fő tartalom

Hirdetmény

A Közép-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőségen a DUNAFERR-Ferromark Kft. megbízásából előzetes vizsgálati eljárás indult, a Kft. által üzemeltetett veszélyeshulladék-lerakó tervezett kapacitásbővítése tárgyában.

A Közép-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőségen a DUNAFERR-Ferromark Kft. (2400 Dunaújváros, Vasmű tér 1-3.) megbízásából az ENVICOM 2000 Kft. (1132 Budapest, Váci út 50.) által benyújtott, 2008. augusztus 29-én érkezett kérelem és előzetes vizsgálati dokumentáció, valamint a hiánypótlásként benyújtott kiegészítés alapján, 21947/2008. ügyszámon előzetes vizsgálati eljárás indult a DUNAFERR-Ferromark Kft. által üzemeltetett, a Dunaújváros, 0187/5 hrsz. alatti ingatlanon lévő veszélyeshulladék-lerakó tervezett kapacitásbővítése tárgyában.

A közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény (a továbbiakban Ket.) 29. § (7) bekezdése, valamint a környezeti hatásvizsgálati és az egységes környezethasználati engedélyezési eljárásról szóló 314/2005. (XII.25.) Korm. rendelet 3. § (3) bekezdése értelmében az alábbi hirdetményt (közleményt) adom ki:

Az eljáró Felügyelőség megnevezése:
Közép-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség
Székhelye: Székesfehérvár, Hosszúsétatér 1.
Elérhetősége: levélcím: 8002 Székesfehérvár, Pf. 137.
telefon: 06-22-514-300, telefax: 06-22-313-564,
ügyfélfogadási idő: hétfő-csütörtök: 9-15 óra, péntek: 9-12 óra

Az ügy tárgya: a DUNAFERR-Ferromark Kft. által üzemeltetett, a Dunaújváros, 0187/5 hrsz. alatti ingatlanon lévő veszélyeshulladék-lerakó tervezett kapacitásbővítésének előzetes vizsgálati eljárása

A tervezett tevékenység rövid leírása: A DUNAFERR-Ferromark Kft. a Dunaújváros, 0187/5 hrsz. alatti telephelyén veszélyeshulladék-lerakót üzemeltet a Felügyelőség 40049-23/2004. számú egységes környezethasználati engedélye alapján. A korábban lerakott anyag jelentős részét hasznosították, ennek következtében a lerakóként üzemeltetett medencék kiürültek. A veszélyeshulladék-lerakó további üzemeltetéséhez szükségessé vált a medencék szigetelésének korszerűsítése, melynek keretén belül a medencék befogadó kapacitásának növelésére is sor kerül. A jelenleg használaton kívüli medencék kerülnek felújításra úgy, hogy ezek elbontása után megépül 6 db egymás melletti régi árokból 3 db nagyobb befogadó képességű lerakó tér, melyek összbefogadó kapacitása 13 500 m3 lesz. A lerakó jelenlegi befogadó kapacitása 26 000 m3, mely az átépítést és korszerűsítést követően 32 500 m3-re növekszik.

Felhívom az érintett nyilvánosság figyelmét, hogy a betekintés gyakorlása – a kérelembe és annak mellékleteibe – a Polgármesteri Hivatal Ügyfélfogadási rendjének megfelelően történik.
Felhívom a figyelmet, hogy a telepítés helyével kapcsolatos kizáró okokra, a környezeti hatásvizsgálat szükségességére, illetve a környezeti hatástanulmány tartalmára vonatkozóan a hirdetmény megjelenését követő 21 napon belül közvetlenül a Felügyelőséghez észrevételt lehet tenni.

A közlemény közzétételének időpontja: 2008. október 28.

A közvetlen hatásterület vélelmezett határai: A hiánypótlásként benyújtott kiegészítés 2.1, 2.2, 2.3, 2.4, 2.5 és 3. számú térképmelléklete alapján

A Ket. 15. § (2) bekezdése alapján a tárgyi előzetes vizsgálati eljárásban a vélelmezett hatásterületen lévő valamennyi ingatlan tulajdonosa és az ingatlan-nyilvántartásba bejegyzett jogszerű használója ügyfél.

Tájékoztatom az ügyfeleket arról, hogy a Felügyelőségen személyesen, illetve a törvényes vagy írásban meghatalmazott képviselőjük útján – Hornich Zsuzsa ügyintézőnkkel (tel: 06-22-514-300) történő egyeztetés szerinti időben - betekinthetnek a létesítmény terveibe és az ügy egyéb irataiba, azokról másolatot, kivonatot készíthetnek vagy másolatot kérhetnek.

A Felügyelőség által hozható döntések:
- jelentős környezeti hatás feltételezése esetén megállapítja a környezeti hatástanulmány és az egységes környezethasználati engedély kérelem tartalmi követelményeit;
- ha nem feltételezhető jelentős környezeti hatás, megállapítja az egységes környezethasználati engedély kérelem tartalmi követelményeit;
- ha a tevékenység egységes környezethasználati engedélyezését kizáró ok merül fel az előzetes vizsgálat során, ennek tényét rögzíti és megállapítja, hogy az adott tevékenység kérelem szerinti megvalósítására engedély nem adható.

Székesfehérvár, 2008. október 27.

Dr. Kling István s.k.
igazgató

  • Frissítve: 2019. október 25.
  • Létrehozva: 2008. október 31.