fő tartalom

Jótékonysági program a mentőállomásért - Mikulásfutás a Városházáig

Hírkép: Jótékonysági program a mentőállomásért - Mikulásfutás a Városházáig

A helyi mentőállomás támogatásáért jótékonysági Mikulásfutást szerveznek december 6-án, vasárnap a főiskolától a Városháza térig. A nevezési díjból és az egyéb felajánlásokból származó bevételt a mentőállomás új eszközök beszerzésére fordítaná. http://dunaujvaros.com/hirek/201511/jotekonysagi_program_a_mentoallomase...

Karitatív szolgálatban is jeleskednek a Dunaújvárosi Főiskola hallgatói. Pap Zoltán, a Hallgatói Önkormányzatok elnökségi tagja a hagyományőrzéssel foglalkozik. Mint mondta, minden évben akadt valamilyen alkalom, amellyel kifejezhetik felelősségvállalásukat a város iránt. A Mikulásfutásból ez lesz az első alkalom.

Festettünk óvodát, ajándékokat, ruhákat gyűjtöttünk korábban, és cipős doboz jelleggel adományokat is. Idén a Mikulásfutást választottuk, amivel a városi mentőállomást szeretnénk támogatni. A főiskola kollégiumában december elején tartjuk a Mikulás lépcsőfutó versenyt, amikor is a 33-as kollégium földszintjétől a hetedik emeletig futnak a hallgatók. Voltaképpen ennek bővítése és a város szintjére való emelése a mostani Mikulásfutás.

A főiskolától a Városházáig, az ott felállított Mikuláskuckóig zajló futásra december 6-án 9 órától lehet majd regisztrálni a Táncsics utca 1/A-ban. A futás 10 órakor kezdődik (rendőrségi felvezetéssel, kísérettel a biztonság érdekében), a táv közben érintik a mentőállomást is. Az esemény fővédnökei Cserna Gábor polgármester és dr. András István, a főiskola rektora.

Természetesen azt várjuk ettől a futástól, hogy a mentőszolgálat valamiféle fejlesztést is megvalósíthasson majd a jobb működése érdekében. Ugyanakkor nagyon sok érdeklődőt várunk futásra, készülünk mi is. A főiskola előtti parkot hangulatosan feldíszítjük. Tea, zene, ritmus, mindenki részére nyitott a program és teljesíthető! Mikulásnagykövetünk Kovács István futó lesz.

  • Létrehozva: 2015. november 24.