fő tartalom

Tovább lehet szigetelni!

Ismét pályázhatnak az iparosított technológiával épült lakóépületek az energia-megtakarítást eredményező korszerűsítések, felújítások támogatására. Az önrész mellett állami és önkormányzati támogatásra is számíthatnak a dunaújvárosiak.

Az Önkormányzati és Területfejlesztési Miniszter – az Új Magyarország Lakásfelújítási Program keretében – Pályázati felhívást tett közzé az iparosított technológiával épült lakóépületek energia-megtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának támogatására.
Az előző évi pályázati felhívások figyelembevételével az alábbi lényeges változások a programban: a támogatásra az épületek tulajdonosai, a lakóközösségek pályázhatnak, ami társasházakat, lakásszövetkezeteket jelent, illetve önkormányzati tulajdonú épületek esetén az önkormányzat nyújthat be pályázatot. Változás, hogy bővült a támogatható tevékenységek köre: a megújuló energiafelhasználás növelése (pl. : napkollektorok, napelemek telepítése). Fontos, hogy a pályázat tárgya csak teljes épület, vagy dilatációval határolt épületrész lehet. Dunaújváros Önkormányzata úgy döntött, hogy ebben az esztendőben vissza nem térítendő támogatásban részesíti a pályázó lakóközösségeket, a támogatás szempontjából elismerhető bekerülési költség 33 %-ára vonatkozóan.
A közgyűlés ezen döntését követően az önkormányzat nyilvános pályázatot fog hirdetni (június hónapban). Első lépcsőként a pályázó társasházak és lakásszövetkezetek a felújítási pályázatot az önkormányzat felé nyújtják be, amennyiben vállalják a felújítási költségek minimálisan az önkormányzati pályázati felhívásban megjelölt mértékű saját erőből történő finanszírozását.
A pályázatot a Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési- és Fejlesztési Irodájára kell majd benyújtani. Az önkormányzati döntést követően második lépcsőben az önkormányzat által is támogatott pályázatokat – az önkormányzat dokumentumaival kiegészítve – a pályázó társasházak, ill. lakásszövetkezetek továbbítják a minisztérium felé.
A pályázatok végső beadási határideje: 2008. szeptember 30.
Az állami támogatást elnyert lakóközösséggel Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata Céltámogatási szerződést köt.

  • Frissítve: 2019. október 25.
  • Létrehozva: 2008. május 26.