fő tartalom

Sportolói véradás: célt érő kezdeményezés

Hírkép: Sportolói véradás: célt érő kezdeményezés

Összesen ötvenhat sportoló, vagy sportot kedvelő adott vért a Dunaújvárosi Sportcsarnokban megtartott sportolói véradáson. Az idén első alkalommal megszervezett rendezvény elérte a célját, ám véradókra a nyári hónapokban még nagyobb szükség van.

Sportolóknak szerveztek véradást július 15-én a városi sportcsarnok kistermében. Cserna Gábor polgármester védnökségével megrendezett eseményen valamennyi dunaújvárosi sportegyesület képviseltette magát. Összesen 56 sportoló és sportkedvelő adott vért az idén első alkalommal szervezett eseményen.

Az igényekhez igazodva mindig próbálunk olyan helyszíneket keresni, ahol a lehető legtöbb embert tudjuk megszólítani. Innen jött az ötlet, hogy számukra szervezzünk véradást – árulta el Fetth Katalin, a Magyar Vöröskereszt helyi vezetője. Mint mondta, éves szinten 5500 donorra van szükség területi szinten. Havonta tehát körülbelül 500 embernek kellene vért adnia a biztonságos vérellátás érdekében. Nyáron megnövekszik a balesetek száma, ezáltal több vér szükséges, ugyanakkor sokan vannak szabadságon, így kevesebben mennek el vért adni. A helyi vezető szerint ezért is fontos ebben az időszakban az ilyen plusz véradások szervezése.

Médiaház; Papp Anett

Forrás: http://dunaujvaros.com/hirek/2014/07/sportoloi_veradas_celt_ero_kezdemenyezes

  • Létrehozva: 2014. július 18.