fő tartalom

Diákolimpiát nyertek

Hírkép: Diákolimpiát nyertek

A Rudas Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium RFT csapata nyerte a Diákolimpia floorball döntőjét. Az Ajkán rendezett finálé során a csapat veretlenül nyerte a diákolimpia döntőjét, és országos bajnok lett.

Az összecsapások során a Rudas a miskolci Fáy Szakközépiskola, a hazai Bródy Gimnázium és a budapesti Waldorf Gimnázium csapatával csatázott a döntőbe kerülésért, és remek játékuknak köszönhetően rendre nyerték is a meccseket - 4-1, 5-0, 4-1 arányban, így veretlenül jutottak be a diákolimpia végső döntőjébe.
Horváth István fiai egész nap nagyon jól játszottak, a támadások lendületesek és pontosak voltak, a védelem fantasztikusan működött - ezt mutatja a csapat gólaránya is. A torna döntőjében a Rudas újra a miskolci csapattal került össze, tehát az újvárosi srácok várhatták nyugodtabban a meccset - a jó sorozatuk tovább folytatódott, így végül megérdemelten győzték le újra a Fáyt, ezúttal 9-1 arányban. A Rudas győzelme azt jelentette, hogy a csapat veretlenül, 22-3-as összesített gólaránnyal nyerte a diákolimpia döntőjét, és országos bajnok lett.
A gárda remek teljesítményét jelzi, hogy a nap végén két egyéni elismerést is bezsebeltek a fiúk: Magosi Bálintot a legjobb játékosnak, míg Majorosi Tamást a legjobb kapusnak választották. A bajnokcsapat tagjai voltak még: Orbán Attila, Mészáros László, Mitli Attila, Kovács Balázs, Jonkl László, Kiss Péter, Szabó Gyula, Strenk Hunor, Somogyi Balázs, Szabó Zsolt.

Kapcsolódó linkek:
  • Frissítve: 2019. október 25.
  • Létrehozva: 2008. április 28.