fő tartalom

május

POLGÁRMESTERI FOGADÓNAP

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Cserna Gábor polgármester úr 2013. június 06-án, csütörtökön 09:00 órától 13:00 óráig várja az érdeklődő lakosságot a Polgármesteri Hivatal II. emeleti 202-es számú irodában. A fogadónapra előzetes telefonos bejelentkezés és időpont-egyeztetés szükséges, melyet az alábbi telefonszámon tehetnek meg: 06-25/410-525. Délután 13:00 órától 16:00 óráig, Dr. Kukorelli Sándor jegyző úr áll az érdeklődő dunaújvárosi lakosság rendelkezésére, a II. emeleti 201-es irodában.

Biztonságban két keréken (FM RFK)

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság a Dunaújvárosi Túra Motor Klubbal közösen szervez nagyszabású motoros vezetéstechnikai napot és kiállítást a Dunaújvárosi Interspar Áruház parkolójában 2013. június 01-jén 07 óra és 20 óra között. A programon az érdeklődők és tanulni vágyók szakemberek segítségével sajátíthatják el a motorkerékpározás biztonságos vezetésének technikáját.

Aláírták a Szándéknyilatkozatot

A dél-koreai Geumsan-gun város polgármestere azzal a kéréssel fordult Önkormányzatunkhoz, hogy városaink között baráti együttműködés, testvérvárosi kapcsolat jöjjön létre. A kapcsolat létrejöttét a Koreai Nagykövetség is üdvözli és támogatja. A két város közötti kapcsolat kiépítését előmozdító szándéknyilatkozatot a tegnapi napon írta alá Cserna Gábor, Dunaújváros MJV polgármestere, valamint PARK Dong-chell Geumsan-gun polgármestere.

 

Ne induljon el nyaralni EU-kártya nélkül!

A nyaralási szezon közeledtével az utazni vágyók körében kívánja népszerűsíteni az Európai Egészségbiztosítási kártyát az Országos Egészségbiztosítási Pénztár. A kártyát minden érvényes TAJ kártyával rendelkező magyar állampolgár ingyenesen igényelheti. Segítségével pedig 31 országban, köztük Horvátországban is igénybe vehetők egészségügyi ellátások a magyar egészségbiztosítás terhére.

Jövő júliustól elektronikussá válnak az anyakönyvi eljárások

Elektronikussá válnak jövő júliustól az anyakönyvi eljárások a Magyary Zoltán egyszerűsítési program részeként – erről döntött az Országgyűlés a kormány törvényjavaslatának elfogadásával. Az eddig használt, 1895. október 1-én kialakult anyakönyvezési rendszert 2014. július 1-jétől felváltja az egységes rendszerű, az egész országra kiterjedő elektronikus anyakönyvezés. A törvény megalkotásának az volt a célja, hogy a szakmai értékek megőrzése mellett egy olyan nyilvántartás jöjjön létre, amely közhitelességét, megbízhatóságát tekintve megfelel elődjének, de a technikai fejlődés eredményeképpen gyorsabb, könnyebb, kényelmesebb ügyintézést tesz lehetővé mind a polgárok, mind a nyilvántartást vezető hatóságok számára.

A Penne Nápoly nyerte az I. Parázs Kupát a Családi Hétvégén!

Óriási hangulat, szebbnél szebb cselek, gólok és igazi családias hangulat volt az I. Parázs Kupán, melyet a Családi Hétvége keretein belül szervezett a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség, Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával. Miután a Családi Hétvége szervező bizottsága elfogadta, hogy idén több sportprogramot is szerveznek a Családi hétvégén így a kispályások részére I. Parázs kupát hirdettek meg. A kupára napok alatt elfogytak a helyek, hiszen remek kezdeményezésnek tartották a csapatvezetők, hogy a Parázs Varázs ideje alatt sportolni is lehet. 

Utcai kosárlabda bajnokság Dunaújvárosban

A TÁMOP-5.2.5./B-10/2-2010-0023, A társadalmi integrációt segítő és drogprevenciós célú komplex programok megvalósítása Dunaújvárosban elnevezésű projekt keretében 2013. június elsején, szombaton 09:00 órától rendezik a STEELBALL – Utcai kosárlabda bajnokságot a Dunaújvárosi Főiskola belső parkolójában!

Átadták a Dunaújváros Ifjúságáért díjakat

Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlésének 191/2013-as határozatának értelmében, a „Dunaújváros Ifjúságáért” Díjat az idei évben Csathóné Zágoni Nóra pedagógus és Törökné Antal Mária gyermekkönyvtáros részére adományozta, melyet Cserna Gábor polgármester adott át a díjazottaknak.

Június 24-én, hétfőn a Dunaújvárosi Járási Hivatal Okmányirodai Osztályán az ügyintézés szünetel

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy 2013. június 24-én, hétfőn a Dunaújvárosi Járási Hivatal Okmányirodai Osztályán a Dunaújváros, Városháza tér 2. fsz.18. szám alatt technikai okok miatt szünetel az általános népességnyilvántartási ügyintézés.

KÖTÉLHÚZÓ VERSENY A CSALÁDI HÉTVÉGÉN!

Keressük 2013 legjobb kötélhúzó csapatát a Parázs Varázson. Egy csapat létszáma 8 fő lehet. Olyan csapatok, asztaltársaságok, munkatársak vagy baráti társaságok jelentkezését várjuk, akik korra és nemre való tekintet nélkül beneveznek a II. Varázs Húzás kötélhúzó versenyre. A kötélhúzás általános játékszabályzatát a helyszínen mindenki átolvashatja és a verseny előtt profi kötélhúzók tartanak bemutatót mindenki részére!

Egyre több hölgy uralja az autóját! (FM RFK)

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság az idei esztendőben ismételten megrendezte az „Uralom az autóm” című versenyt. A rendezvény során a résztvevők elméleti és gyakorlati tudásukról adhattak számot. A program célja, hogy felhívja az emberek figyelmét a biztonságos közlekedésre. A negyedik alkalommal megtartott versenyen nagy létszámmal képviselték magukat a nők.

Falták a szavakat a petőfisek

A lassan hagyományosnak számító The Big Read szófaló versenyen vett részt a dunaújvárosi Petőfi Sándor Általános Iskola diákserege, amelyet az Oxford University és a Challenge Utazási Iroda indított közös szervezésben. A március 1-től május 1-ig tartó verseny célja az volt, hogy iskolai összefogással 1 millió szót olvassanak el a diákok.

Tájékoztatás - Rajzpályázat általános iskolás tanulók részére

RAJZPÁLYÁZAT általános iskolás tanulók részére! Az Intercisa Múzeum koreai kiállításához kapcsolódóan egy rajzpályázatot hirdetett meg a budapesti szervezőség, melynek lebonyolításában a múzeum is részt vesz. Határidő: 2013.május 21. - 2013. június 19. között.

Támogatják a mezőgazdasági területek erdősítését!

Megjelent az MVH 79/2013 (V.07.) számú közleménye a mezőgazdasági területek erdősítése támogatás igényléséről. A támogatást az az ügyfél igényelheti, aki

  • rendelkezik az erdészeti hatóság által kiadott erdőtelepítési engedéllyel.
  • nem áll csőd, felszámolási eljárás vagy végrehajtás alatt.
  • vállalja, hogy az erdőtelepítési első kivitelt a támogatási határozat jogerőre emelkedését követő 2. év május 15-ig megvalósítja.

Szomszédünnep 2013

Nyissunk egymásra szlogennel keres civil szervezőket a Hungarofest Nonprofit Kft. Szomszédünnep elnevezésű kezdeményezéséhez. A Szomszédünnep immár negyedszer ad keretet a szomszédoláshoz, amely során a szűkebb vagy tágabb lakóközösségek érezhetik magukénak az ünnepet. Április 20-tól várják azok jelentkezését, akik a saját szervezés öröméért, a közösség „kovácsolásának” erejéért szomszédaikkal töltenének egy rendhagyó napot.

Oldalak