fő tartalom

Három napos öv-ellenőrzési akció

Három napos biztonsági öv ellenőrzési akciót szervez az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL. Az akció célja a biztonsági öv és gyermekbiztonsági rendszer előírásszerű használatának ellenőrzésére.

Február 19-e és 21-e között Európa szerte, így Magyarországon is fokozott rendőri ellenőrzéseket tartanak, mivel a Magyar Köztársaság rendőrsége részt vesz az „European Operation Seatbelt” nevű, egész kontinensre kiterjedő akció végrehajtásában.
Az kezdeményezés célja, hogy felhívják a lakosság figyelmét a biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszerek szakszerű használatára, mivel az övhasználat mértéke hazánkban kifejezetten alacsony. Ezért három napon keresztül Fejér megye területén ellenőrző pontokat állítanak fel, főként a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére.
A rendőrség felhívja a közúton közlekedők figyelmét egy múlt évben hatályba lépett jogszabály-módosításra, amely szerint nem a gépkocsivezető felel az utas övhasználatáért, hanem az utas maga köteles használni azt, és a rendőr az utast bünteti, ha elmulasztja becsatolni az övet.

  • Frissítve: 2019. október 25.
  • Létrehozva: 2008. február 19.