fő tartalom

A Központi Statisztikai Hivatal újabb önkéntes adatszolgáltatáson alapuló felmérést hajt végre

A Központi Statisztikai Hivatal a KSH Elnöke által engedélyezett 2014. évi adatgyűjtési program szerint önkéntes adatszolgáltatáson alapuló felmérést hajt végre. 2014. október 20. és december 7. között kerül sor a háztartások életkörülményeinek feltárását célzó, a Háztartások pénzügyeire és fogyasztására vonatkozó európai adatfelvételre. A felmérést az Európai Központi Bank koordinálja, és az Európai Unió tagországai vesznek részt benne. Az európai felméréssel kapcsolatos részletes leírás a www.ecb.europa.eu/home/html/researcher_hfcn.en.html internetes oldalon található.

A Magyarországon felkeresendő 18 ezer háztartás kijelölését véletlenszerű kiválasztással hajtottuk végre. Az adatfelvételre kétféle módon, interneten, illetve kérdező személyes közreműködésével lehet válaszolni.

A kérdőívet kérdező segítségével kitöltő háztartásoknak ajándékként egy 1000 Ft összegű Erzsébet-utalvánnyal mondunk köszönetet, míg az Interneten válaszoló háztartások között összesen 10 darab iPad mini táblagépet sorsolunk ki.

Az adatokat bizalmasan kezeljük, kizárólag statisztikai célra, összesítve, egyedi azonosítás lehetőségét kizáróan használjuk fel, pontosan követve a statisztikáról szóló 1993. évi XLVI. törvény, valamint az Információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény előírásait.

Az adatgyűjtést végrehajtó kérdezők hivatalos igazolvánnyal rendelkeznek. Kérem, segítse munkájukat!

 

  • Létrehozva: 2014. október 15.