fő tartalom

Száz évvel a Nyugat nemzedéke után

A száz évvel ezelőtti kávéházi kultúrából, irodalmi- és közéletről ad ízelítőt a Munkásművelődési Központ Kávézója november 27-én 15 órai kezdéssel.
„Száz évvel a Nyugat nemzedéke után” címmel rendhagyó kezdeményezésnek lehetnek résztvevői mindazok, akik csütörtökön délután három órakor beülnek az MMK földszinti színháztermébe. Csak azért nem a szomszédságában lévő kávézó a helyszín, mert az ötlet kitalálói biztosak abban, hogy a város középiskoláiból, értelmiségi köreiből, és a törzsvendégekből sokan egybegyűlnek majd.
Czuppon Éva és Gulácsi Zoltán úgy gondolta, a Nyugat című irodalmi lap indulásának százéves rendezvénysorozatához ők ketten is hozzá teszik a magukét, s a művelődési ház kávézóját bekapcsolják a dunaújvárosi irodalmi élet vérkeringésébe. A forgatókönyv összeállt, így november 27-én Saly Noémi, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátó Ipari Múzeum munkatársa a hallgatósággal megosztja a száz évvel ezelőtti kávéházi kultúrával kapcsolatos tizenkét év kutatói munkájának eredményeit. Kiss Kálmán az irodalmi élet sűrűjébe kalauzol, a dunaújvárosi költő-tanár előadása borítékolhatóan garancia a jó hangulatra.
 

Kapcsolódó linkek:
  • Frissítve: 2019. október 25.
  • Létrehozva: 2008. november 26.