fő tartalom

november

Híd a kézművességhez – a közelmúltban alakult egyesület termékei a KMI-ben és előtte

A Pentelei Kézműves Egyesület kiállítást és vásárt szerveztek a Kortárs Művészeti Intézetben, illetve faházakat helyeztek el a Vasmű út felé eső területen. A „Híd, ami összeköt” – Kézműves Mikulás Kiállítás és Vásár november 28-ától december 6-áig látogatható. A megnyitó csütörtökön 17 órakor kezdődött a Kortárs Művészeti Intézetben nagy sikerrel és szép számú érdeklődővel.

Pentelei Disznótor és Kolbászfesztivál

2013-ban immár negyedik alkalommal rendezik meg a Pentelei Disznótort és Kolbászfesztivált. A rendezvényre szeretettel várnak minden kedves résztvevőt és érdeklődőt!  A rendezvény ideje: 2013. december 14. 10:00 óra (szombat), Helyszín: Dunaújváros Pentele városrészben a Malom udvarán!

Fogyatékkal élő személyek helyzetének javítását célzó intézkedések megjelenése a helyi esélyegyenlőségi programokban

A „Esélyegyenlőség-elvű fejlesztéspolitika kapacitásának biztosítása” (ÁROP-1.1.16-2012-2012-0001) európai uniós támogatású kiemelt projekt keretében a Türr István Képző és Kutató Intézet Székesfehérvári Igazgatósága 2013. november 21-én szakmai workshopot tartott Székesfehérváron. A fórumon lehetőség nyílt arra, hogy párbeszéd alakuljon ki a fogyatékkal élő személyek  esélyeinek növelésében szerepet vállaló szerveztek, intézmények között.

Éjszakai Mikulás Kupa

Az idén is megrendezik az Éjszakai Mikulás Kupát 2013. december 07-én szombaton! A rendezvény alkalmával a fiatal korosztályt a szombat esti órákban a sportpályára tudják hívni, hogy sportoljanak és versenyezzenek egymással. Idén 10 csapat nevezését fogadják el, melyeket 2  ötös csoportba sorsolnak ki. A csoportküzdelmek este 19.00 órakor kezdődnek.

MMK Paletta Kulturális Szabadegyetem

Az MMK Paletta Kulturális Szabadegyetemének novemberi (harmadik) soron következő előadásnak témája az egészséges táplálkozás. A Drahma Jóga Stúdióval közösen szervezett előadássorozat második részében Péter Domokos - a stúdió vezetője - arról beszélget Tóth Gábor élelmiszer ipari mérnökkel, hogy a mindennapi életünkre milyen hatással vannak az ételekhez használt adalékanyagok. Az előadásban arról is beszél Tóth Gábor, hogy ezek az anyagok, hogyan hatnak a gyomorra és az emésztésre. A Paletta előadásának időpontja: 2013. november 28. 17 óra, Helyszíne: MMK 310-es terem. A szervezők mindenkit szeretettel várnak!

December 02-án hétfőn 11 órakor szirénapróba!

Minden hónap első hétfőjén szirénapróbával tesztelik a szakemberek a Monitoring és Lakossági Riasztó rendszert. Dunaújvárosban, a soron következő csökkentett üzemű (morgató) próbára 2013. december 02-án, hétfőn, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság döntése alapján, 11:00 órakor kerül sor.

Pályaépítési munkák - Tájékoztatás

A MÁV Start Zrt. tájékoztatása szerint 2013. november 28-tól 2013. december 07-ig és 2013. december 12-től 2013. december 14-ig Kelenföld – Tárnok állomás között végzett pályakarbantartási munkák miatt a Budapest – Pusztaszabolcs – Dunaújváros vasútvonalon a mellékletben csatolt vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. 2013. december 08-tól 2013. december 11-ig Kápolnásnyék – Székesfehérvár állomás között végzett pályakarbantartási munkák miatt a Budapest – Pusztaszabolcs – Dunaújváros vasútvonalon a mellékletben csatolt vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

December 02-án hétfőn 11 órakor szirénapróba!

Minden hónap első hétfőjén szirénapróbával tesztelik a szakemberek a Monitoring és Lakossági Riasztó rendszert. Dunaújvárosban, a soron következő csökkentett üzemű (morgató) próbára 2013. december 02-án, hétfőn, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság döntése alapján, 11:00 órakor kerül sor.

Szabó Imre városi főépítészt jelölték az idei Prima 2013 közönségdíjára!

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Szabó Imre városi főépítészt jelölték az idei Prima 2013 közönségdíjára! A jelöltekre szavazni még 2013. november 28-ig csütörtökig 09:00 óráig lehet elektronikus úton, az alábbi linkre kattintva: http://duol.hu/hirek/szavazzon-ki-legyen-az-idei-prima-2013-kozonsegdijasa-1582132

Karácsonyi Vásár az idei évben is!

December 09-től (hétfő) december 23-ig (hétfőig) várja az érdeklődőket az idei évi Karácsonyi Vásár! Délelőtt 10:00 és 20:00 óra között megéled a Dózsa Mozi előtti tér! A gyermekeknek játszóházzal készülnek a mozi épületében, délutánonként 17:00 órától 20:00 óráig pedig színpadi fellépők szórakoztatják a közönséget és teremtenek ünnepi hangulatot!  A helyi zenekarok, iskolások, művészeti csoportok ez alkalommal is színes repertoárral készülnek a kilátogatóknak! A részletekről a későbbiek folyamán adunk tájékoztatást!

Pályaépítési munkák - Tájékoztatás

A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint 2013. november 23-tól 2013. november 27-ig Kápolnásnyék - Kelenföld állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a Budapest – Pusztaszabolcs - Dunaújváros vasútvonalon a mellékletben csatolt vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

EGYÜTT JOBBAK LESZÜNK!

Az év végéhez, és karácsonyhoz közeledve, sokak fejében megfordul a segítségnyújtás gondolata, a nehéz körülmények között élők támogatása. A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Társadalmi Felelősség Bizottsága „Együtt JOBBAK leszünk!" címmel ruhanemű, műszaki cikk, tartós élelmiszer és játékgyűjtő akciót szervez, hogy megkönnyítse mindazok dolgát, akik szívesen megajándékoznák a rászorulókat.

Oldalak