fő tartalom

Távfűtés az ünnepek utáni időszakig!

Itt a lehűlés , és itt a fűtés szezon vége is. Hivatalon április 15-től leáll a távfűtés városunkban, azonban a szolgáltató cégnek egészen május végéig a város illetve a városlakók rendelkezésére kell állnia.

Azaz, ha a napi hőmérséklet tartósan csökken, ismét vissza kell állítania a szolgáltatást.
Pikóné Perjési Irén, a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az időjárási előrejelzések szerint az ünnepekre a nappali középhőmérséklet a „fűtési határon” lesz.  Ám mivel a lehűléses időszak a húsvéti ünnepekre esik, amikor a családok többet tartózkodnak otthon, pihennek, vendégeket fogadnak, nem lenne szerencsés, ha hideg lakásban tennék mindezt, ezért úgy döntött a társaság, hogy jövő hét keddig fenntartja a szolgáltatást.
Így csak azoknak a közös képviselőknek kell bejelentést tenni, akik a hétvégére sem szeretnének távfűtést.  A bejelentést követően haladéktalanul leállítják a szolgáltatást. Ha a későbbiekben ismételten lesz lehetőség, akkor is ugyanez az eljárás a közös képviselők írásos kérelmére állítják vissza és le május végéig a szolgáltatást.
Nem árt tudni, hogy a termosztatikus szelepek a beállított értéknek megfelelően a lakásban lévő hőmérsékletet figyelembe véve kapcsolják be és ki radiátoronként a távfűtést. Azaz 3-as fokozaton csak akkor kapcsol be, ha a helyiségben nem éri el a hőmérséklet a 20 fokot.  Így teljesen normális, ha 21 foknál hidegek a radiátorok.
A mérés szerinti elszámolások bevezetése óta megszűnt a pótfűtés fogalma.  Azaz a lakóknak évente egyszer a hőközpontokban mért, elfogyasztott hővel kell elszámolniuk. Így a mostani fűtés is az éves elszámoláshoz adódik. Az elszámolási időszak társasházanként is változhat. A költségosztók felszerelésének évfordulójához igazodik.
A fűtési idény befejeztével fontos tudni a KERET- programos lakások tulajdonosainak, hogy tekerjék fel 5-ös fokozatra a termosztatikus szelepfejeket, hiszen ezzel tudják megakadályozni, hogy az őszi szezonkezdetkor a levegősödés miatt ne csörögjenek, ne zörögjenek a fűtőtestek. A szelepek teljes kinyitásával a nyári javítási, karbantartási munkáknál akadálytalanul tudja a szolgáltató leengedni, és újra feltölteni a rendszert.

Forrás: http://www.infodunaujvaros.hu/hir_olvas/permalink:veget-ert-a-futesszezon-es-meg-sem-2014-04-16-090208/

  • Létrehozva: 2014. április 18.