fő tartalom

„A Tranzitfoglalkoztatási modell társadalomra gyakorolt hatása”

Ezzel a címmel szerveznek műhelyfoglalkozást a Polgármesteri Hivatal Közgyűlési termében. A szakmai műhelymunka témája: a képzésbe ágyazott foglalkoztatás - a tranzitfoglalkoztatási modell jelentősége, mely egy lehetséges megoldás a munkaerő-piacról kiszorult emberek munka világába történő visszavezetésére.

A rendezvény célja, hogy felhívjuk figyelmet az alternatív foglalkoztatási programok, jelen esetben a tranzitfoglalkoztatási modell jelentőségére, melynek fontos szerepe van a hátrányos helyzetű emberek foglalkoztathatóságának javítása, munkaerő-piaci elhelyezkedésének segítése szempontjából. A tranzit foglalkoztatás eredményei mind a munkáltatók, munkaadók, mind a hátrányos helyzetű munkanélküli személyek számára pozitív kimenetet jelenthetnek.

A szakmai műhelymunka alkalmával szeretnénk bemutatni a jelenlévőknek a magyarországi és a Közép-dunántúli régió munkaerő-piaci helyzetképét, a jövőbeni tervezett munkaerő-piaci programokat, valamint a tranzitfoglalkoztatási modellt. A rendezvényen emellett lehetőséget biztosítunk, a tranzitfoglalkoztatási projektek megvalósítóinak és a modell iránt érdeklődőknek, hogy egy szakmai konzultáció keretében megvitassák a modellel kapcsolatos tapasztalataikat.

Helyszín: Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Közgyűlési terme, 2400 Dunaújváros, Városháza tér 1-2.

Időpont: 2013. április 24. (szerda)

Kapcsolattartó: Zsédenyi Tímea régiós szakmai munkatárs

Tel: +36/88/889-102, +36/20/289-5582 E-mail: zsedenyi.timea@ofa.hu

Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. Közép-Dunántúli Regionális Iroda

8200 Veszprém, Kossuth u. 10.

  • Létrehozva: 2013. április 22.