fő tartalom

Tájékoztatás

A H5N8 madárinfluenza vírus által okozott megbetegedéssel kapcsolatos járványhelyzetre való tekintettel az Országos Főállatorvos 1/2017. számú határozatával szigorította a baromfitartással kapcsolatos szabályokat, illetve az afrikai sertéspestis Magyarországra történő esetleges behurcolásának késedelem nélküli felderítése érdekében a 2/2017. számú határozata jelent meg.

Ennek értelmében:

"Az ország területén található valamennyi állattartóra vonatkozóan előírom, hogy baromfi csak zártan tartható vagy amennyiben ez nem megoldható, a kifutót megfelelő erősségű madárhálóval kell védeni. A madárhálóval fedett résznek, amelyre a baromfi kiengedhető, legalább az állattartó épület alapterületének megegyező nagyságúnak kell lennie. A leírt feltételek visszavonásig, illetve új feltételrendszer kihirdetéséig maradnak hatályban."

"A sertéstartóknak az Éltv.-ben foglalt bejelentési kötelezettségük teljesítése során az észleléstől számított 24 órán belül kell jelenteniük a szolgáltató állatorvosnak, ha sertésük elhullott vagy megbetegedett."

 

Dr. Kovács Péter járási hivatalvezető megbízásából

Dr. Szlávik Ferenc osztályvezető

járási főállatorvos

  • Létrehozva: 2017. március 1.