fő tartalom

Iskolakezdési támogatást nyújt az önkormányzat - Igényelje, akinek jár!

Hírkép: Iskolakezdési támogatást nyújt az önkormányzat - Igényelje, akinek jár!

Eddig még rendkívül kevesen igényelték az önkormányzat által nyújtott iskolakezdési támogatást. A lehetőségre ismételten felhívta az érintett szülők figyelmét Cserna Gábor polgármester és Vargáné dr. Sürü Renáta jegyző. http://dunaujvaros.com/hirek/201508/iskolakezdesi_tamogatast_nyujt_az_on...

Ahogy arról már korábban is tájékoztatták a lakosságot, az önkormányzat tízezer forint iskolakezdési támogatást nyújt minden olyan dunaújvárosi lakóhellyel rendelkező szülőnek, akinek gyermeke most kezdi meg először az elsős osztályt és a családban az egy főre jutó nettó jövedelem nem haladja meg a 85.500 forintot, gyermekét egyedül nevelő szülő esetén a 99.750 forintot.

Cserna Gábor polgármester elmondta, mivel kedden kezdődik az új tanév, ezért fontosnak tartották ismételten felhívni a szülők figyelmét erre a támogatásra.

-Négyszáz fővel kalkulált az önkormányzat, ennyi keretet különítettünk el a költségvetésben. Eddig csupán negyvenhárman igényelték a támogatást, harminc esetben a már jogerős határozat értelmében postázták is az összeget- ismertette az eddigi adatokat a polgármester.

Mint mondta, szeptember 30-ig lehet a kérvényeket benyújtani (a szükséges dokumentumokkal, például iskolalátogatási igazolással vagy felvételi határozattal). Azt is hozzátette Cserna Gábor, hogy amennyiben a határidőig nem kerül felhasználásra a keret, elképzelhető, a jövőben kibővítik a támogatandók körét.

Vargáné dr. Sürü Renáta a részletes információk között említette, hogy a támogatás igényléséhez dunaújvárosi lakóhellyel kell rendelkeznie a családnak, de nem szükséges, hogy dunaújvárosi iskolába járjon a gyermek. A jegyző azt is mondta, a Dunaújvárosi Tankerület adatai alapján háromszáznegyvenhat elsős kezdi meg tanulmányait valamely helyi általános iskolában.

http://dunaujvaros.com/hirek/201508/iskolakezdesi_tamogatast_nyujt_az_on...

  • Létrehozva: 2015. szeptember 1.