fő tartalom

A Római városrész megszépült és a sor folytatódik

Hírkép: A Római városrész megszépült és a sor folytatódik

Tavaly júniusban kezdték a Római városrész megújulását célzó projekt kivitelezési munkálatait. Idén februárban elkészült vele a kivitelező. Az ellenőrzések után április 16-án ünnepélyes keretek között hivatalosan is átadták a beruházást. Forrás: DO

– Építkezésre, megújulásra ott van szükség, ahol a jövőt tervezik, ahol vannak közösségek, akik igénylik a szépet, a nívós környezetet, és akiknek szükségük van a kor kívánalmainak megfelelő színterekre a munkához, a közös programokhoz, a találkozásokhoz. Dunaújváros ilyen hely, ilyen város – így fogalmazott Cserna Gábor polgármester a Római városrész szociális városrehabilitációját célzó projekt kivitelezési munkálatainak átadásakor.

A mintegy 1,2 milliárd forint, száz százalékban uniós támogatásból megvalósuló projekt kivitelezési munkálatait tavaly júniusban kezdte el a Grabarics Kft. Idén február végén volt a terület műszaki átadás-átvétele. Az ellenőrzéseket követően csütörtökön ünnepélyes keretek között átadták a kivitelezést. A projekt során 756 lakás kapott hőszigetelést, sétánnyá alakították a Váci utcát, két focipályát létesítettek, felújították a Pajtás utcai óvodát, és közösségi helyiséggé alakították át a volt APEH-irodát.

–    A pályázat sikeres megvalósulásával egy olyan városrész kapott új arculatot, amely idáig méltánytalanul háttérbe szorult. Reményeim szerint mostantól Dunaújváros egyik vonzó lakóövezetének számít majd a „Római”, amelyre büszkék az itt élők, hiszen ez a beruházás értük szól. Abban bízom, hogy a környezetükre büszke polgárok segítségével ezt az értéket meg tudjuk őrizni, meg tudjuk óvni, hogy sokáig élvezhessék az itt élők, és mi valamennyien, Dunaújváros polgárai – zárta ünnepi gondolatai Cserna Gábor polgármester.

Dr. Dorkota Lajost, az energiahivatal elnökét, a város díszpolgárát arról kérdeztük az ünnepségen, milyen fejlesztésekre, forrásokra számíthat Dunaújváros a következő uniós pénzügyi ciklusban.

– A kormány már dön­tött, Dunaújváros önkormányzata közel 7,5 milliárd forintot kap a 2014-20 közötti ciklusra. Orbán Viktor miniszterelnök már járja a megyei jogú városokat, várjuk Dunaújvárosba is, amikor megállapodik vele a városvezetés, hogy ezt a pénzt mire kívánjuk fordítani és milyen plusz támogatásra lehet adott esetben számítani a kormánytól. Abban bízom, hogy ez a fejlődés, ami négy évvel ezelőtt elkezdődött, folytatódni fog és arról beszélhetünk majd a jövőben,  hogy újabb városrészek újulnak meg, munkahelyeket teremtünk. Egy fejlődő városban bízom.

http://dunaujvaros.com/hirek/201504/erteket_kaptunk_vigyazzunk_is_ra

  • Létrehozva: 2015. április 16.