fő tartalom

június

A köztisztviselők elismerése

Dunaújváros MJV Közgyűlése még 2000-es évben alkotta meg önkormányzati rendeletével a "Dunaújváros Közszolgálatáért Díj"-at. A díj azon köztisztviselőknek adományozható, akik a város fejlődése, hírnevének növelése, továbbá Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata tevékenységének javítása érdekében kiemelkedő munkát végeznek. Az elismerés értékét növeli, hogy egy személy a díjat csak egyszer kaphatja meg. Dunaújváros MJV Közgyűlése a Dunaújváros Közszolgálatáért díjat az idei évben:

-Hegyesiné Horváth Tünde

-Járki Jánosné, valamint

-Mittly Béláné részére adományozta.

Tájékoztatás - Idén is várja a gyerekeket a nyári napközis tábor!

Tisztelt Szülők! 2013-ban is lehetőség van arra, hogy a gyermekeket a nyári szünidőben a helyi napközis táborban foglalkoztassák. Az ez évi nyári napközis tábor tervezett időpontja: 2013. június 24. és augusztus 16. közötti időszak. A tábor 4x10 napos turnusokban zajlik, 100-120 gyermek tervezett részvételével. A tábor naponta változatos szabadidős programokat (uszoda, kézműves foglalkozás, filmvetítés, számítógépes foglalkozás) és napi háromszori étkezést biztosít (Fészek étterem).

III. Országos ,, Népek tánca, népek zenéje” rendezvény regionális elődöntő

2013-ban a Hontravel Kft. már harmadik alkalommal rendezi meg a ,,Népek tánca, népek zenéje” rendezvénysorozatát, melyre Önöket is sok szeretettel meghívja. Célunk, hogy összehozzuk a hazánkban és határainkon túl élő amatőr nemzetiségi hagyományőrző táncegyütteseket, zenekarokat, népdalköröket. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a hagyományaikat őrző nemzetiségek egy fesztivál keretén belül bemutatkozhassanak, és megismerkedhessenek más nemezetek kultúrájával. Szeretettel várunk minden jelentkezőt 10 évestől 99 évesig.

Szünidei tanácsok Fejérből gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja mind a diákok, mind szüleik figyelmét a szünidő alatt leselkedő veszélyekre. A sok éves tapasztalat ugyanis azt mutatja, hogy a vakáció alatt megnő a balesetet szenvedők száma, kiemelve itt az évszak sajátosságának tekinthető vízi tragédiákét is. A gyermekek ilyenkor az iskolai kötöttségekből kiszakadva, figyelmetlenebbek, óvatlanabbak, és ezen esetekben könnyen megesik a baj.

(H)ARCOK. DUNAÚJVÁROSI MŰVÉSZEK - Mészáros Edit festőművész pályáját ifj. Koffán Károly és Zoi Florosz mutatja be

(H)ARCOK. DUNAÚJVÁROSI MŰVÉSZEK / Mészáros Edit festőművész pályáját ifj. Koffán Károly és Zoi Florosz mutatja be. Időpont: 2013. június 27. csütörtök, 18 óra. Helyszín: Kortárs Művészeti Intézet - Dunaújváros. MÉSZÁROS EDIT festőművész- Képes előadás.

VIII. Mercedes-Benz Classic Csillagtúra

Szerte a világon mindenki felismeri, ha egy Mercedes-Benz közeledik. A jellegzetes Mercedes-arc markánsan érvényesül a márka egész története során, amit a nagyközönség is országszerte megtekinthet a 2013. június 28-29-én zajló VIII. Mercedes-Benz Classic Csillagtúra alkalmából. Az egyéb városok mellett Székesfehérvárt, Dunaújvárost, Szegedet és Kecskemétet is érintő, hagyományőrző oldtimer versenyen a csillagos márka idén a modellpaletta csúcsát jelentő, új Mercedes-Benz S-osztály története előtt tiszteleg.
 

Meghatározták a 2014. évi polgármesterek és önkormányzati képviselők választásán az önkormányzat képviselő-testülete (közgyűlés) tagjainak létszámát

A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról szóló 2010. évi L. törvény 3. §-a kimondja, hogy a települési önkormányzat képviselő-testülete, a fővárosi és a megyei közgyűlés tagjainak számát a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek általános választását megelőző év január 1-jei lakosságszám alapján kell meghatározni.

A Római városrész szociális célú városrehabilitációja KDOP-3.1.1/D2-12-k1-2012-0004

Elindulhat a Római városrész fejlesztése! Az önkormányzat tavaly októberben nyújtotta be a pályázatot, és április másodikáig részletesen  ki kellett dolgozni a projektjavaslatot, kérdőíven felmérte a területen lakók véleményét.  A tegnapi napon, azaz 2013. június 20-án csütörtökön Cserna Gábor polgármester, valamint Molnár Tamás a KDRFÜ ügyvezető igazgatója aláírtáka a TÁMOGATÁSI SZERZŐDÉST!

Közlemény - Zenés, táncos rendezvény csak rendezvénytartási engedély birtokában tartható

A közismert facebook közösségi portálon egy úgynevezett "Project X – Music War Fesztivál Dunaújváros" elnevezésű rendezvényt hirdetnek. Szeretnénk felhívni a lakosság és az érdeklődők figyelmét, hogy ez a rendezvény a csoport által hirdetett információkkal ellentétben nem valósulhat meg, ugyanis ez a csoportosulás sem Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatától, sem a Szalki-szigetet üzemeltető Hunép-Uniszol Zrt.-től NEM KÉRT ENGEDÉLYT!

Befejezték a fertőtlenítést, megkezdődött a szúnyoggyérítés

Fejér megyében mind a hét árvízzel érintett településen elbontották a védműveket, és június 19-én a szükséges fertőtlenítéseket is befejezték. Kulcson a hétvégén még víz alatt álló Hajós utcát is megtisztították, így a lakók már használhatják ezt az útszakaszt. Az árvíz után kiemelten fontos feladat a szúnyoggyérítés is, mert az elöntött területeken megnövekedett vízfelületek kedveznek a szúnyogok szaporodásának. A katasztrófavédelmi célú szúnyoggyérítés ütemterve alapján Ercsiben, Iváncsán, Adonyban, Kulcson, Rácalmáson, Dunaújvárosban, Baracson és Kisapostagon június 21-ig végzik a légi és a földi kémiai kezelést, illetve június 25-ig a biológiai gyérítést. FEJÉR MEGYEI KATASZTRÓFAVÉDELMI IGAZGATÓSÁG

Dr. Simon László a Fejér Megyei Kormányhivatal új igazgatója

A Fejér Megyei Kormányhivatal igazgatójának dr. Simon Lászlót nevezte ki – 2013. június 20-ai hatállyal, határozatlan időre – dr. Dorkota Lajos kormánymegbízott, a Fejér Megyei Kormányhivatal vezetője, dr. Paróczai Csaba főigazgató javaslatára. Dr. Simon László a korábbi években a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, megyei rendőrfőkapitány volt – összesen több mint negyedszázada dolgozik a közszférában.

2013. július 01-jén, hétfőn a Polgármesteri Hivatal ZÁRVA TART!

Tájékoztajuk a lakosságot, hogy a köztisztviselők napját a törvény munkaszüneti nappá nyilvánította, ezért 2013. július 01-jén, hétfőn a Polgármesteri Hivatal ZÁRVA TART! Az ügyfeleket várjuk a következő ügyfélfogadási napon: július 03-án (szerdán) 8-12 és 13-18 óra között!

A mai naptól szúnyoggyérítés!

Nagy Lajos tű. alezredes, a Fejér Megyei Védelmi Bizottság Katasztrófavédelmi Operatív Munkacsoport vezetőjének tájékoztatása szerint, Dunaújváros vonatkozásában az alábbi időpontokban várható szúnyoggyérítés:

Légi kémiai kezelés: 06. 19-től (szerdai naptól) 06. 21-ig (péntekig)

Földi kémiai kezelés: (szintén) 06. 19-től (szerdai naptól) 06. 21-ig (péntekig)

Biológiai gyérítés (500 ha légi és 500 ha földi) június 19 és 25 között várható.

A kivitelezési időpontok az időjárás függvényében változhatnak!

 

Csőtörés és útlezárás

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a mai napon csőtörés történt a Szalki-szigetről a városba vezető „500-as” csővezetéken, mely rendkívül hangsúlyos városunk ivóvízellátása tekintetében.A DVCSH Kft., hogy biztosítsa a zavartalan ivóvízellátást, a már megjavított pincesori „400”-as csővezetéket is nyomás alá helyezte, de feltehetően a cserélt szakasz alatti részen újabb meghibásodás történt, melynek okairól és mértékéről még nincs információja szolgáltatónak.Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a DVCSH Kft. a mai napon, a késő délutáni és esti órákban helyreállítási munkálatokat végez. A szolgáltató jelzése szerint az ivóvízellátás ugyan biztosított, de a víznyomás csökkenéséből adódóan akadozhat a szolgáltatás. A DVCSH Kft. szakemberei azon dolgoznak, hogy a holnapi napra a szolgáltatás ismét maradéktalanul biztosított legyen! Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a fent leírtak miatt a Pincesoron ismét útlezárásra lesz szükség. Kérjük a lakosság türelmét, egyúttal a forgalomkorlátozás betartását.

Július 1-je: ügyfélfogadási szünnap a kormányhivatalokban

A közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 93. § (2) bekezdése alapján július 1-je munkaszüneti nap a közszolgálati tisztviselők számára. A Közszolgálati Tisztviselők Napján, 2013. július 1-jén, hétfőn a kormányablakok és az okmányirodák ügyfélfogadási szünnapot tartanak hazánkban. Ugyanezen a napon szünetel a kormányhivatalok szakigazgatási szerveinek ügyfélfogadása is.  (Fejér Megyei Kormányhivatal)

Oldalak