fő tartalom

Tanácskozott a Fejér Megyei Államigazgatási Kollégium

Hírkép:  Tanácskozott a Fejér Megyei Államigazgatási Kollégium

Ülést tartott a Fejér Megyei Államigazgatási Kollégium Székesfehérváron, a megyei kormányhivatal dísztermében, dr. Simon László kormánymegbízott, a megyei államigazgatási kollégium elnöke vezetésével.

A testület tájékoztatót hallgatott meg a Terrorelhárítási Központról és az együttműködés lehetőségeiről. Ezt kövezően Fejér megye munkaerő-piaci helyzetét elemezte Tóthné dr. Szeiler Judit, a Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatóhelyettese, majd Menzareform Fejér megyében címmel Belláné Apostol Mária, a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének közegészségügyi osztályvezetője ismertette a Mintamenza program tapasztalatait.

„A 2014. július 1. napjától működő elektronikus anyakönyvi rendszer főbb jellemzői, különös tekintettel az egyes szervek részére történő anyakönyvi adatok továbbítására – e témakörről tartott prezentációt Rácskainé dr. Ács Beáta, a megyei kormányhivatal hatósági főosztályának vezetője.     

*****

 

 

A Fejér Megyei Államigazgatási Kollégium - a törvény szerint -, a megyei kormányhivatal koordinációs feladatait elősegítő állandó fóruma. A Kollégium tagjai: a Fejér Megyei Kormányhivatal vezetői, főosztályvezetői, a szakigazgatási szervek vezetői, valamint a területi államigazgatási szervek, továbbá a rendészeti szervek megyei vezetői. A jogszabályok szerint a kollégium tagjai a járási hivatalok vezetői és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ helyi szerveinek vezetői, a tankerületi igazgatók is. A Fejér Megyei Államigazgatási Kollégium 60 tagból áll.

(Fejér Megyei Kormányhivatal)

  • Létrehozva: 2014. szeptember 30.