fő tartalom

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Hírkép: PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a a 70/100 arányú tulajdonában álló alábbi ingatlan értékesítésére a következő feltételekkel:

A pályázat tárgya:

A dunaújvárosi 2976/18 hrsz. alatt nyilvántartott, kivett épület, udvar megnevezésű, 5647 m2 nagyságú, osztatlan közös tulajdonú, belterületi ingatlanból 2064 m2 nagyságú földterületrész és a rajta található 875 m2 nagyságú felépítményből 314 m2 nagyságú épületrész együttes értékesítése.

A pályázat tárgyát képező ingatlanra a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 14. § (2) bekezdése alapján a Magyar Államot és a Polgári Törvénykönyvről szóló 2015. évi V. törvény 5:81 § (1) bekezdése alapján a tulajdonostársakat elővásárlási jog illeti meg.

Pályázati feltételek:

1. A pályázatot kizárólag postán, zárt borítékban, Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Gazdasági Igazgatóság, Vagyonkezelési Osztályára (2400 Dunaújváros, Városháza tér 1.) címezve, ajánlott levélben, a „dunaújvárosi 2976/18 hrsz.-ú ingatlan pályázata" jeligével ellátva kell benyújtani.

2. A pályázó köteles a pályázatban megjelölt területnagyság és a kikiáltási ár szorzata 10%-ának megfelelő összegű pályázati biztosítékot a pályázaton való részvételhez befizetni Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata költségvetési elszámolási számlájára (OTP Bank 11736037-15361363-00000000). A befizetésről szóló banki igazolást, vagy postai csekket eredeti példányban a pályázathoz csatolni szükséges. Pályázó pályázati csekket a Polgármesteri Hivatal Gazdasági Igazgatóság Vagyonkezelési Osztályán szerezheti be.

3.  A pályázatnak tartalmaznia kell az ingatlan tulajdonjogának megszerzésére vonatkozó pályázati ajánlati összeget, az ajánlattevő azonosító adatait (név, lakcím, levelezési cím, cég neve, székhelye, képviselő neve, eredeti, vagy közjegyző által hitelesített aláírási címpéldány, 30 naptári napnál nem régebbi hiteles cégkivonat, KSH azonosító szám), a vételár szerződéskötésnél leírtak szerinti kiegyenlítésének vállalását. A pályázónak a pályázatában megjelölt ajánlati összegre vonatkozóan 60 napig ajánlati kötöttsége van.

4.  Az ingatlanra pályázhatnak természetes személyek, jogi személyek, jogi személyiség nélküli társaságok, szervezetek. Tekintettel arra, hogy a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 13. § (2) bekezdése értelmében nemzeti vagyon tulajdonjogát átruházni természetes személy, vagy átlátható szervezet részére lehet, a nem természetes személy pályázóknak nyilatkozniuk kell az átláthatóságukról.

Az ingatlan induló kikiáltási ára: 14.500.000,-Ft

A vételáron felül a nyertes pályázót terhelik a használati megosztásnak, az ingatlan forgalmi értékbecslésének költségei.

Amennyiben több pályázó is azonos vételi ajánlatot tesz, úgy liciteljárásra kerül sor. A liciteljáráson alkalmazott pályázati licitösszeg emelésének mértéke a kikiáltási ár 10%-a. Az ingatlan tulajdonjoga megszerzésének lehetőségét a legmagasabb vételárat ajánló nyeri azzal, hogy esetlegesen azonos ajánlati árak esetében a fentebb megjelölt liciteljáráson kialakult végleges legmagasabb vételárat ajánló nyeri.

A pályázat postára adásának határideje:       2017. június 16.

Érvénytelen pályázatok:

A pályázat postára adási határideje után postára adott pályázat, illetve nem postai úton benyújtott pályázat, az a pályázat amelyet a felhívásban meghatározott ajánlattételi határidő lejárta után érkezett be, az ajánlattevő az ajánlati biztosítékot nem, vagy nem az előírtaknak megfelelően bocsátotta rendelkezésre, a pályázatot olyan ajánlattevő nyújtotta be, aki a Kiíróval szembeni korábbi fizetési kötelezettségét nem teljesítette, az ajánlattevő a pályázatot nem írta alá (gazdasági társaság esetén cégszerű aláírás), a nem természetes személy pályázata, amelyhez az átláthatósági nyilatkozatot nem csatolták, érvénytelennek tekintendő.

A pályázatokat Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatának gazdasági és területfejlesztési bizottsága bontja a pályázat benyújtási határnapját követő ülésén. A  pályázatokat DMJV Közgyűlése értékeli és dönt a pályázat nyerteséről. Azonos ajánlatok esetén történő liciteljárásra a pályázókat írásban értesíti a pályázat kiírója. A pályázat bontása, illetve értékelése nyilvános.

Szerződéskötés

A nyertes pályázóval Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlésének döntésétől számított 45 napon belül köti meg a pályázat kiírója az adásvételi szerződést azzal a feltétellel, hogy a szerződés azt követő napon lép hatályba, hogy az ingatlanra elővásárlásra jogosultak lemondanak elővásárlási jogukról, vagy a nyilatkozattételi határidő lejár. A vételárba a pályázati biztosíték összege beszámít, a fennmaradó vételárhátralékot a nyertes ajánlattevő a szerződés fent említett feltétele teljesülését követő 30 napon belül köteles megfizetni. Kiíró a vételár teljes kiegyenlítéséig fenntartja tulajdonjogát az ingatlanon, valamint kiköti elállási jogát, amennyiben a vételár a szerződésben meghatározott időpontig nem kerül megfizetésre. A tulajdonjog átszállását eredményező nyilatkozat kiadása a teljes vételárnak a Kiíró számláján történő megjelenését követően haladéktalanul, de legkésőbb 15 naptári napon belül történik.

Sikertelen pályázat esetén a pályázati biztosítékot a pályázat kiírója a pályázat elbírálásáról rendelkező közgyűlési döntést követő 15 banki napon belül pályázónak visszautalja, a Kiíró költséget nem számít fel, kamatot nem fizet.

A pályázat kiírója fenntartja a jogot, hogy indokolás nélkül a pályázatot eredménytelennek nyilvánítsa, továbbá kiköti a szerződés megkötés megtagadása jogát a Ptk. 6:74. § (2) bekezdése alapján.

További felvilágosítás a Polgármesteri Hivatal Gazdasági Igazgatóság, Vagyonkezelési Osztályán kérhető. Az ingatlan megtekinthető, a pályázat megjelenésétől számított 10 munkanapon belül, előzetes időpont-egyeztetés alapján (25-544-226 telefonszámon).

 

Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala

                                                       Gazdasági Igazgatóság Vagyonkezelési Osztály

  • Létrehozva: 2017. május 23.