fő tartalom

március

Cserna Gábor polgármester közleménye

"Szeretném tájékoztatni a lakosságot, hogy Dr. Dorkota Lajos kormánymegbízott úr azonnali egyeztetéseket kezdeményezett a Fejér Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségével, mely megállapította, hogy a Dunanett Kft. számlakibocsátása jogszerűtlen volt. Ennek nyomán a Dunanett Kft. két tulajdonosa, az Energott Kft. valamint Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata megállapodást kötöttek arra vonatkozóan, hogy a Dunanett Kft. által az érintett lakosság számára kibocsátott számlákat maradéktalanul visszavonják."

Dunaújváros Sportjáért Díj - Takács Krisztián a mai napon vette át az elismerést

Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése még 1997-ben alkotta meg önkormányzati rendeletét, mely „Dunaújváros Sportjáért” díj odaítéléséről rendelkezik. Az elismerés, azon személyeknek és közösségeknek adományozható, akik Dunaújvárosban a testnevelés és sport területén kiváló munkát végeztek, illetve kimagasló sporteredményeket értek el. Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése a „Dunaújváros Sportjáért” Díjat a 2013-as évben: Árva Sándor Csaba részéré posztumusz, valamint Takács Krisztián részére adományozta.

Megtekinthető

Dunaújváros Főépítésze az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. LXXVIII. törvény 9. § (6) bekezdésének előírása szerint 2013. március 29-től – 2013. április 29-ig kifüggeszti a Magyar út – Lánczos Kornél u. – 3331/2 hrsz.-ú út – Dunaújváros-Rácalmás közigazgatási határ által határolt területet érintő rendezési terv módosítás tervezetét, továbbá a Dunaújváros építési szabályzatáról és szabályozási tervéről szóló 19/2003. (V.16.) önkormányzati rendelet módosításának tervezetét a Vasmű út - 21-es városrész határ - Eszperantó út által határolt területen.

Módosítják a menetrendet a Pusztaszabolcs-Dunaújváros vasútvonalon

2013. április 13-tól 2013. április 14-ig, illetve 2013. április 20-tól 2013. április 21-ig Kelenföld – Érd alsó – Tárnok állomások között a vasúti pálya átépítése miatt  a Pusztaszabolcs-Dunaújváros vasútvonalon a mellékletben csatolt vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

Fogyasztóvédelmi Iroda továbbra is a Városházán!

A Fejér Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségének kihelyezett ügyfélszolgálata 2013. április 04-én, csütörtökön, majd ezt követően április 18-án (csütörtökön) délelőtt 9 és 15 óra között, a B épület II. emeleti 213-as számú irodájában várja az érdeklődőket!

Ingyenes család- és gyermekvédelmi tanácsadás

Az Alba Regia Ifjúsági és Szabadidős Egyesület, Székesfehérvári Álláskeresők Egyesülete ingyenes jogi tanácsadást indít család- és gyermekvédelmi témakörben Sziklainé dr. Kiss Erzsébet ügyvéd segítségével. Helyszín: Székesfehérvári Álláskeresők Egyesülete  Székesfehérvár, Tolnai u.10.

II. Akarat Ereje Kupa "Újra Együtt"

A tavaly útjára indított Akarat Ereje Kupát Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség és a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány 2013. április 21-én vasárnap második alkalommal szervezi meg Szatmári Ádám számára, hogy újra együtt segítsék Ádám gyógyulását. Ádám 12 éves fociszerető fiú, aki a Móricz Zsigmond Általános Iskola diákja és egy ritka (Duchenne) típusú izombetegségben szenved. Neki és a családjának rendezik meg második alkalommal az Akarat Ereje Kupát. Azok a csapatok, akik részt vesznek a tornán, hozzájárulnak Ádám gyógyulásához!

A Fejér Megyei Védelmi Bizottság közleménye

A rendkívüli időjárási helyzet hatékony kezelésének érdekében hétfőn, azaz március 25-én, kora este összeült a Fejér Megyei Védelmi Bizottság, amely elrendelte a sárbogárdi, az enyingi, a dunaújvárosi járási helyi védelmi bizottságok összehívását. Ezen helyi védelmi bizottságok előkészítik az illetékességi területükön lévő melegedő helyeket, valamint intézkednek az érintett települések úthálózatának folyamatos ellenőrzéséről és hómentesítéséről.  A melegedőhelyek megnyitására a későbbiekben szükség esetén, az időjárás alakulásának függvényében kerül sor.

"Virágos Dunaújvárosért 2013."

Az idei évben is folytatódik a nagysikerű virágosítási verseny! Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármestere városunk települési környezetvédelmi programja feladatainak és célkitűzéseinek megvalósítására érdekében „Virágos Dunaújvárosért 2013.” címmel immáron tizennegyedik alkalommal versenyt ír ki a dunaújvárosi lakosság számára.

Ismét remekeltek a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes táncosai!

Az Alba Regia Táncegyüttes székházában és szervezésében került sor március 23-án, szombaton délelőtt Székesfehérváron az " I. Mezőföld Virága" Szólótánc versenyre!
Négy korosztályban indultak a táncosok 1. kategória a 10 éven aluliak, a 2. kategória a 10-14 év közöttiek, a 3. kategória a 14-18 év közöttiek, míg a 4. kategória a 18 év felettiek mutathatták meg tudásuk legjavát. A Vasas Táncegyüttes 28 (!) produkcióval állt színpadra, amelyek alapján 11 táncos érdemelte ki a "Mezőföld Virága"  díjat!

Megtekinthető

Dunaújváros Főépítésze az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. LXXVIII. törvény 9.§ (6) bekezdése előírása szerint 2013. március 25-től –2012. április 25-ig  kifüggeszti a Dunaújváros építési szabályzatának és rendezési terveinek értékvédelemmel kapcsolatos módosítás tervezetét továbbá a dunaújvárosi veszélyes ipari üzemek környezetében lévő veszélyességi övezeteknek a településrendezési terven jelölés érdekében indított rendezési terv módosítás tervezetét.

A csatornázás önrésze - LTP szerződés - rövid a határidő!

Egy korábbi tájékoztató fórumot követően, mely során az OTP BANK szakemberei a csatornafejlesztés önrészének a megoldásaival/ lehetőségeivel kapcsolatban felvilágosítást adtak, felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy 2013. március 26-án, kedden 15:00 és 18:00 óra között, valamint március 27-én szerdán 15:00 és 17:00 óra között a Szórád Márton Általános Iskolában várják az LTP szerződések tárgyában érintett ügyfeleket! Aki előzetesen leadta az adatlapot, az is hozza magával az adategyeztetés miatt a személyi igazolványát, az adókártyát és a lakcímkártyát is az azonosítás miatt és a szerződés pár percen belül aláírható. Aki már megkötötte az LTP szerződést, az hozza magával ezt a szerződést és a számlaszámát. Megnézik a lehetőségét annak, hogyan lehet erre a projektre érvényesíteni. Figyelem! A már megkötött és megkötendő szerződések esetében a Fundamenta szerződés nem jelent fedezetet a viziközmű társulat felveendő hitele esetében. Ez a projekt csak az OTP LTP-vel mehet! Megkötési határidő: 2013. március 31.

POLGÁRMESTERI FOGADÓNAP

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Cserna Gábor polgármester úr 2013. március 27-én, szerdán, 09:00 órától 13:00 óráig várja az érdeklődő lakosságot a Polgármesteri Hivatal II. emeleti 202-es számú irodában. A fogadónapra előzetes telefonos bejelentkezés és időpont-egyeztetés szükséges, melyet az alábbi telefonszámon tehetnek meg: 06-25/410-525. Délután 13:00 órától 16:00 óráig, Dr. Orbán Zsuzsanna aljegyző asszony áll az érdeklődő dunaújvárosi lakosság rendelkezésére, a II. emeleti 201-es irodában.

Pedagógus díjak - március 31-ig várják a javaslatokat!

Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése: a nyugállományba vonuló pedagógusok részére "Pedagógus Életpályáért Emlékérem" díjat, a kiváló oktató-nevelőmunkát végző pedagógusok elismerésére "Dunaújváros Érdemes Pedagógusa" díjat, a kiemelkedő oktató-nevelő tevékenységet végző, elősegítő pedagógusok és az oktatási intézmények nem pedagógus dolgozói elismerésére "Dunaújváros Oktatás-ügyéért" díjat alapított.

Oldalak