fő tartalom

április

Dunaújvárosi iskolára is lehet szavazni a Cetelem Zöldsuli Programban!

Összesen több mint 90 hazai suli szállt versenybe a Cetelem Zöldsuli Program zöldítési támogatásáért. Az idén immár harmadik alkalommal meghirdetett pályázat összesen hatmillió forintos keretéből egy tucatnyi iskola alakíthat ki üde zöld oázist az unalmas, kopott grundok helyén. A győztesekről részben a nagyközönség dönt: a www.cetelemzoldsuli.hu oldalon 2013. május 14-ig bárki leadhatja voksát kedvencére. A további nyerteseket a Cetelem és a National Geographic Magyarország szakértői csapatából álló zsűri választja majd ki.

Autókra vadásztak Dunaújvárosban (FM RFK)

A hagyományoknak megfelelően idén is megrendezték a Pentele Autóvadász Kupát. 2013. április 26-án az ország különböző pontjairól érkeztek csapatok. Összesen heten, rendőrök és polgárőrök egyaránt. Jöttek autóvadászok Kecskemétről, Sződligetről, Makkosházáról, Budapestről, Iváncsáról és természetesen a helyi dunaújvárosi rendőrök és polgárőrök is több csapattal képviseltették magukat.

Élmezőnyben végeztek a székesfehérvári tűzoltók a Fighter’s Run versenyen

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságról a Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapata is részt vett a harmadik Fighter’s Run versenyen április 27-én Békés megyében. Az egyénileg és csapatban induló versenyzőknek hét, valamint tizennégy kilométeres távon különböző extrém akadályokon kellett átjutniuk a célig. A székesfehérvári tűzoltók a kategóriájukban hatvan csapatból a hatodik helyen értek célba. 

A Nagy Fal Magyar-Kínai Barátság Egyesület alkotói pályázatot hirdet „Magyar és kínai találmányok” címmel.

Az 5000 éves Kína a világ egyik legősibb civilizációja, így talán nem is meglepő, hogy ősi találmányok sokasága eme páratlan történelemmel rendelkező országhoz köthető. Kína tudományos élete számos tudományág területén már az ókorban igen fejlettnek volt mondható, említhetnénk akár a matematikát, a kémiát, a biológiát vagy a csillagászatot, melynek köszönhetően felfedezések sokaságával lepték meg a világot már évezredekkel ezelőtt.

Május 11-én rajtol a Bringatúra!

A TÁMOP-5.2.5./B-10/2-2010-0023, A társadalmi integrációt segítő és drogprevenciós célú komplex programok megvalósítása Dunaújvárosban elnevezésű projekt következő állomása, a méltán nagy népszerűségnek örvendő Bringatúra. A rendezvény időpontja: 2013. május 11. szombat Rajt: 9.00 órakor a Városháza térről Útvonal: Dunaújváros - Mezőfalva – Dunaújváros. A rendezvény minden résztvevő számára ingyenes, előzetes regisztrációt, nevezést nem igényel!

LAKOSSÁGI FÓRUM a Béke városrészben!

Hingyi László (10. vk.), Sztankovics László (8. vk.) és Tóth Kálmán (9. vk.) önkormányzati képviselők Lakossági Fórumot szerveznek 2013. április 29-én, hétfőn az Arany János Általános Iskola aulájában 17:00 órai kezdettel! A Fórum témája: Közbiztonság. A képviselők lehetőséget szeretnének teremteni a problémák megbeszéléséhez, valamint a lehetséges javaslatok kidolgozásához. A fórumon részt vesznek a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság szakemberei, valamint a városi Polgárőrség is képviselteti magát. Jöjjön el Ön is a Fórumra, mondja el véleményét, javaslatát!

MINDEN MÁSODIK EMBER TUD AZ EGYENLŐ BÁNÁSMÓD HATÓSÁGRÓL

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) április 24-én zárult médiakampányának célja a hatóságismertségének növelése volt a 18–59 éves célcsoport körében. A kampány központi üzenetét–„Egyenlő bánásmód–mindenkit megillet!”–széles körben juttatta el az EBH a lakossághoz. 2013. február 1. és április 24. között rádió-és tv-reklámok, óriásplakátok, BKV-hirdetések,citylig ht poszterek, offline és online hirdetések segítettek abban, hogy a társadalmi csoportok széles körben megismerjék a diszkrimináció különböző formáit tiltó hazai jogszabályt, valamint a hatóság szolgáltatásait. Az Egyenlő Bánásmód Hatóság ismertsége a kampánynak köszönhetően 30%-ról 46%-ra emelkedett, azaz minden második ember tudja, hogy van jogorvoslat a diszkriminációval szemben. Fejér megyében Dr. Szatmári Éva egyenlő bánásmód- referens várja a panaszosokat.

Fejér déli térségében: a foglalkoztatás növelése a cél

Fejér megye déli térségének foglalkoztatási helyzetéről tartott konferenciát a Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja. A Rétimajorban rendezett  tanácskozáson dr. Dorkota Lajos kormánymegbízott, Törő Gábor, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Varga Gábor, Cece Nagyközség polgármestere, az érintett térség országgyűlési képviselője és Buday Attila, a Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja igazgatója és munkatársai mellett különböző nagyvállalatok ismertették elképzeléseiket a térségben élők foglalkoztatásának fejlesztésével kapcsolatban.

Tájékoztató fórum polgármestereknek, önkormányzati képviselőknek

Az elmúlt év jelentős változást hozott az önkormányzatok életében. Számos új jogszabály lépett hatályba. A Fejér Megyei Kormányhivatal március 4-étől május közepéig öt alkalmas közigazgatási, szakmai előadás-sorozattal, interaktív tájékoztató fórumokkal segíti a polgármesterek, jegyzők, önkormányzati képviselők, nemzetiségi önkormányzati képviselők, vezetők tájékozódását.

Összehívták a Fejér Önkéntes Mentőszervezetet

Dunaújvárosban kérték a Fejér Önkéntes Mentőszervezet segítségét április 27-én, szombaton kora reggel. Ezzel a beriasztással kezdődött a mentőcsoport harminchat órás nemzeti minősítő gyakorlata, amelynek sikeres teljesítésével a jövőben valós káresemények felszámolásában, megelőzésében is bevethető a szervezet.

 

Átadták a Dunaújváros Közbiztonságáért díjakat

Dunaújváros Közgyűlése a Dunaújváros Közbiztonságáért díjat a város közigazgatási területén dolgozó hivatásos állományú rendőrök, hivatásos tűzoltók és azon természetes személyek, vagy közösségek elismerésére hívta életre, akik Dunaújváros közbiztonságáért kiemelkedő tevékenységet folytatnak. Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése az idei évben a „Dunaújváros Közbiztonságáért” Díjat: Gömöri Pál rendőr főtörzsőrmester, Szilágyi Edit rendőr törzszászlós ,  Orosz Csaba György tűzoltó őrnagy valamint Kertes József a Dunaújvárosi Városvédő Polgárőrség elnöke részére adományozza.

Lezárásra lehet számítani a Szalki-szigetnél!

A hétvégén, április 27-28-án kerül sor a Fejér Önkéntes Mentőszervezet 36 órás nemzeti minősítő gyakorlatára, amelynek egyik helyszíne Dunaújvárosban a Szalki-sziget. A Szabadstrandnál a gyakorlat előkészítése már április 26-án, pénteken reggel 9:00 órától elkezdődik, a nap folyamán az érintett területen többek között gépjárműforgalomra kell számítani. Pénteken délután a gyakorlat során érintett területet szalagokkal lezárják, az őrzésről éjszaka a polgárőrség gondoskodik. A lezárt területre szombat reggeltől egészen az esti órákig nem engedélyezett a belépés, emellett a feladatok végrehajtása közben fokozott forgalomra, jelenlétre lehet számítani. A katasztrófavédelem ezért pénteken és szombaton a dunaújvárosi Szalki-szigetre látogatók megértését és türelmét kéri.

 

LAKOSSÁGI FÓRUM a Béke városrészben!

Hingyi László (10. vk.), Sztankovics László (8. vk.) és Tóth Kálmán (9. vk.) önkormányzati képviselők Lakossági Fórumot szerveznek 2013. április 29-én, hétfőn az Arany János Általános Iskola aulájában 17:00 órai kezdettel! A Fórum témája: Közbiztonság. A képviselők lehetőséget szeretnének teremteni a problémák megbeszéléséhez, valamint a lehetséges javaslatok kidolgozásához. A fórumon részt vesznek a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság szakemberei, valamint a városi Polgárőrség is képviselteti magát. Jöjjön el Ön is a Fórumra, mondja el véleményét, javaslatát!

Dr. Harmath Artemisz előadása Weöres Sándor költészetéről

Sok szeretettel várnak minden érdeklődőt április 25-én (csütörtökön) 17 órakor a József Attila Könyvtárban, dr. HARMATH ARTEMISZ irodalomtörténész előadására: FELNŐTT JÁTÉKOK - Weöres Sándor változatos költészete. Verset mondanak a Széchenyi István Gimnázium diákjai. http://www.jakd.hu/index.php?p=hir&hid=607

Kezdődnek a tavalyi erdő-Natura pályázatok kifizetései, már benyújthatók az idei kérelmek!

A Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége (MEGOSZ) nagy örömmel tudatja az érintett magánerdő gazdálkodókkal, hogy az erdő-Natura uniós társfinanszírozott vidékfejlesztési jogcím notifikációs eljárása sikerrel lezárult és így elhárult az utolsó akadály is a tavaly benyújtott kérelmek alapján történő kifizetések elől. Így a részben, vagy egészben támogatható 2012. évi kérelmek kifizetései 2013. májusának első felében várhatók!

Oldalak