Kortárs Művészeti Intézet
Kortárs Művészeti Intézet
Római Kőtár
Római Kőtár
Büszkék vagyunk sportolóinkra!
Büszkék vagyunk sportolóinkra!
Aratók c. szobor
Aratók c. szobor
Belvárosi kincsek
Belvárosi kincsek
Római kori dombormű másolata
Római kori dombormű másolata
Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza - aula
Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza - aula
Molnár László Emlékpark
Molnár László Emlékpark
Petőfi liget
Petőfi liget
Római kori fürdő
Római kori fürdő
Sárkányhajózás
Sárkányhajózás
Parázs-Varázs Családi hétvége
Parázs-Varázs Családi hétvége
Festői Duna-part
Festői Duna-part
Dózsa György tér
Dózsa György tér
Szoborpark
Szoborpark
Duna-parti sétány
Duna-parti sétány
Bartók és Kodály a Petőfi ligetben
Bartók és Kodály a Petőfi ligetben
Látkép a víztoronyról
Látkép a víztoronyról
Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza
Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza
Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza
Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza
Korsós lány szobra (Békás szökőkút)
Korsós lány szobra (Békás szökőkút)
Motorcsónak verseny
Motorcsónak verseny
Duna-part
Duna-part
A Dunaújvárosi Főiskola látképe
A Dunaújvárosi Főiskola látképe
Koncert a Petőfi ligetben
Koncert a Petőfi ligetben
Pentele híd
Pentele híd
previous következő

Ünnep Pentelén

A hagyományőrző rendezvényen jelen volt Csantavér küldöttsége is, akikre már testvérként tekintenek a penteleiek. Elsőként Szabó Tamás, a Penteléért Alapítvány elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, majd az ünnepség múltjáról mesélt. A ’80-as években indult baráti találkozás adta az ötletet ahhoz, hogy közösen ünnepeljék Pentelét. Az első rendezvényre 600 lakos volt hivatalos, és mintegy 400-an részt is vettek az óvárosi iskola udvarán megrendezett programon. A régi ünneplők közül már csak kevesen élnek, de minden rendezvényre elhívják őket. A bevezető után a Kéknefelejcs női énekkar lépett fel, Vörös Zsuzsa aratóverset szavalt. Két fiatal csantavéri tehetség énekkel és prózai előadással készültek a közönségnek. Ezt követően elismerések átadására került sor.

2014. augusztus 21.

Augusztális 2014.

Hírkép: Augusztális 2014.

A fúvószenekarok és mazsorettek találkozójával hangolódhattunk rá az idei ünnepi rendezvénysorozatra. Az alábbiakban a helyi sajtóban megjelent írásokból szemezgetünk.

2014. augusztus 21.

Díjtalan lomtalanítást végez a Dunanett Kft. a családi házas övezetekben

A Dunanett Kft. tájékoztatása szerint, a lomtalanítás alkalmával elszállítják mindazon, a családi házas ingatlanokon felhalmozódott lomot, amely méreténél fogva nem fér el, a közszolgáltatás keretében a háztartásokhoz rendszeresített 120 literes edénybe. A lom fogalmába tartoznak a háztartásban feleslegessé vált használati tárgyak. Az összegyűlt lomot, az előre meghatározott napon, a hulladékszállító edény mellé kell kihelyezni, rendezett módon. A mellékelt táblázatban olvasható a részletes információ!

2014. augusztus 21.

Dr. Pálmai Ottó állami kitüntetése

Áder János köztársasági elnök a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést adományozta dr. Pálmai Ottónak, a Fejér Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatósága igazgatójának – a növény- és talajvédelmi közigazgatásban végzett kiemelkedő tevékenysége, közel négy évtizedes szakmai életútja elismeréseként. A kitüntetést dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter adta át ma – augusztus 19-én – Budapesten, az agrártárca központi ünnepségén. (Fejér Megyei Kormányhivatal)

2014. augusztus 21.

Javaslattételi felhívás - Dunaújvárosért Díj

Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése 1991-ben alapította a "Dunaújvárosért Díj"-at, amely azoknak a személyeknek, illetve közösségeknek adományozható, akik Dunaújvárosban, vagy Dunaújvárosért maradandót alkottak, tettek. A díj elhunyt személynek posztumusz díjként is adományozható. Egy személy vagy közösség a díjat csak egyszer kaphatja meg. A "Dunaújvárosért Díj" adományozását kezdeményezheti bármely személy vagy közösség. A kezdeményezésnek tartalmaznia kell a díjra méltónak tartott személy, illetve közösség nevét, címét, tevékenységének általános ismertetését, továbbá az elismerni kívánt tevékenység méltatását. A kezdeményezést legkésőbb augusztus 31-ig írásban kell eljuttatni Cserna Gábor polgármester úrhoz. A díjak odaítéléséről a közgyűlés dönt. A díjat az október 23-ai ünnepi közgyűlésen a polgármester adja át.

2014. augusztus 21.

Dr. Petrin László a megyei kormányhivatal új főigazgatója

Hírkép: Dr. Petrin László a megyei kormányhivatal új főigazgatója

Dr. Petrin Lászlót nevezte ki a Fejér Megyei Kormányhivatal főigazgatójává Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter 2014. augusztus 15-ei hatállyal, dr. Simon László kormánymegbízott javaslatára.

2014. augusztus 19.

IVS - a várható munkálatokról

A DVN Zrt. közleményben tájékoztatta az önkormányzatot, hogy a "Dunaújváros belvárosában a KDOP-3.1.1/D1-12-k-2012-0001 számú, „A Városháza és környezetének funkcióbővítő revitalizációja” c. pályázat keretében augusztus 18-tól milyen munkálatok várhatóak.

2014. augusztus 19.

TÁJÉKOZTATÁS

Dunaújváros Megyei Jogú Város egyéni választókerületeinek választópolgári létszáma alapján, a 2014. évi polgármesterek és önkormányzati képviselők választásán az egyéni választókerületek képviselő-jelölt állításához szükséges ajánlások számát Vargáné Dr. Sürü Renáta jegyző asszony, a Választási Iroda vezetője az erről szóló törvényi szabályozás értelmében a mai napon meghatározta.

2014. augusztus 18.

ÉJSZAKAI ÁTSZÁLLÓ – CSAKODA

Hírkép: ÉJSZAKAI ÁTSZÁLLÓ – CSAKODA

Az Éjszakai Átszálló tizedik alkalommal ismét járatokat indít a dunaújvárosi Kortárs Művészeti Intézet állomásról - ezúttal Csakoda. Ebben az évben egy olyan csoport részvételére épül az fesztivál, amely maga is missziót folytat: a Csakoda hazánk kisebb településein bukkan fel időről-időre, tagjai kerékpárral és/vagy vonattal járják az országot, a hátukon szállítva alkotásaikat, csak hogy a kortárs művészettel azokat is megismertessék, akik attól az érkezésükig szinte teljesen el voltak zárva. Az őket jellemző elszánt tenniakarás és kreatívitás azonban nem csak a falvak, községek művelődési házaiban lehet hatékony, hanem egy nagyvárosban is.

2014. augusztus 21.

Kiss, Móder, Nemes - finisszázs

Kellemes nyárvégi piknik 2014. augusztus 22-én, pénteken 18 órától a dunaújvárosi Kortárs Művészeti Intézetben! Kiss Ervin Gábor Lábadozó kékek, Móder Rezső ErőtérEtűdök és Nemes Ferenc haladék című kiállításának zárásán bográcson közreműködik: Medvegy Zsuzsanna és Házi(as)szony. Mindenkit szeretettel várnak a művészek, a közreműködők és az ICA-D stábja!

2014. augusztus 21.

Családi Nap a Szabadstrandon!

A DECHATLON és a Duna-Pent NKSE közös rendezésű családi napot szervez 2014. augusztus 17-én vasárnap 09:00 órától 18:00 óráig a Szabadstrandon! A Strandkézilabda Torna megnyitója 09:00 órától kezdődik, ahol női és férfi csapatoknak együtt szurkolhatunk! A DECHATLON SPORTÓRIÁS kivonul sporteszközeivel, amit ingyenesen kipróbálhatnak a torna ideje alatt: Trambulin, Ping-Pong, Tollas labda, Strandfoci, Strandröplabda. Szeretettel várnak kicsiket és nagyokat a DECHATLON CSALÁDI NAPON!

2014. augusztus 13.

I. Szent István Kupa

Hírkép: I. Szent István Kupa

A dunaújvárosi önkormányzat és a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség szervezésében sportprogramokkal várják a város lakóit Nemzeti ünnepünkön augusztus 20-án a Szalki szigeten. A Szalki-szigeten rendezik meg ugyanis az I. Szent István Kupa elnevezésű viadalt, melyen ismét több sportágban mérethetik meg magukat a résztvevő csapatok, játékosok, sportszeretők. Petrás Gábor, a DLSZ főtitkára elárulta, immáron hetedik alkalommal rendezik meg az augusztusi viadalt, az újonnan felújított, megszépített és benépesedett Szalki-szigeten.

2014. augusztus 8.

Kamara Galéria: Pats József és Pats Dániel tárlata

Hírkép: Kamara Galéria: Pats József és Pats Dániel tárlata

A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara székházának Kamara Galériájában augusztus 8-án, pénteken 18 órakor nyílik Pats József és Pats Dániel kiállítása Pats-ok címmel. A tárlatot Fekete Györgyi újságíró nyitja meg, moderátor Balogh Tamás újságíró. A kiállítás megtekinthető szeptember 4-éig, hétköznap 8-tól 16 óráig. A megnyitóra, illetve a kiállítás megtekintésére minden érdeklődőt szeretettel várnak!

2014. augusztus 7.

Utazás a kóruszene tájain - A Capella Silentium koncertje

Hírkép: Utazás a kóruszene tájain - A Capella Silentium koncertje

Nyugat-magyarországi koncertkörútjának keretében, augusztus 11-én, 19 órai kezdettel a dunaújvárosi evangélikus templomban lép fel a Capella Silentium (Szilágyi Erzsébet út 34.). A számos nemzetközi versenyen sikerrel szerepelt énekegyüttes eddigi tematikus műsorainak legérdekesebb művei csendülnek fel a hangversenyen, izgalmas zenei utazás keretében, műfaji és stiláris téren egyaránt színes válogatásban, a belépés díjtalan.

2014. augusztus 7.

Augusztális 2014

Hírkép: Augusztális 2014

Idén is megéled a Szalki-sziget Augusztus 20-án! Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata szeretettel várja városunk lakóit, és a szórakozni vágyó érdeklődőket, családokat az idei AUGUSZTÁLIS rendezvényre! A program ez alkalommal is már augusztus 19-én elkezdődik a Fúvószenekarok és Mazsorettek XVIII. Nemzetközi Találkozójával!  Egész napos programok várják a látogatókat, gyermekeknek játszóház, vidámpark és légvár és trambulin; a gasztronómia szerelmesei pedig grillételeket, kenyérlángost, kürtöskalácsot és finom borokat kóstolhatnak! További részletek a csatolt plakáton!

2014. augusztus 4.

Intercisa Múzeum augusztusi programajánló

A dunaújvárosi Intercisa Múzeum  2014. AUGUSZTUS HAVI programja

Belépődíjak: Állandó/Időszaki kiállítás: teljes és csoportos: 700Ft/fő, kedvezményes: 350Ft, kedvezm. csop.: 350Ft/fő, családi jegyek (2 felnőtt és 1 vagy több gyerek): 1.400 Ft Látogatható: keddtől péntekig 10 – 16 óráig, vasárnap, szombaton zárva, a hónap első vasárnapján 14 – 18 óráig, hétfő szünnap. Részletekért Kattintson a tovább linkre!

2014. július 23.

Képviselői fogadóóra

Hírkép: Képviselői fogadóóra

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Gál Roland a 4. vk. önkormányzati képviselője minden héten hétfőn fogadóórát tart. 2014. augusztus 11-én, hétfőn 15:00 órától 16:00 óráig a Polgármesteri Hivatal 9. emeleti, 915-ös képviselői irodában várja az érdeklődő lakosságot!

2014. augusztus 7.

Képviselői fogadóóra

Hírkép: Képviselői fogadóóra

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Cserni Béla a 3. vk. önkormányzati képviselője 2014. augusztus 11-én, hétfőn 17:00 és 19:00 óra között a Római körút 23. földszinti irodában képviselői fogadóórát tart.

2014. július 17.

Képviselői fogadóóra

Hírkép: Képviselői fogadóóra

Tájékoztatjuk a 2. vk.lakóit, hogy Lőrinczi Konrád a 2. vk. önkormányzati képviselője 2014. augusztus 07-én (csütörtökön), 17:00 órakor, a Polgármesteri Hivatal 9. emeleti, 915-ös képviselői irodában fogadóórát tart.

2014. július 17.

Képviselői fogadóóra

Hírkép: Képviselői fogadóóra

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Kismoni László a 6. vk. önkormányzati képviselője 2014. augusztus 06-án, szerdán 16 órától képviselői fogadóórát tart a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában.

2014. július 17.

Képviselői fogadóóra

Hírkép: Képviselői fogadóóra

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Gál Roland a 4. vk. önkormányzati képviselője minden héten hétfőn fogadóórát tart. 2014. július 21-én, hétfőn 15:00 órától 16:00 óráig a Polgármesteri Hivatal 9. emeleti, 915-ös képviselői irodában! Majd ezt követően 2014. július 28-án, hétfőn és augusztus 04-én hétfőn szintén 15:00 órától 16:00 óráig várja az érdeklődőket a Polgármesteri Hivatal „A” épület 9. emeleti 915-ös képviselői irodájában!

2014. július 17.

Képviselői fogadóóra

Hírkép: Képviselői fogadóóra

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Cserni Béla a 3. vk. önkormányzati képviselője 2014. július 10-én, csütörtökön 17:00 és 19:00 óra között a Római körút 23. földszinti irodában fogadóórát tart. A képviselő úr várja a szociális városrehabilitáció, és egyéb körzeti kérdések kapcsán érdeklődő polgárokat.

2014. július 2.

Képviselői fogadóóra

Hírkép: Képviselői fogadóóra

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Pintér Tamás önkormányzati képviselő 2014. július 09-én szerdán 15-17 óráig képviselői fogadóórát tart a Vasmű út 41. 1. emelet 124. irodában.

2014. június 26.

Képviselői fogadóóra

Hírkép: Képviselői fogadóóra

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Tóth Kálmán, a 9. vk. önkormányzati képviselője, 2014. július 15-én, kedden 17:30 órától fogadóórát tart a Pentele Klubházban (Magyar u. 25.).

2014. június 25.

Virágos Dunaújvárosért Verseny 2014.

Hírkép: Virágos Dunaújvárosért Verseny 2014.

A gazdasági és területfejlesztési bizottság egyetértésével Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármestere városunk települési környezetvédelmi programja valamint az EMAS Környezetvédelmi Vezetési és Hitelesítési rendszer feladatainak és célkitűzéseinek megvalósítására érdekében „Virágos Dunaújvárosért 2014. címmel tizenötödik alkalommal versenyt ír ki a dunaújvárosi lakosság számára.

2014. március 25.

Hasznos információk - Veszélyes hulladék begyűjtését végző cégek Dunaújvárosban

 

Név Cím/telefon Mit gyűjt Nyitva tartás
E-Elektra Zrt.

Papírgyári u. 36.

25/510-380

Elektronikai

hulladék

Hétköznap

7:00-15:00

Méhecske 97 Kft.

Verebély út 23.

25/411-736

Használt akkumulátor

Hétköznap

7:00-15:00

Dunaferr Ferromark Kft. Vasmű tér 1-3. Azbeszt hulladék, pala hulladék Egyeztetés telepvezetővel 25/583-650

A lejárt szavatosságú vagy megmaradt gyógyszereket Dunaújváros összes gyógyszertárában átveszik.

Főépítészi, Építésügyi és Környezetvédelmi Osztály

2014. március 20.

Hivatalunk újra megkapta az EMAS tanúsítványt

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Polgármesteri Hivatalunk az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőségtől 2014. január 13-ai keltezéssel újabb 3 évre megkapta az EMAS Környezetvédelmi Vezetési és Hitelesítési rendszer regisztrációs okiratát.

2014. február 5.

Autómentes Nap 2013

Mindenkit szeretettel várunk
2013. szeptember 19-én
a Vasvári Pál Általános Iskola előtti téren a Petőfi ligetben az

Európai Autómentes Napra

2013. szeptember 13.

Európai Mobilitási Hét 2013

Csatlakozva az Európai Unió és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium felhívásához Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Főépítészi és Környezetvédelmi Osztálya, az Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda közreműködésével megrendezi Dunaújvárosban az Európai Mobilitási Hetet, melyre mindenkit szeretettel várunk!

2013. szeptember 13.

TeSzedd akció - 2013

TeSzedd akció - 2013

A TeSzedd! szemétszedési akciót, harmadik alkalommal rendezik meg. Célja, hogy összefogja azokat a lakosokat, aki tenni szeretnének azért, hogy tisztább környezetben éljünk, ezért egy napot arra szánnak, hogy megtisztítják lakóhelyüket és környékét a gazdátlan szemétkupacoktól.

Országosan meghirdetett időpont: 2013. szeptember 14.

2013. szeptember 3.

„Tiszta utcák, tiszta terek” - FELHÍVÁS

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megkeresésére, Dunaújváros 2013. évben részt vesz az Európai Mobilitási Hét megrendezésében. A rendezvény keretén belül a Dunaújváros MJV Polgármesteri Hivatal, Hatósági Igazgatósága Főépítészi, Építésügyi és Környezetvédelmi Osztály környezetvédelmi szakcsoportja a korábbi hagyományokhoz híven ebben az évben is megrendezi takarítási akcióját a „Tiszta utcák, tiszta terek” érdekében.

2013. szeptember 3.

Tájékoztatás KATA adóalanyok részére

Tisztelt Adózók!

E tájékoztatóban a kisadózó vállalkozások tételes adója (továbbiakban KATA) hatálya alá tartozó adózók iparűzési adókötelezettségével kapcsolatos tudnivalókat foglaljuk össze, amelyet a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény (Htv.) 39/B. § (3)-(10) bekezdése szabályoz.

2014. január 14.

Közeleg az iparűzési adóelőleg feltöltés határideje

Tisztelt Vállalkozás!

Az Adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény (Art.) 2. számú melléklet II/A/2/c) pontja értelmében a társaságiadó-előlegnek az adóévi várható fizetendő adó összegére történő kiegészítésére kötelezett, naptári évvel azonos üzleti évet választó vállalkozónak a helyi iparűzési adóelőleget a várható éves fizetendő adó összegére az adóév december 20. napjáig kell kiegészítenie.

2013. december 10.

Kata-alanyokra vonatkozó rendelkezések változásai

Tisztelt Érintettek!

A kisadózó vállalkozások iparűzési adókötelezettségét érintően 2014. január 1. napjától több pontban is változott a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény (továbbiakban Htv.).

2013. december 10.

Lakáshoz, üdülőhöz tartozó gépjárműtároló építményadó kötelezettsége

Tisztelt Adóalanyok!

A helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény (továbbiakban: Htv.) 2009. évi változását követően a gépjárműtároló kikerült a lakások kiegészítő helyiségeinek a fogalomköréből, és mint önálló adótárgy adóztatandó.

2013. január 23.

A helyi adóztatás szabályainak változása 2012-től

Tisztelt Adózók!

Felhívjuk a szíves figyelmet arra, hogy 2012. évtől változtak a helyi adóztatás szabályai. A helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény (Htv.) módosítása következtében 2012. január 1. napjától szűkült az építményadó mentességek köre.

2013. január 23.

Az illetékfizetési kötelezettség változásai 2013-tól

Tisztelt Adózóink!

A fizetési kedvezményre (fizetés halasztás, adómérséklés) vonatkozó elsőfokú adóigazgatási eljárás magánszemélyek és egyéni vállalkozók számára illetékmentes lett. Az egyéb gazdálkodó szervezetek esetén azonban az illetékekről szóló 1990.évi XCIII. törvény 29. § (8) bekezdése alapján az illeték összege 10.000 Ft-ra emelkedett. Felhívjuk ugyanakkor a Tisztelt Adózók figyelmét, hogy a fizetési könnyítésre, adómérséklésre irányuló fellebbezés benyújtása továbbra is illetékköteles, mely magánszemélyek és egyéni vállalkozók esetében minimum 5.000 Ft, gazdálkodó szervezetek esetében minimum 15.000 Ft. 

Az adóhatósági eljárási illetékek mértékéről bővebb információt az Általános tudnivalók menüpontban kaphat.

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzat Adóhatósága

2013. január 23.

Tájékoztató a súlyosan mozgáskorlátozottak gépjárműadó ügyeiben követendő eljárásokról

Tisztelt Ügyfelek!

2012. évben megváltozott a súlyos mozgáskorlátozott személyek közlekedési kedvezményeiről szóló 102/2011. (VI.29) Kormány rendelet (továbbiakban: Korm. rendelet), így ennek következtében a súlyos mozgáskorlátozottság esetén adható gépjárműadómentesség/kedvezmény feltételrendszere is.

2013. január 23.

Építményadó mértékek változása 2013-tól

Tisztelt Adóalanyok!

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy 2013. január 01-jétől változtak az építményadó alkalmazott mértékei.
Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatának építményadóról szóló 57/2011. (XII.16.) önkormányzati rendelete alapján egyes adómértékek módosulnak. (A rendelet szövege megtalálható az általános tudnivalók menüpontban.) Adóhatóságunk a 2013. évtől fizetendő építményadó kötelezettségről az adózókat határozatban fogja értesíteni.

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzat Adóhatósága

2013. január 23.

A belvárosi felújításokkal kapcsolatos információk
Közvilágítással kapcsolatos észrevételek

Együttműködés az együttnevelésért pályázat