fő tartalom

Kiállításon a diákok festményei

Kiemelés címmel kiállítás nyílik október 2-án 16 órakor a Lorántffy iskolában az iskola művészeti tagozatos diákjainak a nyári alkotótáborban készült munkáiból.
A Lorántffy iskolában folyó művészeti képzés sajátossága az iskola pedagógiai programja szerint, hogy az egyes évfolyamok tematikáját nyári tehetséggondozó szaktáborok zárják le. Ezek kapcsolódnak az adott tanév anyagához és segítenek elmélyíteni a megszerzett ismereteket, alkalmat teremtenek az egyéni kibontakozáshoz.
A 2007/2008-as tanév végeztével alkotótáborba invitálták az iparművészeti osztály tanulóit. Az eseménynek az iskola kollégiuma adott otthont. Az ötnapos program június 16-án kezdődött. Az alkotótábor szakmai vezetője Rohonczi Istvánné, a művészeti tagozat vezetője volt. Munkáját Patai Mária tanárnő segítette. Az alkotóhét programjába a Magyar Nemzeti Galéria állandó kiállításának meglátogatását is beiktatták. A táborban művészeti vonatkozású filmek vetítésével is gyarapították a diákok ismereteit és élményeit.
A 9. évfolyamot végzett diákoknak szervezett tábor szakmai célja grafikai és festészeti technikák alkalmazása volt. A feladatok jelentős részéhez a város nyújtotta az inspirációt. Első nap a fiatal alkotók digitális fényképeket készítettek parkjainkban egy séta keretében. A kollégiumban az elkészült fotókból választották ki azt, amelyikből kiemeléssel kellett saját képet festeniük. A lényeg a festésen, a színes munkákon volt. A hét zárásaként árnyképet készítettek egymásról, amit mindenki a magára jellemző ábrákkal tölthetett ki. Legtöbben ezt is színesben oldották meg. A gondtalan, feszültségektől mentes alkotó folyamat a csapatszellemet is erősítette.
Most elérkezett a munkák bemutatásának ideje. Egy kiállítás keretében nyújtanak ízelítőt az alkotótábor terméséből. A megnyitón október 2-án 16 órai kezdettel ajánlják a vendégek figyelmébe tárlatot.
 

Kapcsolódó linkek:

  • Frissítve: 2019. október 25.
  • Létrehozva: 2008. szeptember 30.