fő tartalom

Megérdemelt jutalom a kézilabdázóknak

Hírkép: Megérdemelt jutalom a kézilabdázóknak

Önkormányzati jutalomban részesültek ma délelőtt az EHF Kupát nyert dunaújvárosi kézilabdázók, akik a jövőben is mindent megtesznek azért, hogy városunk hírnevét öregbítsék. http://dunaujvaros.com/hirek/201609/megerdemelt_jutalom_a_kezilabdazoknak

A közgyűlés egy rendeletének értelmében pénzjutalomban részesítette a nemzetközi EHF-kupagyőztes Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia sportolóit, sportszakembereit. Az önkormányzat jutalmát ünnepélyes keretek között adták át a közgyűlés elején. A közgyűlési méltatás szerint a 2011-ben alakult akadémiának az eltelt évek alatt mutatott teljesítményére és küzdőszellemére méltán lehet büszke városunk. Ez év májusában a DKKA 29-21-re győzte le a német Metzingen csapatát a női kézilabda EHF Kupa döntőjének visszavágóján, így 55-49-es összesítéssel elhódította a trófeát. A Veszprém Arénában több mint négyezer ember előtt játszott a csapatunk, öregbítve ezzel városunk jó hírnevét.

Az eredményes szereplés, és a sikeres szakmai munka elismeréseként a közgyűlés pénzjutalomban részesítette az EHF Kupa győztes DKKA – Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia Nonprofit Kft. sportolóit és sportszakembereit.

Az akadémia nevében Radulovics Bojana szakmai igazgató, valamint Szemenyei István ügyvezető vette át az elismerést Cserna Gábor polgármestertől. A díjazottak tiszteletére Izsák Máté, az Oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottság elnöke mondott pohárköszöntőt.
Érthető örömmel nyilatkozott az ünnepség után Szemenyei István, a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia ügyvezetője is, aki szerint az elismerés további sikerek elérésére sarkallhatja a csapat tagjait.

- Dicsőségről, sikerről megemlékezni mindig nagyon jó, mert erőt merít belőle az ember, s ha ehhez az emlékezéshez elismerés, jutalom is párosul, ráadásul a város elsőszámú testületétől, a közgyűléstől, az mindenképpen megdobogtatja az ember szívét és újabb sikerek elérésére inspirálja. A dunaújvárosi közvélemény szeretetét és biztatását egyfajta módon tudjuk meghálálni, csupaszív, harcos játékkal, amely egyébként úgy gondolom, hogy alapvetően jellemzi ezt a társaságot. Nehéz bajnokság elé nézünk, jelentősen átalakult és megerősödött csapatok fenik ránk a fogukat, bizonyára lesznek rosszabb periódusok is, de egyvalamiből nem engedhetünk soha, egyetlen percre sem, ez pedig a feltétel nélküli küzdelem, a csupaszív játék, a DKKA mezének büszke viselése – fogalmazta meg gondolatait Szemenyei István.

  • Létrehozva: 2016. szeptember 22.