fő tartalom

Átadták a Dunaújváros Közbiztonságáért díjakat!

Hírkép: Átadták a Dunaújváros Közbiztonságáért díjakat!

Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése a 145/2015. (III.19.) határozatának értelmében a „Dunaújváros Közbiztonságáért” díjat: Kiss Péter bv. százados; Reszegi Imre mentőtiszt, mentőállomás vezető; Sudár Mihály tű. zászlós valamint Szűcs Iván r. őrnagy részére adományozta.

Kiss Péter bv. százados

1994. május 01-jén nevezték ki a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet állományába, biztonsági felügyelői beosztásba. A Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Főiskolai Karán, 2009-ben szociálpedagógusi végzettséget szerzett. Tiszti kinevezésére 2009. június 15-én került sor, és csoportvezetői beosztást kapott. 2011. október 01. óta a Biztonsági Osztály vezetője.

Kiss Péter bv. százados úr két évtizedes szolgálata alatt bizonyította szakmai felkészültségét, vezetői, szervezői képességét. Biztonsági osztályvezetőként felelős a Dunaújvárosban történő előállítások biztonságos, „eseménymentes” végrehajtásáért. Kiváló kapcsolatot ápol a társszervekkel, civil szervezetekkel. Több éve eredményesen képviseli az intézményt a hagyományos autóvadász kupán. A gyermeknapi rendezvényeken tevékeny szerepet vállal a büntetés-végrehajtási szervezet bemutatásában, óvodai, általános iskolai felkérések alkalmával szervezi és vezeti a kutyavezetők bemutatóját.

A „Börtön a városért” program keretében felelős a fogvatartottak jóvátételi munkájának megszervezéséért, biztonságos lebonyolításáért, ezáltal is hozzájárulva a tisztább, rendezettebb városkép kialakításához. Részt vesz a környéket érintő védelmi munkálatok lebonyolításában, koordinálásában.

Teljesítménye, felkészültsége és hivatástudata elismeréseként Dunaújváros Közgyűlése a Dunaújváros Közbiztonságáért díjat Kiss Péter bv. százados úr részére adományozta. 

Reszegi Imre mentőtiszt, mentőállomás vezető

Szülői mintát követve választotta az egészségügyi pályát, édesapja 35 évet dolgozott az Országos Mentőszolgálatnál. A debreceni Dienes László Egészségügyi Szakközépiskolában szerzett érettségit, általános ápolói, majd OKJ-s mentőápolói végzettséget. Így később mentőápolónak jelentkezett az Országos Mentőszolgálathoz, ami élete első munkahelye. Több mentőállomáson teljesített szolgálatot. Kezdetben Debrecenben, Hajdúnánáson és több helyen Hajdú-Bihar megyében, majd később Dunaújvárosban dolgozott, ahol sokat tapasztalt idősebb Bajtársaitól tanulta meg a mentés, a beteg- és sérült ellátásának fortélyait.

1995 óta, immáron 20 éve dolgozik az Országos Mentőszolgálatnál, és folyamatosan képzi magát. 2007-ben kitűnő eredménnyel végezte el a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar mentőtiszti főiskoláját. 2001-ben kezdett el dolgozni a dunaújvárosi mentőállomáson, ahol rövid időn belül megbízott főápoló lett, majd 2005-ben, azaz 10 éve az Országos Mentőszolgálat szervezeti átalakításakor, a mentőállomás vezetője lett. Számtalan embert próbáló helyzetben mutatta meg, hogy számára a mentés, igazi hivatás, amit a legmagasabb szakmai színvonalon művel. A diploma megszerzését követően is a vezetői beosztása mellett a dunaújvárosi mentőállomáson teljesített kivonuló mentőtiszti szolgálatot és teszi ezt mai napig. Számtalan városi rendezvény lelkes szervezője és lebonyolítója. Mind a betegekkel, a munkatársaival, és mind a társszervekkel kiemelkedően jó kapcsolatot ápol. Folyamatos együttműködésre törekszik a rendvédelmi, katasztrófavédelmi szervekkel és az önkormányzattal is. 2009 óta a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar óraadó oktatója. Több tudományos társaság és szakmai szervezet tagja. 2007 óta szakmai szakértőként is dolgozik. Több évig foglalkozott a helyszíni újraélesztés kutatásával, majd később a helyszíni baleseti ultrahang vizsgálat bevezetésének lehetőségeivel az Országos Mentőszolgálatnál. Kutatási eredményeit több hazai és nemzetközi fórumon és kongresszuson publikálták.  2004-ben dunaújvárosi munkája mellett az Országos Mentőszolgálat Főigazgatóságán is tevékenykedett az EU-fejlesztési projekt kialakításában szakmai szakértőként. Átlagemberként az egyik legfontosabb célja az újraélesztés és az elsősegélynyújtás népszerűsítése és oktatása. Jelenleg is folyamatosan kivonuló szolgálatot teljesít, oktat, vizsgáztat, irányítja a mentőállomás mindennapjait. Teszi ezt a hallgatók, a mentődolgozók, és ami a legfontosabb a betegek és sérültek érdekében.

Kiváló szakmai tevékenysége, kiemelkedő és példaértékű hivatástudata elismeréseként a Közgyűlés a Dunaújváros Közbiztonságáért díjat Reszegi Imre mentőtiszt részére adományozta.

Sudár Mihály tű. zászlós

2007. július 01-től szerelt fel hivatásos tűzoltónak. A rábízott feladatokat maradéktalanul, különleges munkafegyelemmel és pontossággal hajtja végre, szívesen vállal plusz feladatot. Kiemelkedőek szakmai ismeretei, gyakorlati felkészültsége kiváló. A beosztásában megszerzett tapasztalatait jól kamatoztatja, mind a hivatásos szolgálatban, mind az önkéntes tűzoltók képzése során. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy több alkalommal részesült vezetői dicséretben és jutalomban, valamint 2011. április 24-én elismerő oklevélben részesítette Dunaújváros polgármestere, Dunaújváros közbiztonsága érdekében végzett kiemelkedő munkájáért.

2009 óta tagja a Mezőfalva Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek, illetve szabadidejében is részt vállal az egyesület munkájában. Szakmai ismereteinek bővítésére, és gyakorlati tudásának tökéletesítésére törekszik. 2012. december 01-jén, a képesítés megszerzését követően, szerparancsnoki beosztásba nevezték ki. A Katasztrófavédelmi Oktatási Központ 2012-2013-as tanévében elért kiemelkedő tanulmányi eredménye és közösségformáló tevékenysége elismeréseként dicséretben részesítette. Jelentős szerepet vállal a tűzoltóságot érintő, de közvetlenül nem a beosztásához kapcsolódó többletfeladatok elvégzésében.

Dunaújváros MJV Közgyűlése, a hivatásos tűzoltóság állományában végzett kiemelkedő és példamutató tevékenységének elismeréseként a Dunaújváros Közbiztonságáért Díjat Sudár Mihály tű. zászlós úr részére adományozta.

Szűcs Iván r. őrnagy

2001. november elsejétől dolgozik a Fejér megyei Rendőr-főkapitányság Dunaújvárosi Rendőrkapitányság állományában közalkalmazott főelőadóként. Hivatásos rendőri szolgálatát ugyanitt, 2002. március 01-jén kezdte, mint tiszthelyettes vizsgáló. Első tiszti kinevezésére 2003. március elsején került sor, mely időponttól vizsgálói, nyomozói, alosztályvezető-helyettesi feladatokat végzett. 2013. február elsejétől nevezték ki a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság, Vizsgálati Osztály osztályvezető-helyettesének.

Szűcs Iván rendőr őrnagy szolgálati feladatait példamutatóan, elkötelezettséggel, szakértelemmel és jogszerűen látja el, többletfeladatot önként és szívesen vállal. Szaktudásának, ismereteinek átadásával kiemelkedően segítette, illetve segíti kollégáinak eredményes munkavégzését. A szakterületén szerzett sok éves tapasztalatával pontos, kiemelkedő munkájával hatékonyan járult hozzá a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság eredményességéhez és közvetve a város közbiztonságához.

Példaértékű tevékenysége, szakmai elkötelezettsége és tudása elismeréseként Dunaújváros Közgyűlése a Dunaújváros Közbiztonságáért Díjat Szűcs Iván r. őrnagy részére adományozta.

  • Létrehozva: 2015. április 23.