fő tartalom

DR. SZABÓ ZOLTÁN – A SPÁRTAI HŐS

Hírkép: DR. SZABÓ ZOLTÁN – A SPÁRTAI HŐS

Az Intercisa Múzeum szeretettel vár minden kedves érdeklődőt DR. SZABÓ ZOLTÁN – A SPÁRTAI HŐS c. (a Szent Pantaleon Kórház belgyógyász főorvosa) vetített, képes előadására. Időpont: 2016.október 28., 17 óra. Helyszín: 2400 Dunaújváros, Városháza tér 4., Intercisa Múzeum II. emelet, előadóterem. Az előadáson való részvétel díjmentes.

Dr. Szabó Zoltán belgyógyász főorvos tizenegy évvel ezelőtt komoly elhatározás után letette a cigarettát és életmódváltásba kezdett. Szabó doktor úr tudta, hogy a régi szenvedélyétől úgy tud megszabadulni a leghatékonyabban, ha egy másik szenvedély váltja fel azt, ezért elkezdett futni, amiben pedig örömét lelte és szívesen csinálta.  Az újrakezdés fokozatosan egyre nagyobb cél kitűzésével kezdődött és egyre nagyobb kihívás elé állította magát.

„A Spartathlon egy 246 kilométeres 36 órás ultramaratoni futóverseny Görögországban, Athén és Spárta között. Az 1983 óta évente rendezett verseny szeptember utolsó péntekén rajtol, és a futók az Akropolisz lábától Leonidász király Spárta főterén álló szobráig futnak. A verseny az egyik legkeményebb ultramaratoni futás a világon, és negyedszázados története során számos magyar sikert hozott.”

A Spartathlon Magyar Csapat első dunaújvárosi versenyzőjeként teljesítette a 246 kilóméteres távot, 370 versenyzőből 83.-ként haladt át a célvonalon és érinthette meg a Leonidasz –szobor lábát.

Az előadáson való részvétel díjmentes.

Bővebb felvilágosítás kérhető a 25/411-315 és 25/408-970 telefonszámokon, illetve:

E-mail: intercisamuz@gmail.com

Honlap: www.intercisamuzeum.hu 

 

Támogatók: Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata, D-online, InfoDunaújváros, Dunaújvárosi Hírlap, Szuperinfó, Rádió24, ArtKalauz, museum.hu

  • Létrehozva: 2016. október 25.