fő tartalom

Rászoruló gyerekek táborozhattak ingyen

Hírkép: Rászoruló gyerekek táborozhattak ingyen

Mintegy hetven rászoruló gyermek szerezhetett életre szóló élményeket a mohácsi lovas táborban az önkormányzat támogatásával. Cserna Gábor polgármester sajtótájékoztató keretében elmondta, a táborozás lehetőségéről még májusban kereste meg az önkormányzatot a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Dunaújvárosi Tankerülete. Támogatást kértek arra, hogy a Mohácsi Lovasklubban táborozhassanak a gyermekek.http://dunaujvaros.com/hirek/201507/raszorulo_gyerekek_taborozhatnak_ingyen

Mohács történelmét élőben is láthatták a gyermekek, mindamellett, hogy egy más jellegű, egészségileg is feltöltődést nyújtó környezetben, felújított, családias hangulatú panzióban üdülhettek- mondta a polgármester, majd hozzátette, a közgyűlés három millió forinttal támogatta a tábor megvalósulását.

Ebből az összegből hetven halmozottan hátrányos, rászoruló gyermek tudott két turnusban elutazni. Az egyhetes táborban napi ötszöri étkezést és számos kikapcsolódási lehetőséget biztosítottak a gyerekeknek, hogy életre szóló élményben legyen részük.

Moravecz Attila, a dunaújvárosi tankerület vezetője elmondta, az Útkeresés Segítő Szolgálat munkatársai koordinálták és szervezték meg a csoportokat a város valamennyi általános iskolájából.

A lovaglás, a lótartás, a lóápolás mellett számos program várt a diákokra. Különféle sportolási lehetőséggel tölthették szabadidejüket, valamint a városnézés alkalmával jártak a busó-múzeumban, II. Lajos király szobránál, a világ egyetlen taposómalmában.

http://dunaujvaros.com/hirek/201507/raszorulo_gyerekek_taborozhatnak_ingyen

  • Létrehozva: 2015. július 17.