fő tartalom

Nagy lépés kis cipőben - Pályaátadó a Pajtás utcai óvodában

Hírkép: Nagy lépés kis cipőben - Pályaátadó a Pajtás utcai óvodában

Ma délelőtt ünnepélyes keretek között adták át a Pajtás utcai, Római Városrészi Tagóvodában azt a műfüves focipályát, mely az önkormányzat és az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány együttműködése révén készülhetett el. http://dunaujvaros.com/hirek/201510/nagy_lepes_kis_cipoben_palyaatado_a_...

Valójában nem is egy műfüves pályáról beszélünk, hiszen a Pajtás utcai óvodán kívül a Százszorszép Óvoda is hasonló játéktérrel büszkélkedhet. Dunaújváros önkormányzatán és az Ovi-Foci Alapítványon kívül még több városi vállalkozás is támogatta ezt a nemes célt. Az ünnepélyes átadón jelen volt dr. Dorkota Lajos, Fejér megye díszpolgára, dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő, Cserna Gábor, városunk polgármestere és dr. Molnár Andrea az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány elnöke, a város alpolgármesterei valamint a támogatók képviselői.

A köszöntő beszéd után az ovisok adták elő aerobik és pom-pom bemutatójukat, melyre már nagyon régóta és nagyon sokat készültek. Ezt követően Cserna Gábor köszöntötte a megjelenteket. Beszédében elmondta, hogy önkormányzat 2013-ban pályázott az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány „Ovi-Foci, Ovi-Sport” programjának megvalósítására.

Hingyi László és Sztankovics László képviselők egyéni képviselői indítványt nyújtottak be a program megvalósításáért. Dunaújváros Közgyűlése támogatta a két képviselő indítványát, és 5.700.000 forint önrészt biztosított a két műfüves pálya megépítéséhez. A polgármester szólt arról is, hogy azért támogatták ezt a programot, mert azonos a kormányzati szándék és Dunaújváros önkormányzatának elképzelése a tekintetben, hogy minden gyermek sportoljon, kulturált körülmények között mozogjon!

„Sok ilyen pályára van szükség ahhoz, hogy gyermekeink örömmel sportoljanak és a játék hozadékaként testi-lelki egyensúlyban nevelkedő, egészséges felnőttekké váljanak. A labdajátékok, így a foci is, sok képességet, készséget fejlesztenek. Gyermekeink már óvodásként megtanulják tiszteletben tartani a közösségi magatartás szabályait, együttműködőek, nyitottak, toleránsak, türelmesek lesznek egymáshoz és a környezetükhöz – emelte ki Cserna Gábor. „Valamennyien büszkék lehetünk arra, hogy az Ovi-Foci pálya jogi oltalommal rendelkező magyar innováció. Kifejezetten óvodások számára kifejlesztett kisméretű, több sportág művelésére alkalmas műfüves-multifunkciós pálya – tette hozzá a polgármester.

A polgármesteri beszéd után a Gyenes Józsefné, az intézmény vezetője köszönte meg a sok támogatást melynek révén elkészülhetett a műfüves pálya és a gyerekeket arra buzdította, hogy használják azt minél többet. Dr Molnár Andrea, az Ovi-Foci Nonprofit Alapítvány elnöke beszédében kiemelte, hogy ez a kezdeményezés még Buzánszky Jenőnek, az Aranycsapat tagjának nevéhez fűződik, akire a sok más jeles eredmény mellett, emiatt a kezdeményezés miatt is meleg szívvel gondol vissza. Az elnök asszony is megköszönte az önkormányzat és a vállalkozók támogatását és elmondta, hogy ez a műfüves pálya a 125. a sorban, melyet az Alapítvány eddig át tudott adni a kicsiknek, hogy minél többet sportolhassanak, mozoghassanak.

A beszédeket követően a pálya ünnepélyes átadására került sor: dr. Dorkota Lajos, Cserna Gábor, Gyenes Józsefné és dr. Molnár Andrea közösen vágták el a nemzeti színű szalagot jelképesen megnyitva ezzel az utat az óvodások előtt, akik már türelmetlenül várták, hogy egy focigála keretén belül birtokba vehessék új pályájukat.

http://dunaujvaros.com/hirek/201510/nagy_lepes_kis_cipoben_palyaatado_a_...

  • Létrehozva: 2015. október 2.