fő tartalom

Azért, hogy az ünnep meghitt és békés maradjon…

Azért, hogy a Mindenszentek ünnepe és a Halottak napja valóban békésen és meghitten teljen, a megyei rendőrkapitányságok felkészültek a temetők és környékének biztosítására és ellenőrzésére, továbbá a helyszíneken kialakuló közlekedési nehézségek kezelésére.
A rendőrök és az őket segítő polgárőrök azonban nem lehetnek mindenütt jelen, ezért Önöknek is tenni kell, hogy ne váljanak sértetté, továbbá, hogy a megnövekvő forgalomban még körültekintőbben, türelmesebben közlekedjenek.
Fejér megyében található hat rendőrkapitányság a közelgő Mindenszentek ünnepe és Halottak napja miatt a temetőkben és azok környékén tervez bűnügyi gyalogos portyaszolgálatot, valamint visszatérő járőrszolgálatot. A rendőrség kiemelten kezeli az október 30-tól november 2-ig tartó időszakot. A települések polgárőr szervezetei is bekapcsolódnak az ünnep miatt sűrűn látogatott területek belső és külső biztonságának és rendjének fenntartásába.
A temetők bejáratánál bűnmegelőzési szándékkal plakátokat helyeznek ki a rendőrkapitányságok szakemberei, amelyben fokozott figyelmet kérnek a gépjárműfeltörések megelőzésében, egyéb vagyontárgyak megóvása érdekében, továbbá nagyobb türelemre intik a forgalomban résztvevőket.
Mivel a hétvégén, mind az utakon, mind a temetők környékén nagyobb forgalomra lehet számítani, kérjük a gépjárművezetőket, hogy a megszokottnál még körültekintőbben vezessenek, közlekedő társaikra legyenek tekintettel, és a szabályokat betartva, óvatosan közlekedjenek!
A szolgálatot teljesítő rendőrök a közúti forgalom zökkenőmentesebbé tétele érdekében, illetve a temetőknél lévő parkolók telítődése esetén, beavatkoznak: forgalmat irányítanak, illetve alternatív parkolási lehetőséget kínálnak az autóval érkezőknek. A forgalmat irányító rendőrök, illetve az őket segítő polgárőrök utasításait maradéktalanul tartsák be, hiszen ők az Önök érdekében teszik dolgukat! A parkolási bosszankodások elkerülése érdekében, ha tehetik, inkább használják a tömegközlekedési eszközöket. Gyalogosan közlekedve se hágják át az Önökre vonatkozó szabályokat, az autósok haladását ne akadályozzák! Amennyiben mégis gépkocsival érkeznek a temetőkhöz, a parkoláskor legyenek körültekintőek! Az autóban látható helyen értéket ne hagyjanak, az összes ablakot húzzák fel, az ajtókat pedig zárják be!
A temetőkben közlekedve is legyenek óvatosak, értékeiket, táskáikat ne hagyják őrizetlenül, ne tegyék le a sírokra, vagy azok mellé, mert ez könnyen szemet szúrhat a bűnelkövetőknek! (Szabó Katalin r. zls, FM RFK szóvivő helyettes)
 

  • Frissítve: 2019. október 25.
  • Létrehozva: 2008. október 28.