fő tartalom

Napközis nyaralás a városban

Hírkép: Napközis nyaralás a városban

Javában tombol a nyár, ennek ellenére nem mindenki teheti meg, hogy több hét szabadságot vegyen ki, s nyaralni utazzon a családjával együtt. Amíg a szülők dolgoznak, a gyermekeiket igyekeznek biztos helyen tudni. http://dunaujvaros.com/hirek/201507/napkozis_nyaralas_a_varosban

A városi napközis tábor a lehető legtökéletesebben valósítja meg az igényeket - ezt tapasztaltuk, amikor ellátogattunk az idei tábor központjába, a Vasvári iskolába. Orbán László, a táborvezető beavatott minket a részletekbe.

- A városi napközis tábor a megszokott és jól bevált hagyományok szerint működik az idén is június 16-tól augusztus 7-ig, minden hétköznap 6 és 16 óra között. Kéthetes ciklusokra osztjuk ezt az időszakot. Természetesen a rendszer rugalmas, ha a szülőknek csak egy-két napra van szükségük a gyermekük, gyermekeik felügyeletére, akkor csak arra a pár napra veszik igénybe ezt a szolgáltatást. A napi díj 764 forint gyermekenként, amely tartalmazza a napi háromszori érkezést (reggeli, ebéd, uzsonna) és a közösségi, illetve kulturális programokat is. Ez az iskola látja el a bázisiskola funkcióját, de a Béke városrészi Arany és a Római városrészi Gárdonyi iskolában is szerveztek gyülekezőhelyeket. Itt pedagógusok fogadják a gyermekeket, majd elviszik őket a Vasváriba, s nap végén visszaviszik őket a gyülekezőhelyre.

Egy-egy nap fő váza általában hasonlóan alakul. Reggel hat órától nyolcig van gyülekező, majd reggeli következik. Fél tíztől zajlik egy hatvan perces, tánc, kézműves, vagy matematikai-jellegű foglalkozás, de volt már kémiai kísérleteket bemutató foglalkozás is. Fél tizenegytől fél egyig a Fabó Éva Sportuszodába mennek a nebulók. Ezt követi az ebéd, majd egy szintén hatvanperces szabadidős játékfoglalkozás. Délután két órától pedig már többen érkeznek is a gyermekeikért.

- A délelőtti foglalkozásokon nagy siker a kézműves foglalkozás, a tánc és az uszodai program is. De vannak színházi foglalkozások, valamint sportnapunk, és a moziba is el szoktunk látogatni minden héten legalább egyszer. A délutáni szabadidős foglalkozásokon előtérbe kerül a sport, a foci, vagy olykor egy-egy nívósabb játszótér felkeresése. Sajnos, ekkor már nem lehet hosszabb programot szervezni, mert a gyermekekért változó időközökben érkeznek a szülők – meséli László, majd hozzáteszi: - A tábor üzemeltetője az önkormányzat és nagyon örülünk annak, hogy megfelelő forrást biztosít a foglalkozások kellékeinek, anyagainak megvásárlásához (színes, hajtogató- és rajzpapírok, gyurmák, fonalak, stb). Kiemelném, hogy a Fészek Tanétteremben is remek az ellátás, ízletes és bőséges adag étellel várnak minket minden nap. Végül a kollégáknak is köszönetem fejezném ki, hiszen áldozatos munkájuk elengedhetetlen a tábor kifogástalan működéséhez.

Gyermeki szavak:

Zsákovics Márk, a Szilágyi iskola volt 4. osztályos tanulója:

- Nagyon imádom ezt a tábort, pedig még csak egy hete vagyok itt! Sokat játszhatok, nagyon változatos és jó programok vannak és sok új barátot szereztem már! Legfőképpen rajzolni szoktam, az udvaron pedig általában focizom. De nagyon tetszett a mozi is.

Dragon Luca Anna, a Petőfi iskola volt leendő 3. osztályos tanulója:

- Két hetet töltöttem már a táborban, de később még leszek pár napot. A kedvenc programom az uszoda és a mozi-látogatás. Legutóbb a Dinó kalandot néztük meg, és nagyon tetszett. Az uszodát azért élvezem, mert már régóta tudok úszni. Sok osztálytársam van a táborban, de azért új barátságokat is kötöttem itt.

A táborban az idei csúcslétszám a 124 gyermek, jelenleg 74-en vesz részt a programokban.

Szóládi Zoltán

http://dunaujvaros.com/hirek/201507/napkozis_nyaralas_a_varosban

  • Létrehozva: 2015. július 27.