fő tartalom

A Magyar Táncművészeti Egyetem felvételt hirdet a 2017/18-as tanévre - színházi táncművész szakra

A színházi tánc szakra azok a lányok és fiúk jelentkezhetnek, akik a 2016-2017-es tanévben fejezik be az általános iskola 8. osztályát, illetve ennek megfelelő tanulmányaikat, és nem idősebbek 16 évesnél. A képzés teljes időtartama 5 év, melynek első 2 éve előképző, ezt követi a gimnáziumi tanulmányokkal párhuzamos 3 éves főiskolai képzés a táncművész szak színházi tánc szakirányán. A felvételi követelmény: alapszintű mozgástapasztalat, nyitottság a kreativitás felé, valamint: előnyt jelent az alapfokú klasszikus balett ismeret. Jelentkezési határidő: 2017. május 15.

Színházi tánc szak

A színházi tánc szakra azok a lányok és fiúk jelentkezhetnek, akik a 2016-2017-es tanévben fejezik be az általános iskola 8. osztályát, illetve ennek megfelelő tanulmányaikat, és nem idősebbek 16 évesnél.

A színházi tánc előkészítő képzés a professzionális táncművész pályára készít fel, és mindennapos (napi 5-6 órányi) szakmai gyakorlati képzést foglal magába. A képzés során a hallgatók alapvető tánctechnikákat, színházi táncot, színészi játékot tanulnak, valamint időről időre fellépnek különböző előadásokon.

A növendékek a szakmai képzéssel párhuzamosan a főiskola Nádasi Ferenc Gimnáziumában végzik középiskolai tanulmányaikat és szereznek érettségi bizonyítványt.

Gimnáziumunkban tanító kollégáink nemcsak a tánc- és társművészeteket szerető tanárok, hanem olyan pedagógusok is, akik pontosan tudják, hogy diákjaink számára a folyamatos kettős (szakma-iskola), olykor hármas leterhelés (szakma - iskola - fellépések) mellett komoly feladat a gimnáziumi ismeretek elsajátítása. Tanáraink oktatási módszerei lehetővé teszik, hogy közismereti téren is kellően felkészültek legyenek diákjaink. Egyedi tantervű nyolcosztályos gimnáziumunk az átlagosnál több művészetelméleti képzést biztosít.

Első idegen nyelv: angol vagy a német nyelv

A képzés teljes időtartama 5 év, melynek első 2 éve előképző, ezt követi a gimnáziumi tanulmányokkal párhuzamos 3 éves főiskolai képzés a táncművész szak színházi tánc szakirányán. 

Igény esetén a növendékek számára kollégiumi elhelyezést biztosítunk. A felvételi vizsga célja a megfelelő testalkatú, megfelelő táncos adottságokkal és művészi készséggel rendelkező gyerekek kiválogatása.

A felvételi követelmény: alapszintű mozgástapasztalat, nyitottság a kreativitás felé, valamint: előnyt jelent az alapfokú klasszikus balett ismeret.

A felvételi eljárás részei:

1. Klasszikus balett gyakorlatok.

2. A vizsgáztató bizottság tagja által bemutatott gyakorlatok, gyakorlatsorok megismétlése.

3. Általános motivációs elbeszélgetés.

Jelentkezési lap letölthető: www.mtf.hu

A jelentkezésnek tartalmaznia kell a jelentkező

- nevét,

- születési helyét és idejét,

- kérjük, tüntessék fel, hogy a jelen tanévben az általános iskola mely osztályát végzi,

- milyen tanulmányi eredménnyel (a megelőző tanévi bizonyítványának másolatát mellékleteken csatolni kell!),

- valamint felbélyegzett, megcímzett válaszborítékot – kérjük – mellékelni szíveskedjenek!

A vidékről érkező jelentkezők a felvételi vizsgával kapcsolatos utazás és fővárosi tartózkodás költségeit maguk fedezik.

Jelentkezési határidő: 2017. május 15.

Postacím: Magyar Táncművészeti Főiskola Moderntánc Tanszék 1592 Budapest Zugló I., Pf.472 7

Felvételi vizsga: 2017. május 20., szombat

A pontos időbeosztásról minden jelentkező személyre szóló tájékoztatást kap. A felvételi eljárás díja 1000 Ft, melynek befizetéséhez csekket küldünk.

A Főiskola nyíltnapjairól, előadásairól, további felvételi lehetőségről honlapunkon tájékozódhat: www.mtf.hu, illetve Németh Rita koordinátortól a 20/222-4282 számon.

  • Létrehozva: 2017. május 4.