fő tartalom

október

Hirdetmény

A Közép-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőségen a DUNAFERR-Ferromark Kft. megbízásából előzetes vizsgálati eljárás indult, a Kft. által üzemeltetett veszélyeshulladék-lerakó tervezett kapacitásbővítése tárgyában.

Területfejlesztés a Dunaújvárosi kistérségben

Dunaújváros és térsége sajátos fejlődési pályát járt be a rendszerváltozás óta. A területfejlesztés is számos egyedi – néhány esetben példaértékű – vonással bír. Kialakult egy komplex szervezeti rendszer, amely eléri, megmozgatja, sok esetben össze is fogja-fogta a térségi szereplőket.

Azért, hogy az ünnep meghitt és békés maradjon…

Azért, hogy a Mindenszentek ünnepe és a Halottak napja valóban békésen és meghitten teljen, a megyei rendőrkapitányságok felkészültek a temetők és környékének biztosítására és ellenőrzésére, továbbá a helyszíneken kialakuló közlekedési nehézségek kezelésére.

Emlékezés

November 1-jén, szombaton 19 órakor az evangélikus templomban tartja a Sándor Frigyes Zeneiskola "Emlékezés" koncertjét. Műsoron Bach, Grieg, Kodály, Bárdos, Pászti, Rheinberger, Scheidt, Praetorius, Holborne művei.

Ünnepi megemlékezések

A hagyományoknak megfelelően Dunaújvárosban is lesznek ünnepi megemlékezések az 1956-os forradalom évfordulóján. Október 23-án a temetői kopjafánál, majd az 56-os emlékműnél rendeznek ünnepségeket, illetve ünnepi közgyűlésen Dr. Kálmán András polgármester átadja a „Dunaújvárosért Díjat”.

EMAS Oklevél

Az ÖKOTECH Nemzetközi Környezetvédelmi és Kommunális Szakkiállításon Szabó Imre Környezetvédelmi és Vízügyi Miniszter oklevelet adott át Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának az EMAS sikeres nyilvántartásba vételéért

Nemzetközi siker

Október 18-19-én a Szegedi Tudományegyetem Tanulmányi és Információs Központjában rendezték az év akadémiai eseményét, a Cisco Hálózati Akadémiai Napokat. A nemzetközi CCNA oktatói versenyen Nagy Attila, a Dunaferr iskola rendszergazdája, CCNA oktatója csodálatos eredményt ért el.

Oldalak