fő tartalom

Értékelések csak pozitívan

Hírkép: Értékelések csak pozitívan

Közgyűlést tartott pénteken a Pannon Polgár Őrség, ahol a tagság elfogadta a tavalyi évi működési és pénzügyi beszámolót, valamint egy kis meglepetésben is részesültek. A Dunaújváros és Környéke Közbiztonságáért Közalapítvány egy személygépkocsit adott át a szervezetnek.

Az éves beszámolók elfogadása után a meghívottak kértek szót. Elsőként Pintér Attila gazdasági alpolgármester köszönte meg a polgárőrök önzetlen munkáját. Különös tekintettel az önkormányzati rendezvények szakszerű és biztonságos lebonyolítása végett. Méltatta a tagság tevékenységét és arra kért mindenkit, hogy a továbbiakban is vegyék ki részüket Dunaújváros biztonságának fokozása érdekében. Majd Dr. Kálmán András megbízásából egy elismerő oklevelet adott át.
Fekete Zsolt, Dunaújváros rendőrkapitánya tájékoztatta a megjelenteket arról, hogy ő tudja, hogy a Pannon Polgár Őrség tagjai milyen sokat vannak kint az esti órákban, járőrszolgálatban. És nem csak onnan, hogy a polgárőrség mindig lejelenti az ügyeletes tisztnek, hanem mert a szolgálatot teljesítő rendőröktől is elismerő visszajelzéseket kap. Elmondta, hogy a rendőr-polgárőr kapcsolatban mennyire fontos az, hogy az utcán járó URH-sok is számíthatnak rájuk. A közös akciókban is résztvevő rendőri állomány jó néven veszi a polgárőrök tevékenységét.
A következő felszólaló Varga Ernő tűzoltó parancsnok volt, aki többek közt kihangsúlyozta, hogy milyen sokat tettek a polgárőrök a tavalyi évben a rendkívüli időjárás alatt és ez milyen sokat jelentett a tűzoltóság részéről. Akkor a polgárőrök, felkérés nélkül jelentkeztek a tűzoltóság parancsnokságán, és lelkiismeretesen segítették a tűzoltókat. Vígh Gyula, a közbiztonsági alapítvány elnöke két polgárőrt pénzjutalomban részesített. Név szerint Kovács Sándort és Németh Márkot. Ezek után egy Suzuki Ignis személygépkocsit adott át használatra a Pannon Polgár Őrségnek, amit Varga József Elnök vett át. Varga József elnök, köszönő szavak után hangsúlyozta, hogy a szervezet ezek után sem fog megállni, hisz a város közbiztonsága igen csak megköveteli az állandó polgárőr jelenlétet. Mint ahogy az a beszámolóban is elhangzott, a 365 nap alatt 261 napon adtak szolgálatot. Átszámítva, a heti hét napból ötön. Összességében 1496 fő adta a már előbb említett 9625 órát. Tehát, egy fő átlag 6 óra 25 perc szolgálatot adott.
2007-ben több mint 456 ezer forintot sikerült gyűjteni az adó 1%-ából. Viszonyítás képen elhangzottak összehasonlító számok is, miszerint más szervezetekhez képest ez meglehetősen magas összeg, de azt is mondta, hogy minden forintra szükség van, ezért idén is mindenkit az 1 %-ok gyűjtésére buzdított.
A Pannon Polgár Őrség két tiszteletbeli tagot is felvett sorai közé. Szőke Istvánt a Dunaújváros Közbiztonságáért fórum alelnökét és Varga Ernő tűzoltóparancsnokot. Az erről szóló oklevél átadásakor Lőwinger Zoltán levezető elnök hangsúlyozta, hogy még senkinek nem adott a szervezet ilyen elismerést és e két fő milyen sokat tett a Pannon Polgár Őrség elismertsége érdekében. Jelezte, hogy a polgárőrök így szeretnék megköszönni tevékenységüket és kinyilvánítani köszönetüket, bízva a további együttműködésben.
A közgyűlés zárásaként az elnökség és a tagság meghatározták a 2008. évi terveket, illetve egyeztették a vállalásokat, elvárásokat. (Pannon Polgár Őrség)

  • Frissítve: 2019. október 25.
  • Létrehozva: 2008. február 18.