fő tartalom

február

Március 04-én hétfőn Teljes Üzemű Szirénapróba!

Minden hónap első hétfőjén szirénapróbával tesztelik a szakemberek a Monitoring és Lakossági Riasztó rendszert. Dunaújvárosban, a soron következő teljes üzemű próbára 2013. március 04-én hétfőn, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság döntése alapján, 11:00 órakor kerül sor.

DMJV Közgyűlése az idei évi Dunaújváros Sportjáért díjat Árva Sándor Csaba részéré posztumusz, valamint Takács Krisztián részére adományozta

Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése még 1997-ben alkotta meg önkormányzati rendeletét, mely „Dunaújváros Sportjáért” díj odaítéléséről rendelkezik. Az elismerés, azon személyeknek és közösségeknek adományozható, akik Dunaújvárosban a testnevelés és sport területén kiváló munkát végeztek, illetve kimagasló sporteredményeket értek el. A díj adományozására javaslatot tehet bármely személy, illetve közösség.

Közlemény

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a DVCSH Kft. ezúton tájékoztatja  a lakosságot, hogy február 27-én, szerdán délután Dunaújvárosban áramkimaradás miatt leálltak a vízszolgáltató szivattyúi, a víztornyok és a tartalék víztározók leürültek, amely ideiglenes vízszolgáltatás-kimaradást okozott Dunaújváros több pontján. Az áramszolgáltatás visszatérése után a DVCSH Kft. szakemberei a rendszert helyreállították, a víztározó medencék újratöltése folyamatos, amelynek következtében az ivóvíz-szolgáltatás mindenhol helyreállt Dunaújvárosban.

Nincs szükség "személyi igazolványra" a beiratkozáshoz

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma ezúton tájékoztatja szülőket, hogy a médiában megjelent téves beszámolókkal szemben, az óvodai beiratkozáshoz a szülőknek nem kell"személyi igazolványt" készíttetniük gyermekük számára. Az óvodai felvétel szabályait rögzítő miniszteri rendelet úgy fogalmaz: "Az óvodai beiratkozáskor be kell mutatni a gyermek személyazonosítására alkalmas, a gyermek nevére kiállított személyi azonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolványt, továbbá a szülő személyi azonosító és lakcímet igazoló hatósági igazolványát".

POLGÁRMESTERI FOGADÓNAP

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Cserna Gábor polgármester úr 2013. március 06-án, szerdán, 09:00 órától 13:00 óráig várja az érdeklődő lakosságot a Polgármesteri Hivatal II. emeleti 202-es számú irodában. A fogadónapra előzetes telefonos bejelentkezés és időpont-egyeztetés szükséges, melyet az alábbi telefonszámon tehetnek meg: 06-25/410-525. Délután 13:00 órától 16:00 óráig, Dr. Kukorelli Sándor jegyző úr áll az érdeklődő dunaújvárosi lakosság rendelkezésére, a II. emeleti 201-es irodában.

II. Farsangi Foci Fieszta

Szombaton reggel, azaz február 23-án 08.00 órakor kezdődött a II. Farsangi Foci Fieszta, melyre 12 csapat nevezését fogadták el. A csapatok a helyi városi kispályás csapatok játékosaiból, valamint a kupára összeállt amatőr focistákból álltak. A 12 csapatot két 6-os csoportba sorsolták ki. Az A csoport délelőtt,  míg a B csoport délután kezdte meg a csoportmérkőzéseit.

Együttműködik a megyei kormányhivatal és a Nyugdíjas Szervezetek „Életet az Éveknek” Fejér Megyei Szövetsége

Éves közgyűlését tartotta Székesfehérváron, a megyei kormányhivatal dísztermében a Nyugdíjas Szervezetek „Életet az Éveknek” Fejér Megyei Szövetsége február 21-én, Rubina Sándor megyei elnök vezetésével. A megyei nyugdíjas szervezet elnöksége felkérésére dr. Dorkota Lajos kormánymegbízott tájékoztatta a résztvevőket a közigazgatási reformfolyamat céljairól, az új szemléletű, bővülő ügyfélfogadásról, az egyszerűbb ügyintézési lehetőségekről, a 8-tól 20 óráig nyitva tartó kormányablakok tevékenységéről, szolgáltatásairól.

Bemutatkozik a Pentele Természetjáró Egyesület

Szeretettel várnak minden érdeklődőt FEBRUÁR 22-én 17 órakor a József Attila Könyvtár előadótermébe! A rendezvény résztvevői megismerkedhetnek a Magyar Természetjáró Szövetség tevékenységével, a természetjáró minősítésekkel (bronz, ezüst, arany, érdemes, kiváló természetjáró minősítés), a jelvényszerző túramozgalmakkal (Országos Kéktúra, Dél-dunántúli Kéktúra, Alföldi Kéktúra), a Pentele Természetjáró Egyesület tevékenységével. Az előadást diaképes vetítés kíséri a  Pentele Természetjáró Egyesület a hazai és külföldi túráiról.

Az influenza járvány felszálló ágában vagyunk

A megye területén, 2013. 07. hetében, az influenza figyelőszolgálat adatai alapján végzett becslés szerint 2090 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, ez 57,6 %-al több mint az előző héten. A 100 ezer lakosra vonatkoztatott megyei morbiditás 491,13 %000 volt, az elmúlt három hét során folyamatos emelkedést mutatott, a megye egészére nézve megközelítette a magas aktivitási tartományt.

Látogatási tilalom a kórházban 2013. február 21-től

Az ÁNTSZ-től kapott tájékoztatás szerint az influenza megbetegedések száma a Szent Pantaleon Kórház térségében február 20-ára meghaladta a járványügyi küszöbértéket. A kórházban fekvő műtéten átesett, illetve legyengült védekezőképességű betegek, gyermekek, kismamák érdekében a kórház vezetése 2013. február 21-étől teljes körű látogatási tilalmat rendel el.

POLGÁRMESTERI FOGADÓNAP

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Cserna Gábor polgármester úr 2013. március 06-án, szerdán, 09:00 órától 13:00 óráig várja az érdeklődő lakosságot a Polgármesteri Hivatal II. emeleti 202-es számú irodában. A fogadónapra előzetes telefonos bejelentkezés és időpont-egyeztetés szükséges, melyet az alábbi telefonszámon tehetnek meg: 06-25/410-525. Délután 13:00 órától 16:00 óráig, Dr. Kukorelli Sándor jegyző úr áll az érdeklődő dunaújvárosi lakosság rendelkezésére, a II. emeleti 201-es irodában.

Lakossági Fórum - IVS szociális célú városrehabilitáció - Római városrész

Lakossági Fórumot tartanak az Integrált Városfejlesztési Stratégiában kijelölt szociális célú városrehabilitációs projekt kapcsán a Római városrészben élők számára 2013. február 20-án, szerdán 17:00 órától a Városháza "C" szárnyának színháztermében.

A fórumon a DVN Zrt. munkatársai, a dunaújvárosi önkormányzat szakemberei tájékoztatni szeretnék a lakosságot a fejlesztési munkálatokkal, a kérdőíves felmérés eredményével és további hasznos információkkal kapcsolatban.

Felhívjuk a Római városrész lakóinak figyelmét, jöjjenek el a fórumra, mondják el véleményüket, javaslatukat!

Lakossági Fórum - Közbiztonság

Dunaújváros MJV testületének három képviselője: Hingyi László (10. vk), Sztankovics László (8. vk.), Tóth Kálmán (9. vk.) Lakossági Fórumot szervez 2013. február 20-án, a Magyar u. 25. szám alatti Pentele Klubházban 14:30 órai kezdettel.

A Fórum témája: Közbiztonság.

A fórumot az újabban megnövekedett számú betöréses lopások problémája hívta életre. Az Óvárosban élők többsége már megkereste korábban az említett problémával a képviselő urakat. Most lehetőséget szeretnének teremteni a problémák megbeszéléséhez, valamint a lehetséges javaslatok kidolgozásához. A fórumon a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság és valamennyi városi Polgárőrség részéről is jelen lesznek a szakemberek, akikhez szintén lehet kérdéseket, kéréseket intézni.

Megyei kormányhivatali tájékoztató fórum az önkormányzatoknak a közfoglalkoztatási programokról

Megyénk valamennyi települési önkormányzata számára szervezett tájékoztató fórumot a Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja a 2013. évi közfoglalkoztatási programok megvalósításával kapcsolatban. Dr. Dorkota Lajos kormánymegbízott elemzését követően a járási munkaügyi kirendeltségek vezetői értékelték a tavalyi közfoglalkoztatási programok eredményeit, majd a 2013. évi közfoglalkoztatási programok alapelveiről, változásairól hallhattak előadást a résztvevők.

Vidáman nyelveltek… Az Arany tanulói lettek aranyosak…

A már hagyományos városi és város környéki Vidám Anyanyelvi Versenyt rendezték meg feburár 13-án, szerdán délután a Petőfi Sándor Általános Iskolában. A versenyre tizenegy csapat nevezett, s tíz feladaton keresztül igyekeztek megfelelni a feladatkészítők és a zsűri hol játékos, hol komoly kérdéseire.

Elektronikus jelentkezés egyetemre, főiskolára – akár fél óra alatt a Kormányablakban

Kormányablakban, ügyfélkapun keresztül bárki beadhatja jelentkezését  felsőoktatási intézményekbe, március 1-jéig. Az országban 29 helyszínen munkanapokon reggel 8-tól este 8-ig várják az ügyintézők mindazokat, akik élni szeretnének az online jelentkezés lehetőségével.

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata is szolidaritást vállal

Az Európai Unióban nem lehet kérdés, hogy szabad-e egy régió szimbólumait a helyi közösségek falvai, városai polgármesteri hivatalának épületére kitűzni, most azonban a székelyföldi önkormányzatok vezetőit pénzbírság fenyegeti, ha az ősi jelképeikből született lobogót kitűzik, ezért Budafok-Tétény arra biztatja a magyarországi településeket, hogy vállaljanak szolidaritást a székelyföldi polgármesterekkel és valamennyi erdélyi magyarral. Dunaújváros MJV Önkormányzata úgy határozott, csatlakozik e nemes szándékú felhíváshoz, és 2013. február 14-én, csütörtökön 16:00 órakor felvonja a székely zászlót a Polgármesteri Hivatal épülete előtt.

Rajcsányi Artúr Pigment XS című fotókiállítás az Intercisa Múzeumban

Az Intercisa Múzeum szeretettel vár minden érdeklődőt a Rajcsányi Artúr Pigment XS című fotókiállításra, melyet 2013. február 22-én 17.00 órakor Wisloczki Helga kerámikus iparművész nyit meg. Megtekinthető: 2013. március 31-ig, K-P: 10.00-16.00 Helyszín: 2400 Dunaújváros, Városháza tér 4. Tel.: 06 25 411 315, 06 25 408 970. E-mail: intercisamuz@gmail.com Web: www.dunaujvaros.tmmi.hu

Oldalak