fő tartalom

szeptember

Az aradi vértanúkra emlékezünk

Október 6. az aradi vértanúk kivégzésének emléknapja - Nemzeti Gyásznap. Az 1848-49-es szabadságharc végét jelentő világosi fegyverletétel után a császári haditörvényszék ítélete alapján Aradon kivégezték a magyar honvédsereg 12 tábornokát és egy ezredesét. A hagyományoknak megfelelően Dunaújvárosban is lesz megemlékezés.

Elsősegélynyújtó előadás a DLSZ és az OMSZ szervezésében

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség (DLSZ) és az Országos Mentőszolgálat közös szervezésében 2013. szeptember 27-én, pénteken, 18 órai kezdettel elsősegélynyújtással és életmentéssel kapcsolatos előadás lesz a városháza VII. emeletén lévő nagy tárgyaló teremben.
Várják az érdeklődőket!

Látogatás a dunaújvárosi kórház épülő új szárnyában

A Szent Pantaleon Kórház új műtéti blokkjának építése az ütemtervnek megfelelően halad, a műszaki használatbavételi engedélyt december elején kérheti a kivitelező. A sajtó munkatársai számára a tegnapi (szerdai) bejárás során bemutatták a technológiai tömböt.

Gyászol a Hivatal

A mai napon elveszítettük fiatal kolléganőnket.

A tragédia mélyen megrázta a Polgármesteri Hivatal valamennyi dolgozóját, hisz sokan szerették a rendkívül szorgalmas és zárkózott kolléganőt, aki közfoglalkoztatás keretében végezte lelkiismeretes munkáját a hivatalunkban.

Dunaújváros MJV Önkormányzata osztozik az elhunyt hozzátartozóinak fájdalmában, és minden lehetséges módon támogatni fogja a gyászoló családot.

Nyugodjék békében.

Cserna Gábor
Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármestere

Várják a hölgyeket a szűrővizsgálatra!

A Dunaújvárosban lakó 45-65 év közötti asszonyok, akik 2 éven belül nem vettek részt mammográfiás vizsgálaton, névre szóló meghívót kapnak mammográfiás szűrővizsgálatra. A vizsgálat időpontja: 2013. szeptember 27-től október 9-ig. Rendelési idő: 9-15:30 óráig A vizsgálat helye: Dózsa Mozi, Dózsa György tér 1.

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata tisztelettel adózik Gurics György olimpiai bronzérmes, világbajnok birkózó, mesteredző emléke előtt

Az olimpiai bronzérmes, világbajnok birkózó, mesteredző 2013. szeptember 10-én, kedd este távozott el tőlünk. Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata - a Magyar Olimpiai Bizottság és a Honvédelmi Minisztérium mellett - saját halottjaként tekint az elhunyt Gurics Györgyre, családját a továbbiakban, minden lehetséges módon támogatni fogja.
Gurics György 84 éves volt.
Nyugodjék békében.

Itthon vagy – Magyarország szeretlek! - Dunaújváros is csatlakozik az országos akcióhoz!

A közelmúltban a Magyar Televízió Zrt. országos akciót indított „Itthon vagy – Magyarország szeretlek!” szlogennel. A kezdeményezés célja, hogy szeptember utolsó hétvégéjén, Szent Mihály napján megmutassuk milyen szép az országunk, milyen színes és lelkes emberek lakják, milyen értékeket őrzünk. Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata is csatlakozott az országos akcióhoz, hiszen mi is szeretnénk megmutatni értékeinket, és egy kellemes hangulatú hétvégére invitáljuk a városlakókat!

SAJTÓKÖZLEMÉNY

a dunaújvárosi Egyesített Szociális Intézmény komplex energetikai korszerűsítése című project indításáról. (KEOP-2011-4.9.0.)

Európai uniós támogatásból, az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében valósul meg a dunaújvárosi Egyesített Szociális Intézmény komplex energetikai korszerűsítése. A fejlesztés révén több mint 246 millió forint támogatást nyert az Egyesített Szociális Intézmény és Árpád-házi Szent Erzsébet Idősek Otthonai.

Közlekedésbiztonsági verseny - kizárólag hölgyeknek!

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság az InterSpar-ral közösen egy közlekedésbiztonsági versenyt szervez 2013. október 12-ére, kizárólag hölgyeknek. A megmérettetés elméleti és gyakorlati síkon fog folyni. Háromfős csapatok jelentkezését várják. A regisztráció a beérkezés sorrendjében történik. Az első tizenöt csapatnak van lehetősége, hogy induljon a vetélkedőn. 

 

Költözik az Anyakönyvi Hivatal! - A héten szünetel az ügyfélfogadás!

Az Integrált Városfejlesztési Stratégia (IVS), a belváros rehabilitációs munkálatai rövidesen elkezdődnek, ez pedig az Anyakönyvi Hivatal jelenlegi Október 23-ai téren lévő épületét, illetve ennek okán az ügyintézés helyszínét is érinti. Az Anyakönyvi Hivatal ügyfélfogadása szeptember 16-tól szeptember 20-ig (hétfőtől péntekig) szünetel.

A Könyvtárellátó szeptember 15-től szállítja ki az iskolai tankönyv-pótrendeléseket

A tankönyvrendeletnek megfelelően szeptember 5-ig adhatták le az iskolák pótrendelési igényeiket a Könyvtárellátó Nonprofit Kft-nek. A Kello az utólagos megrendeléseket a jogszabályban meghatározott menetrend szerint szeptember 15 - október 15. között szállítja ki az intézményeknek. Utólagos kiegészítő tankönyvrendelésre illetve visszáruzásra a korábbi évekhez hasonlóan jellemzően azért van szükség, mert az eredeti iskolai megrendelések időpontjában még nem volt pontosan látható a ténylegesen beiratkozott diákok létszáma.

Európai Mobilitási Hét 2013

Csatlakozva az Európai Unió és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium felhívásához Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Főépítészi és Környezetvédelmi Osztálya, az Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda közreműködésével megrendezi Dunaújvárosban az Európai Mobilitási Hetet, melyre mindenkit szeretettel várunk!

Oldalak