fő tartalom

Április 08-án hétfőn szirénapróba!

Minden hónap első hétfőjén szirénapróbával tesztelik a szakemberek a Monitoring és Lakossági Riasztó rendszert. Dunaújvárosban, a soron következő csökkentett üzemű (morgató) próbára 2013. április 08-án, hétfőn, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság döntése alapján, 11:00 órakor kerül sor.

A következő szöveget, illetve jelzést hallhatja a lakosság: Szöveges rész: "Figyelem! Ez a lakossági tájékoztató és riasztórendszer akusztikus próbája 1,2,3,4,5 1,2,3,4,5" "Figyelem ez próba, Figyelem ez próba! Most a csökkentett üzemű próba jelét hallják! Most a csökkentett üzemű próba jelét hallják!".

A szöveges részt követően azonnal a szirénajelzés lesz hallható: "Morgatópróba" jelzés leadása.  A próba során alkalmazott jelzés első részében rövid ideig (6 másodperces időtartamban) mély tónusú felfutó hangjelzés, majd a jel lefutása következik. Szöveges rész: "A próbának vége! A próbának vége!"

A jelzésekkel kapcsolatban a lakosságnak ezúttal sincs teendője. Ez a rendszer próbája.

Amennyiben tájékozódni szeretnének, hogy egy lehetséges fennálló veszélyhelyzetben mi a teendő, további információkat olvashatnak, az alábbi linkre kattintva (Ha megszólal a sziréna…):

http://dunaujvaros.hu/katasztrofavedelem

  • Létrehozva: 2013. április 5.