fő tartalom

Sikeres volt a kísérlet!

Hírkép: Sikeres volt a kísérlet!

A harcsapacal után most az újraélesztés rekordját is városunk tartja. Nagy teljesítmény, nagy összefogás, nagyon pompás hangulat. Forrás: http://www.infodunaujvaros.hu/hir_olvas/permalink:egy-ev-ket-guiness-rekord-2014-08-30-212544/

Maratoni rekord

- Ez a rekord a maratoni csoportosan végzett váltó rekordok sorába tartozik, amelynek az a lényege, hogy  bizonyos tevékenységet több személy, vagy csoport szakadatlanul és nyilvánosság előtt végez – Sebestyén Istvánnal, a Magyar Rekord Egyesület elnökével magyarázza a különböző kategóriákat. – Azt persze a fentiek miatt nem tudjuk megmondani, hogy máshol, mások csináltak-e hasonlót, de az újraélesztési kísérlet az információim szerint magyar sajátosság. A hatodik vagy hetedik ilyen hazánkban.

Semmihez sem hasonlítható hangulata volt a rekordkísérlet helyszínének. Ismerősök találkoztak egymással, ismeretlenek ismerték meg egymást. Közösségek mutatták meg, hogy ők egységesek, s együtt vannak. S rettenetesen komolyan vette mindenki a feladatot. Harminc mellkaskompresszió után két befúvás. Ezer ember tanulta, gyakorolta ezt a két száz óra alatt. Idősek és nagyon fiatalok is kipróbálták és megtanulták ezeket a mozdulatokat. S ha úgy adódik, már bátran állhatnak neki valakinek az életét is megmenteni. Ez az igazi rekord ez. Van egy város, ahol – szerintem – a legtöbben tudnak nagyon precízen és pontosan újraéleszteni.
Köszönet ezért a megálmodóinak: Dr. Máté Ágnes, orvosigazgatónak, Gulyás Emesének a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei vezetőségi tagjának, Feth Katalinnak a Magyar Vöröskereszt helyi szervezetének vezetőjének,  Nagy Attilának, Kisapostag polgármesterének, a Dunaferr mentőápolójának, Orosz Csaba, alezredesnek, tűzoltó-parancsnoknak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Létrehozva: 2014. szeptember 1.