhecske 97 Kft.

Verebély út 23.

25/411-736

Használt akkumulátor

Hétköznap

7:00-15:00

Dunaferr Ferromark Kft. Vasmű tér 1-3. Azbeszt hulladék, pala hulladék Egyeztetés telepvezetővel 25/583-650

A lejárt szavatosságú vagy megmaradt gyógyszereket Dunaújváros összes gyógyszertárában átveszik.

Főépítészi, Építésügyi és Környezetvédelmi Osztály

2014. március 20.

Hivatalunk újra megkapta az EMAS tanúsítványt

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Polgármesteri Hivatalunk az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőségtől 2014. január 13-ai keltezéssel újabb 3 évre megkapta az EMAS Környezetvédelmi Vezetési és Hitelesítési rendszer regisztrációs okiratát.

2014. február 5.

Autómentes Nap 2013

Mindenkit szeretettel várunk
2013. szeptember 19-én
a Vasvári Pál Általános Iskola előtti téren a Petőfi ligetben az

Európai Autómentes Napra

2013. szeptember 13.

Európai Mobilitási Hét 2013

Csatlakozva az Európai Unió és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium felhívásához Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Főépítészi és Környezetvédelmi Osztálya, az Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda közreműködésével megrendezi Dunaújvárosban az Európai Mobilitási Hetet, melyre mindenkit szeretettel várunk!

2013. szeptember 13.

TeSzedd akció - 2013

TeSzedd akció - 2013

A TeSzedd! szemétszedési akciót, harmadik alkalommal rendezik meg. Célja, hogy összefogja azokat a lakosokat, aki tenni szeretnének azért, hogy tisztább környezetben éljünk, ezért egy napot arra szánnak, hogy megtisztítják lakóhelyüket és környékét a gazdátlan szemétkupacoktól.

Országosan meghirdetett időpont: 2013. szeptember 14.

2013. szeptember 3.

„Tiszta utcák, tiszta terek” - FELHÍVÁS

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megkeresésére, Dunaújváros 2013. évben részt vesz az Európai Mobilitási Hét megrendezésében. A rendezvény keretén belül a Dunaújváros MJV Polgármesteri Hivatal, Hatósági Igazgatósága Főépítészi, Építésügyi és Környezetvédelmi Osztály környezetvédelmi szakcsoportja a korábbi hagyományokhoz híven ebben az évben is megrendezi takarítási akcióját a „Tiszta utcák, tiszta terek” érdekében.

2013. szeptember 3.

Tájékoztatás KATA adóalanyok részére

Tisztelt Adózók!

E tájékoztatóban a kisadózó vállalkozások tételes adója (továbbiakban KATA) hatálya alá tartozó adózók iparűzési adókötelezettségével kapcsolatos tudnivalókat foglaljuk össze, amelyet a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény (Htv.) 39/B. § (3)-(10) bekezdése szabályoz.

2014. január 14.

Közeleg az iparűzési adóelőleg feltöltés határideje

Tisztelt Vállalkozás!

Az Adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény (Art.) 2. számú melléklet II/A/2/c) pontja értelmében a társaságiadó-előlegnek az adóévi várható fizetendő adó összegére történő kiegészítésére kötelezett, naptári évvel azonos üzleti évet választó vállalkozónak a helyi iparűzési adóelőleget a várható éves fizetendő adó összegére az adóév december 20. napjáig kell kiegészítenie.

2013. december 10.

Kata-alanyokra vonatkozó rendelkezések változásai

Tisztelt Érintettek!

A kisadózó vállalkozások iparűzési adókötelezettségét érintően 2014. január 1. napjától több pontban is változott a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény (továbbiakban Htv.).

2013. december 10.

Lakáshoz, üdülőhöz tartozó gépjárműtároló építményadó kötelezettsége

Tisztelt Adóalanyok!

A helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény (továbbiakban: Htv.) 2009. évi változását követően a gépjárműtároló kikerült a lakások kiegészítő helyiségeinek a fogalomköréből, és mint önálló adótárgy adóztatandó.

2013. január 23.

A helyi adóztatás szabályainak változása 2012-től

Tisztelt Adózók!

Felhívjuk a szíves figyelmet arra, hogy 2012. évtől változtak a helyi adóztatás szabályai. A helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény (Htv.) módosítása következtében 2012. január 1. napjától szűkült az építményadó mentességek köre.

2013. január 23.

Az illetékfizetési kötelezettség változásai 2013-tól

Tisztelt Adózóink!

A fizetési kedvezményre (fizetés halasztás, adómérséklés) vonatkozó elsőfokú adóigazgatási eljárás magánszemélyek és egyéni vállalkozók számára illetékmentes lett. Az egyéb gazdálkodó szervezetek esetén azonban az illetékekről szóló 1990.évi XCIII. törvény 29. § (8) bekezdése alapján az illeték összege 10.000 Ft-ra emelkedett. Felhívjuk ugyanakkor a Tisztelt Adózók figyelmét, hogy a fizetési könnyítésre, adómérséklésre irányuló fellebbezés benyújtása továbbra is illetékköteles, mely magánszemélyek és egyéni vállalkozók esetében minimum 5.000 Ft, gazdálkodó szervezetek esetében minimum 15.000 Ft. 

Az adóhatósági eljárási illetékek mértékéről bővebb információt az Általános tudnivalók menüpontban kaphat.

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzat Adóhatósága

2013. január 23.

Tájékoztató a súlyosan mozgáskorlátozottak gépjárműadó ügyeiben követendő eljárásokról

Tisztelt Ügyfelek!

2012. évben megváltozott a súlyos mozgáskorlátozott személyek közlekedési kedvezményeiről szóló 102/2011. (VI.29) Kormány rendelet (továbbiakban: Korm. rendelet), így ennek következtében a súlyos mozgáskorlátozottság esetén adható gépjárműadómentesség/kedvezmény feltételrendszere is.

2013. január 23.

Építményadó mértékek változása 2013-tól

Tisztelt Adóalanyok!

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy 2013. január 01-jétől változtak az építményadó alkalmazott mértékei.
Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatának építményadóról szóló 57/2011. (XII.16.) önkormányzati rendelete alapján egyes adómértékek módosulnak. (A rendelet szövege megtalálható az általános tudnivalók menüpontban.) Adóhatóságunk a 2013. évtől fizetendő építményadó kötelezettségről az adózókat határozatban fogja értesíteni.

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzat Adóhatósága

2013. január 23.

A belvárosi felújításokkal kapcsolatos információk
Közvilágítással kapcsolatos észrevételek

Együttműködés az együttnevelésért pályázat