"Elismerés a Kiválóságért"

Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala "Elismerés a Kiválóságért" címet kapta az EFQM által meghirdetett Helyi és Regionális Kormányzati Díj nemzetközi pályázaton.
Az elismerést Dr. Tóth István címzetes főjegyző vette át 2005. január 28-án a Parlamentben.

Az EFQM helyi és regionális önkormányzati díját azért hozták létre, hogy az önkormányzatok felismerjék saját erősségeiket és a javulást igénylő területüket annak érdekében, hogy növeljék teljesítményüket, javítsák szolgáltatásaik színvonalát. Az EFQM (European Foundation for Quality Management - Európai Alapítvány a Minőségirányításért) 1988 szeptemberében alakult. Olyan szervezetről van szó, mely megalakulása óta tevékenységeinek rangsorában kiemelt helyet kapott egy olyan módszer kidolgozása, amely lehetővé teszi a módszert alkalmazó szervezetek számára, hogy mérjék, összehasonlítsák tevékenységeiket és eredményeiket másokkal. Az EFQM Európa legjobb szakértői, sikeres nagyvállalati vezetői segítségével dolgozta ki a "kiváló üzleti tevékenység komplex modelljét", amit egyszerűbben "EFQM Kiválóság Modell"-nek neveznek.

Az ünnepségen jelen volt Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter is. Az elismerést az alapítvány brüsszeli képviselője René-Charles Tisseyre és Sugár Karolina, a Minőségfejlesztési Központ vezetője adta át Dr. Tóth István címzetes főjegyzőnek.
A díjátadást követően Dr. Tóth István Dunaújváros Megyei Jogú Város Jegyzője elmondta, hogy örömmel vette át a díjat, ez megtiszteltetés a város és a saját maga számára egyaránt. A címzetes főjegyző szerint az ünnepség rangját emelte a Parlament helyszíne és a díjátadás személyiségei is. Dunaújváros számára a díj azt az üzenetet jelenti, hogy jó úton halad a szervezet a minőségirányítás terén, másrészt pedig felelősséget jelent, ami további munkára ösztönzi a szakembereket.

Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal hivatalos méltatása:
A vezetés számos jelét mutatta a folyamatos fejlesztés iránti elkötelezettségnek, ami jól tükröződik abban is, hogy a felső vezetés részt vett a minőségirányítási rendszer kialakításában. Az Önkormányzat munkája során hosszú távú stratégiai terveket készít, melyeket éves feladatokra bont le. A szervezet az éves célokat az egyéni, személyes szinten meghatározott teljesítménycélok teljesülésén keresztül éri el.
A Dunaújvárosi Polgármesteri Hivatal az e-önkormányzat kialakítása érdekében elindította Internetes honlapját, amelynek segítségével tájékoztatást nyújt a lakosság részére a város életét érintő hírekről, testületi döntésekről, határozatokról. Az állampolgárok folyamatosan emelkedő számban keresik fel a honlapot, élnek az általa biztosított lehetőségekkel.

  • Frissítve: 2011. május 13.