Duna-parti sétány
Duna-parti sétány
Látkép a víztoronyról
Látkép a víztoronyról
Belvárosi kincsek
Belvárosi kincsek
Petőfi liget
Petőfi liget
Koncert a Petőfi ligetben
Koncert a Petőfi ligetben
Duna-part
Duna-part
Római Kőtár
Római Kőtár
Parázs-Varázs Családi hétvége
Parázs-Varázs Családi hétvége
Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza
Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza
Szoborpark
Szoborpark
Molnár László Emlékpark
Molnár László Emlékpark
Bartók és Kodály a Petőfi ligetben
Bartók és Kodály a Petőfi ligetben
Pentele híd
Pentele híd
Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza
Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza
Festői Duna-part
Festői Duna-part
Aratók c. szobor
Aratók c. szobor
Kortárs Művészeti Intézet
Kortárs Művészeti Intézet
Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza - aula
Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza - aula
Korsós lány szobra (Békás szökőkút)
Korsós lány szobra (Békás szökőkút)
A Dunaújvárosi Főiskola látképe
A Dunaújvárosi Főiskola látképe
Motorcsónak verseny
Motorcsónak verseny
Büszkék vagyunk sportolóinkra!
Büszkék vagyunk sportolóinkra!
Dózsa György tér
Dózsa György tér
Sárkányhajózás
Sárkányhajózás
Római kori fürdő
Római kori fürdő
Római kori dombormű másolata
Római kori dombormű másolata
previous következő

A Polgármesteri Hivatal decemberi és januári nyitvatartási ideje módosul!

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a karácsonyi ünnepek és a január elsejei ünnep miatt a Polgármesteri Hivatalban a decemberi, valamint a januári nyitvatartási idő változik!

2014. november 28.

Megváltozik a kormányablakok ügyfélfogadási rendje

Hírkép: Megváltozik a kormányablakok ügyfélfogadási rendje

Új nyitva tartással várják az ügyfeleket a kormányablakok 2014. december 1-jétől hazánkban, így Fejér megyében is. Az állampolgári igényeket továbbra is magas szinten kiszolgáló, új ügyfélfogadási rendnek köszönhetően az ügyfelek akár reggel, munkaidő előtt is felkereshetik a kormányablakokat, miközben a késő délutáni ügyintézésre is lehetőségük marad. A módosításnak köszönhetően az állampolgárok igényeihez igazodva a legforgalmasabb időszakokban a lehető legtöbb ügyintéző állhat a rendelkezésükre, csökkentve a várakozási időket.

2014. november 28.

Téli felkészülést és gyakorlatot tartott a megyei védelmi bizottság

A Fejér Megyei Védelmi Bizottság, az operatív munkaszervezete és a helyi védelmi bizottságok bevonásával, a téli, rendkívüli időjárási helyzetek kezelésére felkészülést és megyei törzsvezetési gyakorlatot tartott.

2014. november 27.

IDÉN 8 CSAPAT JELENTKEZETT AZ INNOVÁCIÓS KÉSZSÉGEK VERSENYÉRE!

Három csapat Székesfehérvárról, öt pedig Dunaújvárosból érkezett. Az izgalmas közgazdasági kérdéskörből álló feladatokat a dunaújvárosi Széchenyi Gimnázium SZNEKSZ csapata nyerte.

2014. november 26.

Kiállítás, bemutató Baracson - az Európai Hulladékcsökkentési Hét jegyében

Hírkép: Kiállítás, bemutató Baracson - az Európai Hulladékcsökkentési Hét jegyében

A Fejér Megyei Kormányhivatal vezetői, szakemberei fontosnak tartják az Európai Hulladékcsökkentési Hét rendezvénysorozatát. A Dunaújvárosi Járási Hivatalban szociális ügyintézőként dolgozó Gyarmatiné Hegedűs Anna, a Baracsi TŰkör nevű foltvarró csoport vezetője, sikeresen regisztrált az Európai Hulladékcsökkentési Hétre. 2014. november 29-én, 10 órai kezdettel Baracson szervezik rendezvényüket, melyre sok szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt!
 

2014. november 26.

NINCS INFLUENZA AKTIVITÁS

A megye területén, 2014. 47. hetében, az influenza figyelőszolgálat adatai alapján végzett becslés szerint 278 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, ez 1,6%-al alacsonyabb, mint az előző héten. A 100 ezer lakosra vonatkoztatott megyei morbiditás 66,2%ooo volt. Jelenleg influenza aktivitás nem észlelhető. Közösségi járványról nem érkezett jelentés.

2014. november 26.

December elsejétől módosul a Kormányablak ügyfélfogadási ideje

A Dunaújvárosi Járási Hivatal tájékoztatása szerint, MÓDOSUL a Kormányablak eddig megszokott (08:00 - 20:00 h) nyitvatartási ideje, ugyanis december elsejétől a következő ügyfélfogadási időben várják a lakókat:

Ügyfélfogadási idő:

Hétfő: 7.00 – 17.00 h

Kedd: 8.00 – 17.00 h

Szerda: 8.00 – 17.00 h

Csütörtök: 8.00 – 18.00 h

Péntek: 8.00 – 16.00 h

2014. november 26.

Szirénapróba december elsején!

Minden hónap első hétfőjén szirénapróbával tesztelik a szakemberek a Monitoring és Lakossági Riasztó rendszert. Dunaújvárosban, a soron következő csökkentett üzemű (morgató) próbára 2014. december 01-jén hétfőn, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság döntése alapján, 11:00 órakor kerül sor. A jelzésekkel kapcsolatban a lakosságnak ezúttal sincs teendője. Ez a rendszer próbája.

2014. november 25.

Michael Jackson–Alive by Catherine Gallagher - Az Ír Tánc Királynő Előadása A Pop Király Zenéjére

Hírkép: Michael Jackson–Alive by Catherine Gallagher - Az Ír Tánc Királynő Előadása A Pop Király Zenéjére

Catherine Gallagher, ír sztepptánc világbajnok és géppuskalábú táncosai december 10-én este 7 órakor mutatják be Michael Jackson ALIVE c. produkciójukat a Bartók Kamaraszínház színpadán. A közép-európai turné keretein belül Catherine Gallagher és táncosai Dunaújvárosba látogatnak a Michael Jackson ALIVE című szuperprodukciójukkal. Az előadás a pop királyának életműve előtti tisztelgés, amelyet a társulat az ír sztepp táncon keresztül fejez ki. A fergeteges produkció Magyarország különböző pontjain is bemutatásra kerül, így a fővároson kívül élő rajongókhoz is eljut az előadás.

2014. november 26.

„Poznan – Budapest 1956” című fotókiállítás az Intercisa Múzeumban

Az Intercisa Múzeum szeretettel vár minden kedves érdeklődőt „Poznan – Budapest 1956” című fotókiállítására! Megnyitó: 2014. december 05. péntek, 17.00 órakor. Megnyitja: Roman Kowalski nagykövet, Andrzej Kalinowski konzul és Dr. Csúcs Lászlóné Halina szószóló. Közreműködik: Csathó Gábor történelem tanár, Vasvári Pál Általános Iskola. Helyszín: Intercisa Múzeum I. emelet 2400 Dunaújváros, Városháza tér 4. Megtekinthető: 2014. december 05. – 2015. január 26. között

2014. november 26.

ÉRDI TAMÁS Zongora koncert

Hírkép: ÉRDI TAMÁS Zongora koncert

2002-ben a Torontói Royal Conservatóriumban a kanadai állam ösztöndíjasaként szerzett művészdiplomát. Játszott a Torontói Szimfonikusokkal, az Izlandi Szimfonikusokkal, a Bécsi Mozart Zenekarral, később fellépett a Barbican Centerben, a Carnegie Hallban, a Lincoln Centerben, játszott Szibériában, Kuvaitban, Libanonban, valamint Amerika, Kanada és Európa számos nagy városában. 34 évesen eddig 26 országban koncertezett és most elérkezett Dunaújvárosba is. 2014. november 30. (vasárnap) 19:00 BARTÓK KAMARASZÍNHÁZ A BELÉPŐJEGY ÁRA: 1.500 Ft.

2014. november 24.

Jótékonysági Bál

Hírkép: Jótékonysági Bál

A már hagyományosnak mondható novemberi Szent Pantaleon Jótékonysági Bál ismét megrendezésre kerül. A cél ebben az évben még az új CT-re összegyűlt összeg kiegészítése és az, hogy Vendégeink ismét jól érezzék magukat az est folyamán a nívós rendezvényen. Időpont: 2014. november 21. 18:00, a helyszín változatlanul a Főiskola csarnoka. Sztárfellépő: Auth Csilla A rendezvény fővédnökei: dr. Dorkota Lajos az MEKH elnöke, dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő, Cserna Gábor polgármester. Szeretettel várja Önöket az est házigazdája:
dr. Mészáros Lajos főigazgató! Jegyek igényelhetők a 06-30-289-98-15 vagy a 06-25-550-163-as telefonszámon!

2014. november 20.

Míves Emberek Vására az MMK-ban!

Hírkép: Míves Emberek Vására az MMK-ban!

Újra közeleg a harmadik szombat - Advent közeledtével hangolódunk az ünnepekre, ehhez egy nagyon jó közösségi esemény a Míves Emberek Vására is. A helyi kézművesek szeretettel várnak minden érdeklődőt november 22-én szombaton 9 és 18 óra között az MMK-ban tartandó havi vásárukra!

2014. november 18.

Pentelei Kolbászfesztivál és disznótoros kóstoló

Immár ötödik alkalommal rendezi meg a Pentelei Kolbászfesztivált és Disznótoros kóstolót a PENTELE Sport- Kultúra és Hagyományőrző Egyesület. A rendezvény ideje: 2014. november 29. szombat 13. 00 óra Helyszín: Dunaújváros, Pentele Városrész, Malomudvar.

2014. november 18.

Újra ünnepel a móriczosok nagy családja!

Újra ünnepel a móriczosok nagy családja! Idén már 60 éves az iskola! A kerek születésnapot egy kisebb programsorozattal szeretnék megünnepelni, ahol a főszereplők az egykori és jelenlegi móriczos növendékek. Nagyon nagy szeretettel és izgalommal várnak mindenkit, aki szeretne velük ünnepelni!

 

2014. november 17.

Dunaújvárosi Szlalom - kiállítás 2014. november 21-től

Két év után újra közös kiállításon mutatják be legfrissebb alkotásaikat a dunaújvárosi képző- és iparművészek. Kortárs Művészeti Intézet - Dunaújváros 2014. november 21 - december 19 Megnyitó: 2014. november 21., péntek 18 óra Közreműködik a Dunaújvárosi Vegyeskar Kiállítóművészek: Balla Attila, Cyránski Mária, Csiki Emese, Csikós Árpád, Endrődy Orsolya, Eke Annamária, Éri Jenő Tamás, Farkas Éva Mária, Farkas Mihály, Feltóti Sándor, Füredi Tamás, Gábor Imre, Gáspár Aladár, Gombos István, Horváth Tibor, Ihász János, Jobbágy Bernadett, Kalácska Gábor, Kaszás Tamás Tibor, Kelemen Marián Éva, Keserue Zsolt, Kiss Anna, Kiss Ervin Gábor, ifj. Koffán Károly, Kosztolányi György, Kovács Adél, Lipics Vilmos, Martinkó Márk, Melkovics Tamás, Móder Rezső, Moizer Zsuzsa, Molnár Gábor, Móró Máté, Nemes Ferenc, Orbán Sándor, Páhi Péter, Páhi-Fekete Noémi, Pinke Csaba, Pók Tímea, ROHO, Rozsnyai Sándor, Simon Tamás, Tábori Csaba, Vachter János, Várnai Ágnes, Várnai Gyula (Az alkotók névsora nem végleges.)

2014. november 13.

Képviselői fogadóóra

Hírkép: Képviselői fogadóóra

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Gál Roland a 4. vk. önkormányzati képviselője 2014. november 17-én hétfőn 15:00 órától 16:00 óráig a Petőfi Sándor Általános Iskolában várja az érdeklődőket. (A képviselő úr következő fogadóórájának VÁRHATÓ időpontja: 2014. november 24. és december 01. hétfő.)

2014. november 17.

Képviselői fogadóóra

Hírkép: Képviselői fogadóóra

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Sztankovics László a 8. vk. önkormányzati képviselője 2014. november 26-án, szerdán 17:00 – 18:00 óra között képviselői fogadóórát tart az Erdősor 41. sz. alatti irodában.

2014. november 6.

Képviselői fogadóóra

Hírkép: Képviselői fogadóóra

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Izsák Máté az 5. vk. önkormányzati képviselője november 24-én hétfőn 17:00 óra és 18:00 óra között képviselői fogadóórát tart a Dózsa György Általános Iskolában.

2014. november 6.

Képviselői fogadóóra

Hírkép: Képviselői fogadóóra

Tájékoztatjuk a 2. vk. lakóit, hogy Lőrinczi Konrád a 2. vk. önkormányzati képviselője 2014. november 20-án (csütörtökön), 17:00 órakor, a Polgármesteri Hivatal 9. emeleti, 915-ös képviselői irodában fogadóórát tart. (A képviselő úr a hónap minden első és harmadik csütörtöki napján fogadóórát tart, így az ezt követő esedékes fogadóórájának időpontja: 2014. december 04. csütörtök.)

2014. november 6.

Képviselői fogadóóra

Hírkép: Képviselői fogadóóra

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Cserni Béla a 3. vk. önkormányzati képviselője 2014. november 17-én hétfőn 17:00 és 19:00 óra között a Római körút 23. földszinti irodában képviselői fogadóórát tart.

2014. november 6.

Képviselői fogadóóra

Hírkép: Képviselői fogadóóra

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Gál Roland a 4. vk. önkormányzati képviselője 2014. november 10-én hétfőn 15:00 órától 16:00 óráig a Petőfi Sándor Általános Iskolában várja az érdeklődőket. (A képviselő úr következő fogadóórájának VÁRHATÓ időpontja: 2014. november 17. hétfő.)

2014. november 6.

Képviselői fogadóóra

Hírkép: Képviselői fogadóóra

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Nagy Zoltánné, a 7 vk. önkormányzati képviselője 2014. november 13-án, csütörtökön, 15:30 óra és 16:30 óra között képviselői fogadóórát tart a Hild József Szakközépiskolában.

2014. november 6.

Képviselői fogadóóra

Hírkép: Képviselői fogadóóra

Tájékoztatjuk a 2. vk. lakóit, hogy Lőrinczi Konrád a 2. vk. önkormányzati képviselője 2014. november 06-án (csütörtökön), 17:00 órakor, a Polgármesteri Hivatal 9. emeleti, 915-ös képviselői irodában fogadóórát tart. (A képviselő úr a hónap minden első és harmadik csütörtöki napján fogadóórát tart, így az ezt követő esedékes fogadóórájának időpontja: 2014. november 20. csütörtök.)

2014. október 29.

2014. szeptember 16-22-ig Európai Mobilitási Hét

Tervezett programok: 2014. 09. 16. kedd  „Hivatali Zöld Nap” Polgármesteri Hivatal 910 - 912-es Iroda és IX. emeleti tárgyaló (Betekinthetnek a hivatal „zöld” munkájába) 800-1600 óra között (10 fős csoportokban időpont egyeztetéssel) 2014. 09. 17. szerda „Ismeretterjesztő előadás” Polgármesteri Hivatal VII. emeleti tárgyaló 1300 órától kerül megrendezésre (vendégelőadónk: Petrovickijné Dr. Angerer Ildikó) „A mi utcánk, a mi jövőnk, Dunaújváros környezeti állapota” A teremben 40 fő fér el egyszerre (előzetes bejelentkezést kérünk). További információért kattintson a tovább linkre!

2014. szeptember 8.

"A mi utcánk, a mi jövőnk!"

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megkeresésére, Dunaújváros 2014. évben részt vesz az Európai Mobilitási Hét megrendezésében. A rendezvény keretén belül a Dunaújváros MJV Polgármesteri Hivatal, Hatósági Igazgatósága Főépítészi, Építésügyi és Környezetvédelmi Osztály környezetvédelmi szakcsoportja a korábbi hagyományokhoz híven ebben az évben is megrendezi takarítási akcióját „A mi utcánk, a mi jövőnk” érdekében.

2014. szeptember 5.

Virágos Dunaújvárosért Verseny 2014.

Hírkép: Virágos Dunaújvárosért Verseny 2014.

A gazdasági és területfejlesztési bizottság egyetértésével Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármestere városunk települési környezetvédelmi programja valamint az EMAS Környezetvédelmi Vezetési és Hitelesítési rendszer feladatainak és célkitűzéseinek megvalósítására érdekében „Virágos Dunaújvárosért 2014. címmel tizenötödik alkalommal versenyt ír ki a dunaújvárosi lakosság számára.

2014. március 25.

Hasznos információk - Veszélyes hulladék begyűjtését végző cégek Dunaújvárosban

 

Név Cím/telefon Mit gyűjt Nyitva tartás
E-Elektra Zrt.

Papírgyári u. 36.

25/510-380

Elektronikai

hulladék

Hétköznap

7:00-15:00

Méhecske 97 Kft.

Verebély út 23.

25/411-736

Használt akkumulátor

Hétköznap

7:00-15:00

Dunaferr Ferromark Kft. Vasmű tér 1-3. Azbeszt hulladék, pala hulladék Egyeztetés telepvezetővel 25/583-650

A lejárt szavatosságú vagy megmaradt gyógyszereket Dunaújváros összes gyógyszertárában átveszik.

Főépítészi, Építésügyi és Környezetvédelmi Osztály

2014. március 20.

Hivatalunk újra megkapta az EMAS tanúsítványt

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Polgármesteri Hivatalunk az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőségtől 2014. január 13-ai keltezéssel újabb 3 évre megkapta az EMAS Környezetvédelmi Vezetési és Hitelesítési rendszer regisztrációs okiratát.

2014. február 5.

Autómentes Nap 2013

Mindenkit szeretettel várunk
2013. szeptember 19-én
a Vasvári Pál Általános Iskola előtti téren a Petőfi ligetben az

Európai Autómentes Napra

2013. szeptember 13.

Európai Mobilitási Hét 2013

Csatlakozva az Európai Unió és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium felhívásához Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Főépítészi és Környezetvédelmi Osztálya, az Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda közreműködésével megrendezi Dunaújvárosban az Európai Mobilitási Hetet, melyre mindenkit szeretettel várunk!

2013. szeptember 13.

Tájékoztatás KATA adóalanyok részére

Tisztelt Adózók!

E tájékoztatóban a kisadózó vállalkozások tételes adója (továbbiakban KATA) hatálya alá tartozó adózók iparűzési adókötelezettségével kapcsolatos tudnivalókat foglaljuk össze, amelyet a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény (Htv.) 39/B. § (3)-(10) bekezdése szabályoz.

2014. január 14.

Kata-alanyokra vonatkozó rendelkezések változásai

Tisztelt Érintettek!

A kisadózó vállalkozások iparűzési adókötelezettségét érintően 2014. január 1. napjától több pontban is változott a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény (továbbiakban Htv.).

2013. december 10.

Közeleg az iparűzési adóelőleg feltöltés határideje

Tisztelt Vállalkozás!

Az Adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény (Art.) 2. számú melléklet II/A/2/c) pontja értelmében a társaságiadó-előlegnek az adóévi várható fizetendő adó összegére történő kiegészítésére kötelezett, naptári évvel azonos üzleti évet választó vállalkozónak a helyi iparűzési adóelőleget a várható éves fizetendő adó összegére az adóév december 20. napjáig kell kiegészítenie.

2013. december 10.

Építményadó mértékek változása 2013-tól

Tisztelt Adóalanyok!

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy 2013. január 01-jétől változtak az építményadó alkalmazott mértékei.
Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatának építményadóról szóló 57/2011. (XII.16.) önkormányzati rendelete alapján egyes adómértékek módosulnak. (A rendelet szövege megtalálható az általános tudnivalók menüpontban.) Adóhatóságunk a 2013. évtől fizetendő építményadó kötelezettségről az adózókat határozatban fogja értesíteni.

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzat Adóhatósága

2013. január 23.

Tájékoztató a súlyosan mozgáskorlátozottak gépjárműadó ügyeiben követendő eljárásokról

Tisztelt Ügyfelek!

2012. évben megváltozott a súlyos mozgáskorlátozott személyek közlekedési kedvezményeiről szóló 102/2011. (VI.29) Kormány rendelet (továbbiakban: Korm. rendelet), így ennek következtében a súlyos mozgáskorlátozottság esetén adható gépjárműadómentesség/kedvezmény feltételrendszere is.

2013. január 23.

A helyi adóztatás szabályainak változása 2012-től

Tisztelt Adózók!

Felhívjuk a szíves figyelmet arra, hogy 2012. évtől változtak a helyi adóztatás szabályai. A helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény (Htv.) módosítása következtében 2012. január 1. napjától szűkült az építményadó mentességek köre.

2013. január 23.

Az illetékfizetési kötelezettség változásai 2013-tól

Tisztelt Adózóink!

A fizetési kedvezményre (fizetés halasztás, adómérséklés) vonatkozó elsőfokú adóigazgatási eljárás magánszemélyek és egyéni vállalkozók számára illetékmentes lett. Az egyéb gazdálkodó szervezetek esetén azonban az illetékekről szóló 1990.évi XCIII. törvény 29. § (8) bekezdése alapján az illeték összege 10.000 Ft-ra emelkedett. Felhívjuk ugyanakkor a Tisztelt Adózók figyelmét, hogy a fizetési könnyítésre, adómérséklésre irányuló fellebbezés benyújtása továbbra is illetékköteles, mely magánszemélyek és egyéni vállalkozók esetében minimum 5.000 Ft, gazdálkodó szervezetek esetében minimum 15.000 Ft. 

Az adóhatósági eljárási illetékek mértékéről bővebb információt az Általános tudnivalók menüpontban kaphat.

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzat Adóhatósága

2013. január 23.

Lakáshoz, üdülőhöz tartozó gépjárműtároló építményadó kötelezettsége

Tisztelt Adóalanyok!

A helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény (továbbiakban: Htv.) 2009. évi változását követően a gépjárműtároló kikerült a lakások kiegészítő helyiségeinek a fogalomköréből, és mint önálló adótárgy adóztatandó.

2013. január 23.

A belvárosi felújításokkal kapcsolatos információk
Közvilágítással kapcsolatos észrevételek

Együttműködés az együttnevelésért pályázat