fő tartalom

Strandfoci Kupa: A Homok Királyai

Hírkép: Strandfoci Kupa: A Homok Királyai

Balaskó Iván irányításával az Inox Csőszer együttese nyerte az idei Strandfoci Kupát és lett a Homok Királya! Remek idő, rengeteg néző és szebbnél szebb cselek, védések, gólok jellemezték az idei első strandfoci kupát, melyet a DVG Zrt. szervezett a Szalki-szigeten. A nyolc csapat szinte vérre menő mérkőzéseket játszott a forró homokban. A reggel kilenc órakor kezdődő csoportmérkőzéseken már látványos ollózásoknak és büntető párbajoknak lehettek szemtanúi a napozni vágyók, akik végig a pályák mellett nézték a strandfoci kupát.

Délutánra kialakultak a csoporthelyezések, majd ezután következtek a csaták a helyezések eldöntésére. A 7. helyet a kunszentmiklósi Mapet Power szerezte meg, az 5. helyet pedig a kulcsi utánpótlás fiataljai gyűjtötték be. Következett a döntőbe jutás, ahol a legjobb négy közé három dunaújvárosi, valamint a tavalyi győztes Chicago csapata került. A fővárosi együttes azonban hiába szerette volna, nem tudta megvédeni tavalyi címét, hiszen az elődöntőben és a 3. helyért is elvérzett a Frankcity Kálvin iskola ellen, így a finálét a Riki FC és az Inox Csőszer gárdái vívták egymással, mely igazi álomdöntő volt. A döntőt Éliás Zsolt vezetésével a Riki Fc kezdte jobban, hiszen három góllal is vezetett, de ekkor Balaskó Iván csapata megrázta magát és sorozatban hat gólt szerezve fordította meg a mérkőzést és lettek a Homok Királyai.

Strandfoci Kupa Dunaújváros 2015

Az eredményhirdetésen a dobogós csapatok kupát, oklevelet és érmeket kaptak a szervezőktől, valamint frissítő jegyeket, melyeket a közeli büfében vásárolhattak le. Természetesen a legjobbak díjazása sem maradt el, hiszen megválasztották a strandfoci legjobb kapusát, játékosát és gólkirályát, akiket egy -egy emlék serleggel jutalmaztak. A legjobb kapusnak járó elismerést az Inox hálóőre, Paco Ruit Rojas vehette át, aki tavaly a bajnokcsapat Videoton FC kapusedzője volt, a legjobb játékosnak Kuti Andrást (Riki FC) választották, míg a gólkirályi címet Palóka Csaba (Frankcity) szerezte meg tizenöt találattal

Strandfoci kupa a legjobb kapus

Petrás Gábor, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkára: Nagyon örülünk, hogy újra meg tudtuk tölteni a szabadstrand labdarúgó pályáját, még ebben a hatalmas kánikulában is rengetegen voltak kíváncsiak a Strandfoci Kupára. A mai rendezvény maximálisan elérte a célját, hiszen amellett, hogy jó szórakozási lehetőséget tudtunk biztosítani a nézőknek, sikerült ismét megmozgatnunk több mint száz sportolót. A kupa népszerűségét jelzi, hogy négy dunaújvárosi együttes mellett négy "vidéki" csapat is részt vett a megmérettetésen. A színvonalra sem lehetett panasz, igen jó és izgalmas meccseket játszottak a csapatok, így már most nyugodtan kijelenthetem, hogy lesz folytatása a rendezvénynek.

STRANDFOCI KUPA "A HOMOK KIRÁLYAI"
VÉGEREDMÉNY
1. HELY INOX CSŐSZER KFT
2. HELY RIKI FC
3. HELY FRANKCITY KÁLVIN ISKOLA
STRANDFOCI  KUPA KÜLÖNDÍJASOK
JÁTÉKOS KUTI ANDRÁS (RIKI FC)
KAPUS PACO RUIZ ROJAS (INOX CSŐSZER KFT)
GÓLKIRÁLY  PALÓKA CSABA (FRANKICTY KÁLVIN ISKOLA)

 

DUNAÚJVÁROSI LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG
Petrás Gábor Főtitkár
+ 36 70 616 59 41
dmjv.dlsz@gmail.com
www.dlsz.hu 

  • Létrehozva: 2015. július 6.