fő tartalom

PRO CULTURA INTERCISAE DÍJ - VÁRJÁK A JAVASLATOKAT!

Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése a 38/2011.(X.14.) önkormányzati rendeletével döntött a díj megalapításáról. A díj adományozható a kimagasló teljesítményt nyújtó alkotó- és előadóművészeknek, alkotó- és előadó-művészeti közösségeknek, és mindazon személyeknek és közösségeknek, akik vagy amelyek a város kultúrájáért, hazai, illetve nemzetközi elismertségéért maradandót alkottak, illetve tettek. A javaslatnak tartalmaznia kell a díjra méltónak tartott személy, illetve közösség nevét, címét, a tevékenységének általános ismertetését, továbbá az elismerni kívánt tevékenység méltatását. A javaslatot november 15-éig írásban kell eljuttatni Cserna Gábor polgármester úrhoz. A borítékra kérjük ráírni: PRO CULTURA INTERCISAE DÍJ.

PRO CULTURA INTERCISAE DÍJ

ADOMÁNYOZÁSÁRÓL

Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése a 38/2011.(X.14.) önkormányzati rendeletével döntött a díj megalapításáról.

A díj adományozható a kimagasló teljesítményt nyújtó alkotó- és előadóművészeknek, alkotó- és előadó-művészeti közösségeknek, és mindazon személyeknek és közösségeknek, akik vagy amelyek a város kultúrájáért, hazai, illetve nemzetközi elismertségéért maradandót alkottak, illetve tettek.

A díj elhunyt személynek posztumusz díjként is adományozható.

A díjat egy személy vagy közösség csak egyszer kaphatja meg.

A díj adományozására javaslatot tehet bármely személy, illetve közösség.

A javaslatnak tartalmaznia kell a díjra méltónak tartott személy, illetve közösség nevét, címét, a tevékenységének általános ismertetését, továbbá az elismerni kívánt tevékenység méltatását.

A javaslatot november 15-éig írásban kell eljuttatni a polgármesterhez.

A borítékra kérjük ráírni: PRO CULTURA INTERCISAE DÍJ.

A díjat 2015. január 22-én, a Magyar Kultúra Napján a polgármester adja át, ünnepélyes keretek között.

  • Létrehozva: 2014. október 29.