fő tartalom

Európai Fenntarthatósági Hét 2015.

2015. május 30-tól június 5-ig rendezik meg az első Európai Fenntarthatósági Hét (European Sustainable Development Week) rendezvényét. Az egész Európára kiterjedő kezdeményezést az Európai Fenntartható Fejlődési Hálózat (ESDN) támogatja, a hazai koordinációs központja pedig a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács lesz, mely programhoz Dunaújváros is csatlakozott. http://nfft.hu/europai-fenntarthatosagi-het-2015/europai-fenntarthatosag...

Több nyugat európai országban (pl. Franciaországban, ahol mindig egy, valamilyen aktuális környezetvédelmi téma köré szerveződnek az események) már komoly hagyománya van az ilyen jellegű rendezvénysorozatnak, aminek a legfőbb célja, hogy minél több fenntarthatósággal kapcsolatos szervezetet, tevékenységet, kezdeményezést mutasson be a széles közvéleménynek, s az emberek ne csak száraz tudományos tényeken keresztül szembesüljenek korunk jelentős fenntarthatósági kihívásaival.

A fenntarthatósági hét hazai szervezőjeként az NFFT sokrétű programok összegyűjtésével és felkínálásával igyekszik csatlakozni az európai rendezvényhez. A tudományos konferenciáktól kezdve a családi programokig sokféle esemény várja majd az érdeklődőket szerte az országban. A fenntarthatósági hét célja, hogy bemutassa: a fenntarthatóságról való gondolkodás segíti aktuális társadalmi (demográfiai, szociális, gazdasági és környezeti) problémáink megoldását, s hogy Magyarországot hosszú távon sikeres nemzetté tudjuk tenni.

A Mag – ökobázis

Helyszín: Dunaújváros, Kallos Dezső u. 1/a
Időpont: 2015.június 1.-14.
Szervezet: Ökologistic Környezetvédelmi Alapítvány

Az esemény rövid leírása:
Június első két hetében a megújuló települések és a fenntarthatóság jegyében létrehozunk egy közösségi teret. Ezen az eseményen a környezettudatos életmód minden szegmensébe betekintést engedünk előadásaink, programjaink segítségével más civil szervezetek és önkéntes környezeti nevelők közreműködésével. Kiemelt szerepet kap a közösség fogalma és az együtt gondolkodás környezeti hatásai. Helyi termelőknek engedünk teret, hogy bemutathassák portékáikat, és hogy vásárlóközösséget toborozhassanak.
Esemény kategóriája:közösségi, fesztivál/piac
Jelentkező szervezet jellege:civil szervezet
Célközönség:helyi lakosság, fiatalok, diákok
Téma: biodiverzitás, környezeti nevelés/munkák, helyi közösség támogatása

A rendezvényekről bővebben az alábbi linkre kattintva olvashat: http://nfft.hu/europai-fenntarthatosagi-het-2015/europai-fenntarthatosagi-het-2015programterkep/

  • Létrehozva: 2015. május 26.