fő tartalom

Békét a világnak! - Dunaújvárosból

Hírkép: Békét a világnak! - Dunaújvárosból

Pénteken nyílt meg a képzőművészek egyik legnagyobb nemzetközi seregszemléje, az 57. Velencei Biennálé. Hazánkat egy dunaújvárosi művész, a Munkácsy-díjas Várnai Gyula képviseli. https://dunaujvaros.com/hirek/201705/beket_a_vilagnak_dunaujvarosbol

Magyarországot egy dunaújvárosi művész, a Munkácsy-díjas Várnai Gyula képviseli, aki dr. Petrányi Zsolt kurátorral a Peace on Earth! (Békét a világnak!) című projektet állították ki a magyar pavilonban.

Fotó:MTI
 

Várnai Gyulát telefonon értük utol, aki a nagy forgatag és fáradság közepette megosztott néhány gondolatot az eddigi tapasztalatokról.

-A pályázatunkat a szakmai zsűri tavaly ősszel bírálta el, akkor derült ki, hogy a mi munkánk képviselheti majd Magyarországot ezen a nemzetközi seregszemlén. Azóta folyamatosan dolgoztunk az installációk készítésén a tervek alapján. Úgy érzem, mindent úgy sikerült megvalósítanunk, ahogyan azt kigondoltuk. Mi április 28-án érkeztük a biennálé helyszínére, hogy összeállítsuk a tárlatunkat. A megnyitó most pénteken volt, amelyen nagyon pozitívan fogadták a kiállítást. Már nagyon sok látogató megfordult, úgy gondolom, jól sikerült megvalósítanunk a kitűzött célt.

Várnai Gyuláék jövő héten kedden érkeznek haza, a nagyközönség pedig november 26-ig tekintheti meg a nyolcvanhat ország művészeinek válogatott munkáit Velencében.

  • Létrehozva: 2017. május 15.