fő tartalom

Egy nemes cél szolgálatában - 25 éves a Jószolgálati Otthon

Hírkép: Egy nemes cél szolgálatában - 25 éves a Jószolgálati Otthon

Fennállásának huszonötödik évfordulóját ünnepelte csütörtökön a dunaújvárosi Jószolgálati Otthon a Bartók Kamaraszínház nagytermében. Ünnep, öröm, megható pillanatok. Az est során az önkéntesek műsorai mellett fellépett még Suplicz Mihály, aki három társával adott elő egy mesejátékot. A No Control Dance Club szintén tiszteletét tette műsorával ezen a jeles évfordulón. A gárdonyis diákok is előadták műsorukat, de az est legszebb pillnata talán mégis az volt, mikor a Jószolgálati Otthon lakó a Valahol Európában című musicalből adtak elő részletet. A szép évforduló alkalmából köszöntötték a 25 éve az intézményben dolgozó kollégákat: Kecskés Rózsát és Ruppertné Koczka Erikát. http://dunaujvaros.com/hirek/201509/egy_nemes_cel_szolgalataban_25_eves_...

Az ünnepségen jelen volt Cserna Gábor, városunk polgármestere is, aki beszédében kifejtette, hogy a XXI. századi mindennapjainkban olyan civilizációban élünk, ahol egyetlen ember sem várhat el több szeretetet, figyelmet és bizalmat, mint amennyit önmaga tanúsít embertársai iránt. Különösképpen igaz ez a fogyatékkal nem rendelkező és fogyatékos emberek közötti viszonyban. A polgármester örömmel emlékezett szerint az elfogadás és befogadás legszebb példájára a 2012. június 27-én átadott Ability Élménykertre, amely hatalmas összefogással épült meg. "Ez a kert, ugyan játékos formában, de mégiscsak megmutatja a fogyatékkal élők mindennapos nehézségeit. Az Élménykert több száz dunaújvárosi önkéntes munkájának, hitének, szeretetének eredménye. Átadásán jelen volt Bekk Mária asszony, Kövér László házelnök úr felesége és kislánya" - idézte fel azt a napot Cserna Gábor.

-Dunaújváros Önkormányzata kiemelt figyelmet fordít fogyatékkal élő lakóira - folytatta beszédét a polgármester. Mint ahogyan eddig, úgy a jövőben is támogatjuk a Jószolgálati Otthon működését. Rendkívül fontosnak tartom, hogy a kormány beillesztette a köznevelésbe az önkéntes munkát, így Dunaújváros középfokú tanintézményeinek diákjai egyre több időt fordítanak arra, hogy szebbé tegyék a Jószolgálati Otthon gondozottjainak mindennapjait. És ami a legnagyszerűbb: közben barátságok születnek - emelte ki Cserna Gábor.

-Kívánom, hogy a Jószolgálati Otthon gondozottjai legyenek mindig törekvő, hasznos és boldog polgárai Dunaújvárosnak - zárta beszédét a polgármester, melynek végén köszönetet mondott a Jószolgálati Otthon vezetőjének, Kecskés Rózsának és az ott évek óta áldozatos munkát nyújtó dolgozóknak.

http://dunaujvaros.com/hirek/201509/egy_nemes_cel_szolgalataban_25_eves_...

  • Létrehozva: 2015. szeptember 4.