fő tartalom

Előkészületi fázisban az új kézilabdacsarnok

Hírkép: Előkészületi fázisban az új kézilabdacsarnok

Ötszáz millió forintból fejlesztik a labdarúgó stadiont, megkezdik a kézilabdacsarnok és az elektromobilitással kapcsolatos feladatok előkészítését- többek között ezekről döntöttek a csütörtöki rendkívüli közgyűlésen. https://dunaujvaros.com/hirek/201703/elokeszuleti_fazisban_az_uj_kezilab...

A kormány a stadionfejlesztési programjának részeként arról határozott korábban, hogy a Dunaújvárosi Labdarúgó Stadion felújítására összesen 900 millió forintot biztosít: az első ütemre 400, a második ütemre 500 millió forintot. Kormányhatározat okán először a második ütem megvalósítására fog sor kerülni. A rendkívüli közgyűlésen a koncepciótervek, engedélyezési és kiviteli tervek elkészítéséről határoztak a képviselők. Ebből a pénzből a Magyar Labdarúgó Szövetség minimum „C” kategóriás stadionokra vonatkozó előírásainak megfelelően végeznek felújításokat, többek között egy főépület megépítését tartalmazza, és hozzá a szükséges kiszolgálóegységeket.

A Dunaújvárosi Jégkorong Kft. 30 millió forint kölcsönt kért az önkormányzattól, hogy működését fent tudja tartani a várható TAO-források beérkezéséig. A közgyűlés biztosította a felnőtt jégkorongcsapat számára a kölcsönt, a visszafizetési határidőt 2018. január 31-i dátummal jelölték meg.

A DV N Zrt. végezte a Városháza tér és a Római városrész megújulását célzó projektek tervezését és kivitelezését. A cég megküldte a tulajdonos önkormányzat számára a projektek tavalyi évre vonatkozó beszámolóját. A rendkívüli közgyűlésen arról is határoztak a képviselők, hogy újabb, a kormány és az önkormányzat közötti együttműködési megállapodás végrehajtásával kapcsolatos feladatokkal is megbízzák a céget. Ilyen például az elektromobilitással összefüggő feladatok végrehajtása, a dunaújvárosi labdarúgó stadion fejlesztésének második üteme, és a Dunaújvárosi Kézilabdacsarnok fejlesztésének előkészítése.

Az utóbbi időben egyre több szervezési, előkészítői feladatot jelent a hivatal számára a különböző fejlesztési projektek, a Modern Városok Program beruházásai. Emiatt szükség van még egy hivatali autó beszerzésére, amelyet jóvá is hagytak az ülésen.

Zárt ülésen döntöttek a képviselők a Mezőföldi Regionális Víziközmű Kft.-ben levő üzletrész értékesítésére, valamint Dunaújváros víziközműveinek üzemeltetése kérdésében a Mezőföldi Regionális Víziközmű Kft.-vel kötött bérleti-üzemeltetési szerződés megszüntetésére vonatkozóan.

  • Létrehozva: 2017. március 2.