fő tartalom

Folytatódik a TRIGGER - avagy utazás a kopoNYÁK körül című hangversenysorozat a Kortárs Művészeti Intézetben

Hírkép:  Folytatódik a TRIGGER - avagy utazás a kopoNYÁK körül című hangversenysorozat a Kortárs Művészeti Intézetben

2015. június 27-én, szombaton 19 órakor folytatódik a TRIGGER - avagy utazás a kopoNYÁK körül című hangversenysorozat a Kortárs Művészeti Intézetben. Közreműködik: Kisgyörgy Ilka - ének ; Mátrai Péter - elektronika ;Dóra Attila - szaxofon, preparált harsona ; Bolcsó Bálint - elektronika ; Fridrich Dávid - gitár ; Baráth Bálint - elektronika ; Nagy Ákos - elektronika, ütőhangszerek. Műsoron Baráth Bálint, Bolcsó Bálint és Nagy Ákos művei. A belépés díjtalan!

"A 20. század zenei világában igazán éles határvonalat a magnetofon zenei eszközként való használata, az elektronikus hangszerek és stúdiók létrejötte, valamint mindezek által az elektronikus zene megszületése jelentette. Ha kérdik, hogy „Mi a 20. századi zene legnagyobb vívmánya?”, kapásból rávágom: az elektronikus zene, hisz általa képesek vagyunk homunculust teremteni, és általa szinte bármit képesek vagyunk tervszerűen organizálni.
A fenti eredmények dacára a nagyközönség részéről a mai napig nem igazán elfogadott az elektromos hangjelzésekkel, elektromos hangkeltéssel, különféle szűrő és moduláló rendszerekkel operáló zene, ezért mindenféle történeti áttekintés helyett csak néhány kérdést teszünk fel:
- A zene vajon független az anyagától, amivel megszólaltatják?
- A zene vajon nem lehet szép, amikor olyan hangkeltő eszközzel, hangszerrel szólaltatják meg, ami tegnap még bútor volt, vagy mindennapi használatra kitalált tárgy?
- Vajon meglepődnek-e, ha azt mondom, hogy már száz és száz évekkel ezelőtt is kísérletezett gépekkel, gépzenével egy jezsuita szerzetes, illetve Arcimboldo és Leonardo is?
Az est során megszólaló darabok talán segítenek megtalálnunk a válaszokat." (Nagy Ákos)

Honlap: http://ica-d.hu/index.php?p=esemeny&id=146
Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/672777619522276/

  • Létrehozva: 2015. június 23.