fő tartalom

július

Augusztusi munkanap áthelyezés

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a 2013. augusztus 19-ei munkanap áthelyezés miatt a Polgármesteri Hivatalban az ügyfélfogadás az alábbiak szerint módosul: Augusztus 19-én hétfőn és augusztus 20-án kedden hivatalunk zárva tart ! Augusztus 21-én (szerdán) 8-12 és 13-18-óráig, augusztus 23-án (pénteken) 8-12 és 13-16-óráig, augusztus 24-én (szombaton) 8-12-óráig várjuk Önöket (augusztus 22-én (csütörtökön) nincs ügyfélfogadás)!

Helyettesítés a 14. számú háziorvosi körzetben!

A 14. számú felnőtt háziorvosi körzet (2400 Dunaújváros, Váci Mihály u. 9.) helyettesítését - 2 hónapos átmeneti időre - 2013. augusztus 1. napjától 2013. szeptember 30-ig Dr. Mika Ilona háziorvos látja el az I. Rendelőintézetben (2400 Dunaújváros, Vasmű út 10.) az alábbiak szerint: Rendelési idő: hétfőtől péntekig 12 órától -14 óráig. Telefonon elérhető a 25/550-455 telefonszámon. Ezt követően a rendelés korábbiakban megszokott rendje visszaáll.

Dancs Attila "Az I. világháborútól napjainkig" meghívó

2013. augusztus 05-én hétfőn 13:30 órakor Dancs Attila "Az I. világháborútól napjainkig" című kiállítás nyílik a művész grafikai alkotásaiból. A kiállítás helyszíne: Székesfehérvár, Fő út 3. szám alatt található képviselői iroda. A kiállítás megtekintése díjtalan.

II. fokú hőségriadó - intézkedések; hasznos tanácsok

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Dr. Paller Judit mb. országos tiszti főorvos asszony 2013. július 24-én 00:00 órától, 2013. július 26-ig, azaz péntek 24:00 óráig II. fokú hőségriasztást adott ki az egész ország területére. Az önkormányzat ez alkalommal is megteszi a szükséges intézkedéseket.

Dr. Szabó Erika államtitkár látogatása a megyei kormányhivatalban

Dr. Szabó Erika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkára július 23-án látogatást tett a Fejér Megyei Kormányhivatalban, megtekintette a székesfehérvári kormányablakot, a járási hivatalt és az okmányirodát. Megbeszélést folytatott dr. Galambos Dénes kormánymegbízottal és dr. Simon László főigazgatóval. Sajtótájékoztatóján elemezte a közigazgatási reform állomásait, kiemelten szólt a kormányablakok és a járási hivatalok feladatairól.

Újabb szúnyoggyérítés!

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy 2013. július 23-án, a keddi napon napnyugta előtt 1,5 órával a SZEMP AIR Kft. légi és földi szúnyoggyérítést végez. Rossz idő esetén a permetezés 2013. július 24-én, illetve 25-én (szerdán, csütörtökön) ugyanebben az időben történik. A földi irtást ugyanezen a napokon napnyugta utáni órákban végzik. A felhasználásra kerülő szer megnevezése: Légi irtás esetén: Mosquitox 1 ULV, K-othrin ULV; Földi irtás esetén RESLIN PREMIUM. A vegyszer emberre és melegvérű állatokra veszélytelen, a méhekre azonban veszélyes, ezért hivatalunk felhívta a méhészek figyelmét, hogy méhei biztonságáról gondoskodjanak.

A Gárdonyi Rendőrkapitányság tájékoztatása - fürdőzés szabályai

A tolvajok kedvenc nyári vadászterülete a strandok, uszodák környéke. Tömegben senkinek sem tűnik fel, ha valaki felemel egy táskát a földről és a kijárat felé indul vele. A strandok szarkái nem nézik, hogy mit visznek, lehet az strandpapucs, úszószemüveg vagy napolaj, de esetenként komolyabb dolgok is, mint például mobiltelefon, videokamera, autó-és lakáskulcs, vagy éppen pénztárca,és a személyes iratok. A strandi lopások a tényleges kár mellett nem kis bosszúságot is okoznak a meglopottaknak. Ezek a bosszantó esetek odafigyeléssel elkerülhetőek.

Augusztusi munkanap áthelyezés

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a 2013. augusztus 19-ei munkanap áthelyezés miatt a Polgármesteri Hivatalban az ügyfélfogadás az alábbiak szerint módosul: Augusztus 19-én hétfőn és augusztus 20-án kedden hivatalunk zárva tart ! Augusztus 21-én (szerdán) 8-12 és 13-18-óráig, augusztus 23-án (pénteken) 8-12 és 13-16-óráig, augusztus 24-én (szombaton) 8-12-óráig várjuk Önöket (augusztus 22-én (csütörtökön) nincs ügyfélfogadás)!

MARKÓ LAJOS VÁROSI KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ BAJNOKSÁG 2013/2014

Fontosabb változások a versenykiírásban:

  • Számozott mez a mérkőzéseken
  • Jegyzőkönyvben a számozás megadása a játékos neve mellé
  • Betonborítású pályák engedélyezése
  • D és C osztály feljutás - kiesés - osztályozó mérkőzések átszervezése a 2014/2015 évi bajnokságra

Mellékletben csatoltuk a további hasznos DLSZ információkat!

Elkezdődött a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tagdíjbevallási időszaka!

Tájékoztatjuk, hogy a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara 2013-as évi adategyeztetési és tagdíjbevallási időszaka elkezdődött. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara minden tagját levélben értesíti és tájékoztatja a szükséges teendőkről. Az adategyeztetést és önbevallást a kamarai bevallás honlapján elérhető www.bevallasnak.hu felületen kell elvégezni. Amennyiben Önt a kamarai törvény nem kötelezi a tagságra, úgy a fent említett felület üzenetküldőjén keresztül kérheti regisztrációjának törlését, nem kell bevallást tennie.

Jótékonysági Koncert Kisapostagon

Kisapostag Község Önkormányzata és a Kisapostagi Yachtkikötő, Jótékonysági koncertet szervez a kisapostagi árvízkárok jövőbeni megelőzése érdekében 2013. július 14-én vasárnap 17:00 órakor a kisapostagi Bárka Vendéglőben. A koncerten Petruska András és a Melodistic Duó előadását élvezheti a közönség! A rendezvény bevételét Kisapostag Község Önkormányzata elkülönítetten kezeli, és a jövőbeni károk megelőzését szolgálja majd. Ezzel az eseménnyel egyúttal a kisapostagi önkormányzat szeretné kifejezni köszönetét mind a hivatásos-, mind a civil-, illetve önkéntes szervezeteknek az árvízi védekezésben nyújtott fáradhatatlan munkájukért, segítségükért. A rendezvényen mind a megye vezetői, mind az országgyűlési képviselői is részt vesznek.

Bizonyítvány-átadó ünnepség

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem a „Kormányablakok munkatársainak képzése” című projekt keretében megvalósult, „Kormányablak-ügyintézők” minősített közszolgálati továbbképzésben résztvevő, középfokú végzettségű szakemberek – Fejér megyében 139-en - június 24-én tettek, illetve július 15-én tesznek záróvizsgát. A sikeresen vizsgázottak bizonyítvány-átadó ünnepségét a Fejér Megyei Kormányhivatal dísztermében rendezik, július 16-án, kedden délelőtt.

Példakép Pályázat

Az országos, ingyenes pályázaton olyan 40 év alatti vállalkozókat keresnek, akiknek munkája példaértékű lehet a fiatal generációk számára, és ösztönözheti őket álmaik megvalósítására és saját vállalkozásuk beindítására. A Példakép Pályázat fődíja 5 millió forint, valamint a zsűri által legjobbnak ítélt vállalkozókat bemutatják a „Példakép – 50 fiatal vállalkozó” kiadványban. Emellett szakmai különdíjakat is odaítélnek az év végi gálaestjükön. A pályázatra az alapítvány weboldalán lehet jelentkezni: http://www.peldakep.hu  A jelentkezési határidő: 2013. július 22.

 

A Fejér Megyei Kormányhivatal Nyugdíjbiztosítási Igazgatóságának tájékoztatása

A társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvény szerint különös méltánylást érdemlő körülmények fennállása esetén a nyugellátásban részesülő személy részére egyszeri segély engedélyezhető. Az említett törvény szerint előnyben kell részesíteni- többek között- azt a kérelmezőt, aki az egyszeri segélyt katasztrófa, elemi csapás miatt igényli. Tekintettel arra, hogy az elmúlt hetekben bekövetkezett árvizek sok nyugdíjasnak okozhattak olyan súlyos károkat, amelyek az élethelyzetüket súlyosan veszélyeztetik, ezért a Fejér Megyei Kormányhivatal Nyugdíjbiztosítási Igazgatósága – a pénzügyi lehetőségein belül – e személyi körnek előnyt szeretne biztosítani a segélyi igénylések megkönnyítésével és a kérelmek gyors elbírálásával.

Modellprogram a szociális és gyermekjóléti alapszolgáltatások funkcionális összekapcsolására Dunaújvárosban

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében „Modellprogram a szociális és gyermekjóléti alapszolgáltatások funkcionális összekapcsolására Dunaújvárosban” címen pályázati programot valósít meg. kódszám: TÁMOP-54.9-11/1-2012-0029

Pályaépítési munkák - Tájékoztatás

A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint 2013. július 22-től 2013. július 26-ig Pusztaszabolcs - Szabadegyháza állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a Pusztaszabolcs – Dunaújváros – Mezőfalva illetve a Mezőfalva - Rétszilas vasútvonalakon a mellékletben csatolt vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. A módosított menetrendet a csatolt hirdetmény tartalmazza.

Oldalak