fő tartalom

Dunaújvárosi Főiskola - Erősödő felvételi átlagpontszámok

A 2014-es általános felvételi eljárás keretében 419 hallgató nyert sikeres felvételt a Dunaújvárosi Főiskolára. Az idei évben megemelt minimum ponthatárok ellenére (alapképzéseknél 240-ről 260 pontra, felsőoktatási szakképzéseknél 220-ról 240 pontra) a Dunaújvárosi Főiskolára jelentkezők átlagpontszáma szinte az összes szaknál bőven meghaladta a 300-at és estenként akár 20%-kal is megnőtt a tavalyi pontokhoz képest. Nappali tagozaton például gépészmérnök alapszakra 329, gazdálkodási és menedzsment alapszakra 318, műszaki menedzser alapszakra 360 volt az átlagpontszám, míg levelező tagozaton ugyanezeknél a szakoknál 351, 401(!), illetve 311 átlagponttal kerülhettek be a DF-re jelentkezők.

Az intézmény profiltisztítása eredményeként idén az informatikai képzésre felvettek száma jelentősen, 13%-kal nőtt a tavalyihoz képest. A felsőoktatási szakképzést (FOSZK) választók pedig közel 30%-kal vannak többen, mint 2013-ban. A FOSZK képzéseken hallgatóink 61%-a informatikai, 16%-a társadalomtudományi és 22%-a gazdálkodástudományi területen kezdi meg tanulmányait. Az alapképzésre felvételt nyert hallgatók 31%-a mérnökinformatikus vagy gazdaságinformatikus, 25%-a gépészmérnök, 18%-a műszaki menedzser képzésen tanul majd tovább. Mesterképzésre 39 hallgató nyert sikeres felvételt, 44%-uk a gépészmérnök, 56%-uk a pedagógiai képzéseket választotta.

Jelentős számban lesznek szeptembertől levelezős munkarendben tanuló hallgatóink. Rugalmas, a munkaerőpiacon aktívan dolgozók igényeihez alkalmazkodó képzéseinkkel, családbarát intézményként hatékonyan nyújtunk segítséget gyermekes hallgatóinknak is tanulmányaik sikeres elvégzéséhez.

A szülőket, a középiskolásokat és a már diplomával rendelkezőket megszólító beiskolázási kampányunk által közvetített népszerűsítés elérte célját. A pótfelvételi eljárás során továbbra is kiemelten hangsúlyozzuk erősségeinket. Aki esetleg nem érte el a 260 pontot, de nem szeretne kihagyni egy évet, akkor választhat felsőoktatási szakképzéseink közül, hiszen a 4 féléves képzés után a képzési területhez kapcsolódó alapképzéseken folytatni lehet a tanulmányokat, így az alapképzési idő le is rövidíthető.

Pótfelvételi eljárás keretében csak egy intézmény egy képzését lehet megjelölni, kötelezően önköltséges finanszírozást választva. A Dunaújvárosi Főiskolára alap és mesterszakon gépészmérnökök, anyagmérnökök, mérnökinformatikusok, gazdaságinformatikusok, műszaki menedzserek, közgazdászok, pedagógus és mérnöktanár mesterképzést, továbbá felsőoktatási szakképzést választók jelentkezését várjuk.

Bővebb információt a honlapunkon találnak (www.duf.hu/pótfelvételi), illetve a Felvételi Iroda várja az érdeklődők jelentkezését 9:00 és 15:00 óra között személyesen, illetve a 25/551-177-es telefonszámon, továbbá a felveteli@mail.duf.hu email-címen.

  • Létrehozva: 2014. július 28.