fő tartalom

október

Újabb lakossági fórum Pentelén!

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Hingyi László, Sztankovics László és Tóth Kálmán önkormányzati képviselők kezdeményezésére újabb lakossági fórumot tartunk mind a buszközlekedés, mind a hulladékszállítás tárgyában, 2013. november 14-én, csütörtökön 15:30 órától a Pentele Klubházban (Magyar u. 25. sz.).

Mindenszentek és halottak napi buszjáratok

A halottak napi várhatóan megnövekedő utasforgalom miatt a 22-es, 29-es helyi autóbusz járatok mellett-az utas igényekhez igazítva- 22-es járatokat is közlekedtet az Alba Volán Zrt. az alábbiak szerint: 2013. október 31-én és november 01-jén a 22-es illetőleg a 29-es járatokon kívül rásegítő járatokat is közlekedtet az Alba Volán Zrt. Ezen két napon 8:10 órától 19:10 óráig a 22-es rásegítő járatok 15 percenként közlekednek, tehát minden óra 10., 25., 40. és 55. percében indulnak a Temetői végállomásról. Igény szerint a járatok mellett ezen felül plusz autóbuszokat is forgalomba állítanak. 2013. november 02-án és 03-án (szombaton és vasárnap) igény szerint a 29-es járatokkal egy időben -a zsúfoltságot, lemaradásokat elkerülendő- 22-es jelzésű rásegítő járatokat is indítanak.

Pályaépítési munkák - Tájékoztatás

A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint 2013. november 4-től 2013. november 8-án 20:00 óráig, 2013. november 11-én 5:00 órától 2013. november 15-én 20:00 óráig, továbbá 2013. november 18-án 5:00 órától 2013. november 22-ig Érd elágazás és Tárnok állomások között a vasúti pálya átépítése miatt a Budapest – Pusztaszabolcs - Dunaújváros vasútvonalon a mellékletben csatolt vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Valamint 2013. november 8-án 20:00 órától 2013. november 11-én 5:00 óráig, továbbá 2013. november 15-én 20:00 órától 2013. november 18-án 5:00 óráig Budapest-Déli - Kelenföld állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a Budapest – Pusztaszabolcs - Dunaújváros vasútvonalon a mellékletben csatolt vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

November 04-én hétfőn 11 órakor szirénapróba!

Minden hónap első hétfőjén szirénapróbával tesztelik a szakemberek a Monitoring és Lakossági Riasztó rendszert. Dunaújvárosban, a soron következő csökkentett üzemű (morgató) próbára 2013. november 04-én, hétfőn, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság döntése alapján, 11:00 órakor kerül sor.

Pro Cultura Intercisae Díj 2014

Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése a 38/2011.(X.14.) önkormányzati rendeletével döntött a díj megalapításáról. A díj adományozható a kimagasló teljesítményt nyújtó alkotó- és előadóművészeknek, alkotó- és előadó-művészeti közösségeknek, és mindazon személyeknek és közösségeknek, akik vagy amelyek a város kultúrájáért, hazai, illetve nemzetközi elismertségéért maradandót alkottak, illetve tettek. A javaslatot november 15-ig írásban kell eljuttatni a polgármesterhez.

Szépül a mozi melletti park!

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a mozi melletti parkban parkfelújítást végzünk. Az öreg, beteg, félig kiszáradt fákat kivágjuk, a rendezetlen cserjefelületet kiszedjük és új fákkal, cserjékkel ültetjük be. Sajnos a fák megmentése nem volt lehetséges, mert ezek a fák elérték azt a korhatárt, hogy javarészt bekorhadt, száraz fákról beszélhetünk. Nem pusztán balesetveszélyesek de esztétikailag sem mutatnak szép képet. A cserjefolt szintén elöregedett növényzetből állt, ezért az Önkormányzat a terület felújítása mellett döntött.

Őszi Diákparlament

Október 21-én, hétfőn tartotta ülését a diákparlament. Az elmúlt egy év beszámolója kapcsán, megbeszélték a felmerülő problémákat. Visszatérő gond ugyanis, hogy nem jutnak el az információk a megfelelő időben a megfelelő helyre, és a diákok aktivitásán is változtatni kell.

Megváltozik a Városháza téren a parkolási rend!

A "Városháza és környezetének funkcióbővítő revitalizációja" projekt munkálatai miatt, 2013. október 22-től, keddi naptól megváltozik a Városháza téren a parkolás rendje. A hivatal "A" épülete mögötti parkoló (Széchenyi park) a forgalom elől lezárásra kerül, helyén építési munkaterület lesz. Az ügyfelek kiszolgálása érdekében fenti időponttól kezdődően a hivatal előtti téren is szabad lesz a megállás és a várakozás. A változások a mellékelt képen láthatóak. Továbbá szintén 2013. 10. 22-től előreláthatólag 2013. 11.10-ig lezárják a "kis" Vasmű út Városháza tér és Múzeum tér közötti szakaszát, távhővezeték rekonstrukciós munkák miatt.  A rekonstrukció ideje alatt nem lehet a "kis" Vasmű útra a Dózsa György útról ráfordulni, valamint a Kossuth Lajos utca  felől a "kis" Vasmű út  zsákutca lesz. A munkaterület gyalogos forgalom számára is lezárt terület lesz!

Kispályás Labdarúgó Tornák a DLSZ szervezésében

Ahogyan már megszokhatták, ismét hagyományőrző kispályás labdarúgó tornákat szervez a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség a téli időszakban. A kupák fő támogatója Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata, szervezője pedig a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség munkacsoportja.

Oldalak