fő tartalom

Ötödik hely az önkormányzatok kupáján

Hírkép: Ötödik hely az önkormányzatok kupáján

Veretlenül, az ötödik helyen fejezte be a Magyar Önkormányzatok III. Foci Kupáját városunk labdarúgó csapata. A rengeteg jó gárdát felvonultató tornán, veretlenül, 12 gólt lőve és hat gólt kapva vitte Dunaújváros jó hírét csapatunk, melyhez természetesen jár a gratuláció. A csapat tagjai: Váradi Ákos, Szabó Zsolt, Szabó Gergő, Szabó László, Cserni Béla, Farkas Róbert, Elter Zoltán, Dorogi Viktor, Somogyi Jenő, Tóth Imre (csapatvezető). https://dunaujvaros.com/hirek/201705/otodik_hely_az_onkormanyzatok_kupajan

Egy kicsit ráijesztett az esős időjárás vasárnap reggel a Magyar Önkormányzatok III. Foci Kupájának résztvevőire. Azonban a megnyitóra felsorakozott 64 csapat szerencsére az államtitkári köszöntőt már úgy hallgathatta, hogy az eső elállt és a nap is előbújt.
A XVI. kerületi, Ikarus BSE Sporttelepen nagyszerű műfüves pályák várták az „XL” és az „L” csoport gárdáit. Budapest Főváros Önkormányzata, és tizenhét fővárosi kerület önkormányzata mellett a megyei jogú városok, valamint a 10 ezer főnél nagyobb lélekszámú települések önkormányzatai vettek részt a rangos megméretésen. A sportolás mellett a jótékonyság is főszerepet kapott, ugyanis a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány számára indítottak jótékony célú ajándékgyűjtést a szervezők. Természetesen a Dunaújvárost képviselő küldöttség is csomagokkal megrakodva érkezett és a pályán is nagyszerűen teljesített.

Nagyon erős csoportba került az újvárosi csapat, mely azonban minden meccsét megnyerve jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba. A legjobb 16 között a Salgótarján várt a mieink, s az izgalmas csatában mindét együttes egy-egy gólt tudott szerezni, így a továbbjutást büntetőkkel döntötték el. Az újvárosi fiúk egyszer sem hibáztak, míg a tarjániak harmadik játékosának lövését Elter Zoltán hárította, bejuttatva a legjobb nyolc közé a mieinket.

A legjobb négy közé jutásért a szombathelyi önkormányzat csapatával kellett megmérkőzni. Sajnos sok helyzetet kihagytak az újvárosiak, így a többnyire a védekezésükkel törődő vasiak megúszták kapott gól nélkül a találkozót – megint következhettek a hétméteresek. Az első három büntetőt mindkét gárda berúgta, de a negyedik sorozatban eldőlt a párharc, sajnos a Szombathelyi Önkormányzat javára (végül a tornát is ők nyerték), így az 5. helyen végzett csapatunk. A rengeteg jó gárdát felvonultató tornán, veretlenül, 12 gólt lőve és hat gólt kapva vitte Dunaújváros jó hírét csapatunk, melyhez természetesen jár a gratuláció.
 
A csapat tagjai
: Váradi Ákos, Szabó Zsolt, Szabó Gergő, Szabó László, Cserni Béla, Farkas Róbert, Elter Zoltán, Dorogi Viktor, Somogyi Jenő, Tóth Imre (csapatvezető).

  • Létrehozva: 2017. május 11.