fő tartalom

Lopások elkövetői rendőr kézen

Péntekről szombatra virradóra (július 18-19.) éjjel két órakor a dunaújvárosi rendőrök két budapesti lakost állítottak elő a Szalki-szigeten tartott rendezvény területéről. A két férfit lopás elkövetésének gyanúja miatt hallgatták ki.

A duó az alkalmi lopások során a sátrakból különböző értéktárgyakat tulajdonított el, a bűncselekmények elkövetését elismerték, mindketten őrizetbe kerültek. A rendelkezésre álló adatok alapján egy 37 éves férfi és 29 éves társával Dunaújvárosban a Szalki- szigeten megrendezett fesztivál területén alkalmi lopásokat követtek el péntekről szombatra virradóra. A két férfi a sátrakból különböző értékeket: műszaki cikkeket, ruhaneműket és élelmiszereket vitt el. Ez idáig a nyomozók hat sértettet kutattak fel. Az elkövetők, akik a kihallgatásuk során elismerték a lopásokat, három hátizsáknyi holmit loptak össze. A huszonkét különböző tárgyat lefoglalta a rendőrség, a tulajdonosokhoz való visszajuttatásuk folyamatban van. A két alkalmi tolvajt őrizetbe vették a kollégák, és a fogdában elhelyezték őket.
Habár a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon szolgálatot teljesítőknek plusz feladatot adott az elmúlt héten a városban megrendezett hallgatói fesztivál, a városban történt bűncselekmények sem maradtak felderítetlenek.
Hétfőn délután (július 14-én) két 17 éves dunaújvárosi fiú előállítására azért került sor, mert a rendelkezésre álló adatok alapján megalapozott volt ellenük a gyanú, hogy szombatról vasárnapra virradóra (július 12-13.) egy a Derkovits utcában lévő lakásba betörtek és 150.000 Ft értékben műszaki cikkeket vittek el. Az őrizetbe vett fiatalok a kihallgatás során a terhükre rótt bűncselekményt először tagadták, és a lakásaikon megtartott házkutatások sem vezettek első körben eredményre. A nyomozók további bizonyítékok után kutattak, majd egy a helyszínen rögzített ujjnyom meghozta az eredményt, és végül mindkét gyanúsított beismerő vallomást tett. A két fiatalkorú éjjel az ajtót befeszítve hatolt be a lakásba és minden mozdítható apró műszaki eszközt (hangfalat, számítógép billentyűzetet, hosszabbítót, kamerát) egy pokrócba csomagolt és a lakóház melletti bokrok közé rejtett. Majd a számítógépért és a DVD lejátszóért visszamentek a lakásba, végül a „zsákmány”-nyal elindultak hazafelé. Az egyikük lakásának lépcsőházába a tűzoltós szekrénybe rejtették a lopott holmikat.
Az eltulajdonított készülékek végül előkerültek, szemle keretében a tulajdonos visszakapta azokat, a lopással okozott 150.000 forintos kár teljes egészében megtérült.
Csütörtök éjjel Dunaújváros kertvárosi részén tartott portyaszolgálat során fogtak el a rendőrök egy 13 éves fiút, aki a Diófa utcában a fűben lapult, így próbált meg elbújni az egyenruhások elől. A gyerekkorú nem ismeretlen a hatóság előtt, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon folyamatban lévő bűnügyekben való beszámoltatása miatt előállták a kollégák. Az elmúlt hónapban a fiatal elkövető vele egykorúktól értéktárgyakat, leginkább mobiltelefonokat vett el. Meghallgatása során beismerő vallomást tett a fiatal, 14 rendbeli lopás róható fel neki. Mivel az elkövető gyerekkorú, nem büntethető, így az illetékes gyermekotthonba visszaszállításra került.

  • Frissítve: 2019. október 25.
  • Létrehozva: 2008. július 21.