fő tartalom

Intercisa Kupa: szép jubileum előtt

Hírkép: Intercisa Kupa: szép jubileum előtt

Immáron ötvenedik alkalommal rendezik meg az Intercisa Kézilabda Kupát, melynek jubileumi tornájának ismét Dunaújváros ad otthont. A péntektől vasárnapig tartó megméretésen tíz együttes csaphat össze egymással a főiskola sportcsarnokában. Forrás: DO

Rangos, s rendkívül komoly múlttal bíró sportrendezvénynek ad otthont a Dunaújvárosi Főiskola sportcsarnoka, ahol péntektől vasárnapig tíz együttes részvételével rendezik meg az immáron 50. Intercisa Kézilabda Kupát. A viadalt a Dunaferr Szakközép- és Szakiskola szervezi a Dunaújvárosi Diáksport Egyesület, illetve az önkormányzat hathatós támogatásával.

Egy évvel ezelőtt Barcson rendezték meg a viadalt, ám a jubileumi, 50. versenyen ismét a sorozat "szülőhelyén" csapnak össze egymással a résztvevő együttesek. A viadalon természetesen ott lesz a Dunaferr iskola csapata is, mely a verseny történelmének eddigi összes megméretésén képviselte magát. A péntektől vasárnapig tartó kézilabda torna előtt a Dunaferr iskola igazgatója, Csapó Gábor, a Dunaújvárosi Diák Sportegyesület elnöke, Zemankó Zoltán, illetve Sztankovics László, az Oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottság elnöke osztotta meg várakozásait, s reményeit a sajtó képviselőivel.
Csapó Gábor, a Dunaferr Szakközép- és Szakiskola igazgatója elmondta, nagyon örül annak, hogy a jubileumi tornát ismét Dunaújvárosban rendezik meg, s reméli, hogy jó házigazdái lesznek az eseménynek.
- Két jubileumot is ünnepel intézményünk az idén, hiszen amellett, hogy hatvan évesek lettünk, ezelőtt ötven évvel néhány testnevelő és szervező kitalálta, hogy útjára indít egy kézilabda tornát, mely az azóta eltelt időszakban egy országos jelentőségű eseménnyé nőtte ki magát. Akkor nyilván még senki nem gondolta, hogy ebből ilyen komoly hagyomány lesz, s azt sem tudtuk, hogy mi mind az ötven alkalommal részt tudunk venni a viadalon sőt, büszkén mondhatom, hogy sok kupát meg is nyertünk.

Boldog vagyok azért, mert a kupa visszakerül Dunaújvárosba, s hiszem azt, hogy iskolánk tud és szeret is jó rendezvényeket szervezni, így hiszem azt, hogy jó házigazdái is leszünk a rendezvénynek. Melynek szervezését iskolán sportegyesülete, a Dunaújvárosi Diák Sportegyesület vállalta magára, mely hónapok kemény munkájával igyekezett a lehető legjobban felkészülni a viadalra. – árulta el az intézmény igazgatója.
Sztankovics László, az önkormányzat Oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottságának elnöke szintén nagy várakozással tekint a kupa elé, mely az önkormányzat erkölcsi és anyagi támogatását is élvezi.
- Hatalmas érdem, hogy ezt a kupát immáron ötven éve megrendezik, s lendülete töretlen, így Dunaújváros önkormányzata nagyon nagy örömmel és tisztelettel áll ki emellett, mind anyagilag, mind erkölcsileg. Örömteli, hogy egy ilyen nívós versenynek ad otthont Dunaújváros, melyben hatalmas szerepe van az iskola vezetésének, tanárainak, s természetesen a sportolóknak is, akik nélkül ez a torna nem jöhetett volna létre. Nagyon remélem, hogy az idei Intercisa Kézilabda Kupa a torna végeztével is itthon marad.
A viadalt szervező Dunaújvárosi Diák Sportegyesület elnöke, Zemankó Zoltán bízik abban, hogy sikerrel rendezik meg a rangos viadalt, melyen a csapatok, valamint a kilátogató nézők is tartós élményekkel gazdagodhatnak.

- Először is nagy köszönettel tartozunk az önkormányzatnak, melynek segítsége nélkül ez a torna biztosan nem valósulhatott volna meg. Az amatőr sportot népszerűsítő viadal komoly múltra, ötven éves történelemre tekint vissza. Igyekeztünk ehhez méltó helyszínt keresni a viadalnak, s találtunk is, hiszen a város egyik legszebb csarnokában, a Dunaújvárosi Főiskola sportcsarnokában látjuk vendégül az 50. Intercisa Kézilabda Kupára érkező együtteseket. A háromnapos tornán péntek reggel kilenc órától, egészen vasárnap délig küzdhetnek a csapatok a minél szebb eredményekért: ezúttal tíz együttes vesz részt a megméretésen, melynek megnyitója pénteken délelőtt kilenc órakor lesz, míg a finálét vasárnap délben játszhatja a két legjobb együttes. Az esemény rangját jelzi és mutatja, hogy a fővédnökséget dr. Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke vállalta el, aki érdemesnek tartotta rendezvényünket arra, hogy a nevét adja hozzá. Az elmúlt években olyan kézilabdázók is megfordultak az Intercisa Kupán, akik a múltban, vagy éppen a jelenben is magyar, vagy nemzetközi élcsapatokban játszanak: többek közt Mikler Roland, Szabó Péter, Such Timuzsin és Vura József is pályára lépett a viadalon. Természetesen örömmel álltunk mi is a rendezés mellé, s nagyon bízunk abban, hogy a hétvégi huszonöt mérkőzést követően nem csak díjakkal, hanem rengeteg szép élménnyel szerzünk ötömet a tornán résztvevő csapatoknak, s szurkolóknak egyaránt.

http://dunaujvaros.com/hirek/201504/intercisa_kupa_szep_jubileum_elott

  • Létrehozva: 2015. április 14.